Σύσκεψη κορυφής στον Λευκό Οίκο: Παγκόσμια καταδίκη για το μακελειό


Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα έχει μια συνάντηση σήμερα Δευτέρα με τους επικεφαλής των κυριότερων αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών και αρμόδιους αξιωματούχους για να ενημερωθεί σχετικά με την έρευνα για το μακελειό στο Ορλάντο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας στη συνάντηση αυτή αναμένεται να είναι παρόντες ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζε Τζόνσον, ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ,
ο διευθυντής του Εθνικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου (NCTC) Νίκολας Ράσμουσεν και η αμερικανίδα υφυπουργός Δικαιοσύνης Σάλι Γέιτς.
Οι αξιωματούχοι αναμένεται να ενημερώσουν τον πρόεδρο για την πορεία της έρευνας σχετικά με την επίθεση στη Ορλάντο της Φλόριντας, όπου χθες ο αμερικανός υπήκοος Ομάρ Ματίν σκότωσε 50 ανθρώπους και τραυμάτισε 53. Ο Ομπάμα χαρακτήρισε το μακελειό «ενέργεια τρόμου, ενέργεια μίσους». Ωστόσο, το FBI σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι υπήρχε άμεση σύνδεση ανάμεσα στον Όμαρ και ξένες εξτρεμιστικές οργανώσεις.
Την ευθύνη για την επίθεση στο Ορλάντο ανέλαβε χθες η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Μετά το μακελειό στο Ορλάντο, η Κλίντον ανέβαλε την προεκλογική συγκέντρωση στο Ουισκόνσιν στην οποία θα συμμετείχε ο πρόεδρος Ομπάμα
Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον ανέβαλε την προεκλογική συγκέντρωση που επρόκειτο να γίνει μεθαύριο Τετάρτη στο Ουισκόνσιν, μετά το μακελειό στο Ορλάντο, όπου σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 53 άλλοι.
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση η Κλίντον θα εμφανιζόταν μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητάς της την περασμένη εβδομάδα.
Την ανακοίνωση έκαναν ταυτόχρονα η προεκλογική εκστρατεία της υποψήφιας κι ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Η συγκέντρωση στο Γκριν Μπέι επρόκειτο να είναι η πρώτη κοινή εμφάνιση του Ομπάμα με την Κλίντον, η οποία ελπίζει να τον διαδεχθεί κερδίζοντας στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Πακιστάν: Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ καταδίκασε την αιματηρή επίθεση στο νυχτερινό κλαμπ του Ορλάντο
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ καταδίκασε σήμερα την αιματηρή επίθεση στο νυχτερινό κλαμπ στο Ορλάντο, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 53.
"Ως επικεφαλής της κυβέρνησης και εκπρόσωπος του πακιστανικού λαού, λυπάμαι βαθύτατα για τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση στο Ορλάντο της Φλόριντα," δήλωσε ο Ναουάζ Σαρίφ.
"Κανένας άντρας, γυναίκα ή παιδί δε θα πρέπει ποτέ να φοβηθούν ότι θα πυροβοληθούν ή θα δολοφονηθούν γι' αυτό που είναι, σε μια δημοκρατική και προοδευτική κοινωνία," τόνισε ο Πακιστανός πρωθυπουργός.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η επίθεση αυτή, ήταν πέρα από κάθε αρχή πλουραλισμού, ανοχής, αλλά και ανθρωπισμού.
Σιγκαπούρη: Το υπουργείο των Εξωτερικών καταδίκασε την αιματηρή επίθεση στο νυχτερινό κλαπ του Ορλάντο 13/06/2016
Η Σιγκαπούρη καταδίκασε σήμερα την "αποτρόπαια επίθεση" σε νυχτερινό κλαμπ στο Ορλάντο, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων και τον τραυματισμό, άλλων 53.
"Τέτοιες ενέργειες δε μπορούν να δικαιολογηθούν" ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο των Εξωτερικών, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του, στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και τις ευχές του για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα