Συναντήσεις για τις εξελίξεις στη "Διεθνής Ενωσις"


Χωρίς κάποια δέσμευση της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (Δ.Ε.Ι.Α.) σχετικά με τις προθέσεις της για την Ασφαλιστική Εταιρία Διεθνής Ενωσις , που έχει προθεσμία μέχρι την Δευτέρα να καλύψει τα...

εποπτικά της κεφάλαια , έληξε η συνάντηση που είχε ο σύλλογος των υπαλλήλων των ασφαλιστικών εταιριών .

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το προεδρείο του Σ.Υ.Α.Ε την Πέμπτη 4/7/2013 συναντήθηκε με την Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (Δ.Ε.Ι.Α.) με θέμα την απόφαση της εποπτικής αρχής που αφορά στην δέσμευση της περιουσίας και την
αναστολή των ασφαλιστικών εργασιών της «ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ», που οδηγεί, ουσιαστικά, στο κλείσιμο της.

Παρά την συνεχή και επιμονή απαίτηση μας γιατί δεν διορίσθηκε επίτροπος όπως επιβάλλει ο νόμος, πριν φτάσουμε σε αυτή την προ τετελεσμένων κατάσταση, καθώς και για το αδιέξοδο αποτέλεσμα της συνέχισης της πολιτικής αυτής από την πλευρά της Τράπεζας της Ελλάδος, η Δ.Ε.Ι.Α. απάντησε πως επιδείχθηκε μεγάλη ανοχή και δόθηκε περιθώριο χρόνου στην διοίκηση της «ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ» ώστε να μπουν τα χρήματα που προβλέπονται για την κάλυψη των αποθεματικών της.

Η τυπική αυτή απάντηση σίγουρα δεν απαντάει στα πολλά ερωτήματα μας αλλά και επιβεβαιώνει το φόβο μας για την μετακίνηση σημαντικού μεριδίου χαρτοφυλακίου σε άλλες εταιρείες.

Καλούμε επιτέλους τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν αυστηρά στην υλοποίηση του νόμου περί διορισμού επιτρόπου. Αποφάσεις που ρίχνουν στο καιάδα της ανεργίας εργαζόμενους, δεν διασφαλίζουν τον καταναλωτή , αλλά και δεν βοηθούν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της αγοράς μας βρίσκουν απέναντι και πολέμιους τους.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) όπου αφενός ζητήσαμε να υπάρξει μέριμνα από πλευράς της, προκειμένου να απορροφούνται οι υπάλληλοι των εταιρειών που ανακαλούνται οι άδειες τους, από τις εταιρείες στις οποίες περιέρχεται η παραγωγή και αφετέρου απευθύναμε πρόσκληση για συζήτηση με θέμα την υπογραφή κλαδικής σύμβασης.

Το προεδρείο της Ένωσης δεν μας απάντησε στο θέμα τις απορρόφησης των ανέργων και ως προς το θέμα της σύμβασης αποκρίθηκαν πως δεν είναι η Ε.Α.Ε.Ε. πια αντιπροσωπευτική εργοδοτική οργάνωση, ώστε να προχωρήσουμε σε κλαδική σύμβαση όπως επίσης δεν είναι επί του παρόντος οι συνθήκες τέτοιες για συζήτηση, μπορεί ίσως στο απώτερο μέλλον…

Συνάδελφοι για άλλη μια φορά οι εργοδότες δείχνουν την αδιαφορία τους ως προς τους εργαζόμενους του κλάδου μας και με υποκρισία προχωρούν στο κανιβαλισμό της ασφαλιστικής αγοράς και των εργασιακών σχέσεων, όταν πριν από λίγο στη διπλανή καρέκλα τους καθόντουσαν και συμμετείχαν ισότιμα, στελέχη εταιρειών που έχουν κλείσει ή πρόκειται να κλείσουν και από την άλλη έχουν πάρει η περιμένουν να αποκτήσουν χαρτοφυλάκιο για λογαριασμό τους.

Η μη ύπαρξη κλαδικής σύμβασης, ουσιαστικά κανόνων αμοιβών και εργασιακών δικαιωμάτων οδηγεί στη ζουγκλοποίηση της αγοράς, στο στραγγαλισμό των εργαζομένων, και στην έλλειψη προστασίας για τον καταναλωτή. Οι αντιδράσεις στο χώρο μας θα είναι αλυσιδωτές και θα πλήξουν όλους μας. Προειδοποιούμε για το δυσοίωνο αύριο της ασφαλιστικής αγοράς αλλά και τον μαρασμό ενός σημαντικού κομματιού της ελληνικής οικονομίας., οι ευθύνες για αυτές τις αποφάσεις βαρύνουν τους εργοδότες, με δυσάρεστες επιπτώσεις όμως για τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι,

Μόνο, ενωμένοι, μπορούμε να αντιταχθούμε σε αυτές τις πρακτικές που στοχεύουν στον αφελληνισμό της ασφαλιστικής αγοράς, κλείνοντας την μια Ελληνική εταιρεία μετά την άλλη και που μας εξωθούν στην ανέχεια και την ανεργία. Πρέπει, όλοι μαζί, να σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους μας της «ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ» αυτές τις δύσκολες ώρες αγωνιάς που βιώνουν και παράλληλα να απαιτήσουμε ενεργά την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης.»

asfalisinet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα