Σςς….. Ευτυχώς, έχουμε Κυβέρνηση!


Της Μιχαλούς
Με τις υγείες μας…Σχηματίσαμε την Κυβέρνηση μας, διορίσαμε 37 Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και υφυπουργούς σε 19 Υπουργεία και ξεκινήσαμε το νέα μας ταξίδι για τα εξωτερικά…
Ο πρώτος στόχος για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, όπως έλεγαν τα κόμματα εταίροι. Για αυτό δεν ακούγεται κουβέντα…Μόνο κάποιοι ψίθυροι που και που αλλά τίποτε αποφασιστικό σχετικά με τους όρους του μνημονίου,
αλλά ούτε και κανένα ξεκαθάρισμα με ποιο ακριβώς τρόπο σκέφτονται να το χειριστούν το θέμα! Είναι όμως κάτι που δεν τους πολυκαίει αφού η δικαιολογία για τη μη επιτυχία του εγχειρήματος αυτού είναι έτοιμη και δοκιμασμένη… Η θρυλούμενη “ασφάλεια του ευρώ”.
Άλλωστε κάθε άλλη αλλαγή των όρων της δανειακής σύμβασης προς το παρόν βρίσκεται εκ προοιμίου εκτός οποιασδήποτε συζήτησης, όπως τονίζουν σε όλους τους τόνους οι ευρωπαίοι εταίροι μας.
Όσο για την ελάφρυνση των δυσβάσταχτων μέτρων(!) Ούτε λόγος …Έχουν αρχίσει ήδη να έρχονται οι πρώτοι λογαριασμοί, που παρεπιπόντος όλοι αδυνατούν να πληρώσουν . Λύση στο θέμα αυτό δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα… Γι αυτό και θα παράγουν και πάλι την λεγόμενη αρλουμπολογία που θα βαφτίσει και νέους φόρους.
Αλλά για να μην τους αδικούμε κι όλας ένας από τους στόχους της που θα σερβιριστεί ως σίγουρη επιτυχία της νέας Κυβέρνησης είναι η πολυπόθητη επιμήκυνση …Είναι και η μοναδική πτυχή της υπόθεσης όπου οι Ευρωπαίοι δείχνουν διατεθειμένοι να συζητήσουν και να αποδεχθούν.
Αλλά ακόμη και έτσι αργά η γρήγορα θα έρθει η ώρα που θα ανακοινώσουν το γνωστό «η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε».
topontiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα