Στυλιανίδης: Εξισώσαμε την αντιμετώπιση των πολιτικών με τους πολίτες στο θέμα της παραγραφής

"Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα γιατί πρώτα από όλα η διαδικασία είναι ανοιχτή και δικαστικά. Η ερμηνευτική δήλωση στην οποία αναφέρεται ο κ. Τσίπρας με την επιστολή του έχει να κάνει με την αναδρομικότητα ισχύος μιας τροποποιημένης συνταγματικής διάταξης που πρότεινε να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η έκβαση αν θα συμβεί έρχεται κόντρα με το 7 παράγραφος 1 του Συντάγματος, το οποίο λέει ότι δεν μπορούμε να τιμωρούμε κάποιον για ένα αδίκημα που διεπράχθη σε μια προτέρα
εποχή, όπου δεν είχε χαρακτηριστεί ως αδίκημα. Έρχεται κόντρα με το θεμέλιο του ποινικού δικαίου αυτός ο ισχυρισμός που προσπάθησαν να συνταγματοποιήσουν κατά την προτείνουσα Βουλή οι εκπρόσωποι της τότε πλειοψηφίας και επίσης για το θέμα αυτό υπάρχει και σχετική νομολογία του δικαστηρίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε διατάξεις που να αποκτούν αναδρομική ισχύ, ιδιαίτερα στον χώρο του ποινικού δικαίου, όπου πρέπει να προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα πλήρως, όλων" δήλωσε στον Realfm 97,8 ο βουλευτής ΝΔ Ροδόπης και Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος,Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφορικά με το ενδεχόμενο παραγραφής της υπόθεσης Novartis και της επιστολής Τσίπρα.
Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα πρόσθεσε "εμείς αυτό που κάναμε στο συγκεκριμένο άρθρο είναι να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα μαζί και να καταργήσουμε την αποσβεστική προθεσμία που έδινε τη δυνατότητα στη Βουλή εφόσον δεν διώξει έναν πολιτικό εντός των δύο επόμενων Συνόδων να παραγράφεται το αδίκημα. Εξισώσαμε δηλαδή την αντιμετώπιση των πολιτικών με τους κοινούς πολίτες στο θέμα της παραγραφής. Η επιστολή ήρθε όταν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία συζήτησης. Η σχετική συζήτηση έγινε στις 17 Οκτωβρίου, η επιστολή κοινοποιήθηκε στην επιτροπή την ημέρα που ψηφίζαμε, που είχε τελειώσει η συζήτηση και άρχιζε η διαδικασία ψήφισης. Γι'αυτό και θεώρησα υποχρέωσή μου δημοκρατική να ενημερώσω τα μέλη της επιτροπής από τη μία, να απαντήσω στον κ. Τσίπρα από την άλλη και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον για περαιτέρω συζήτηση να γίνει αυτό στην Ολομέλεια"."
Ακούστε το ηχητικό:
Δεν υπάρχει υποστήριξη HTML5
Keywords
Τυχαία Θέματα