Σημαντική νίκη για τον Πανιώνιο κόντρα στον Άρη

Ένας πιο ουσιαστικός και αποτελεσματικός Πανιώνιος πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στον φλύαρο και αναποτελεσματικό Άρη με 1-0 στη Νέα Σμύρνη σε ματς για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ντομίνγκες με κεφαλιά το μοναδικό γκολ στο 41’. Στους 7 βαθμούς οι κυανέρυθροι, 2η ήττα για τους κίτρινους που παρέμειναν στους 12.

Ο Πανιώνιος

δεν ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του ήταν όμως πιο ουσιώδης και στο πρώτο μέρος που το ματς ήταν μοιρασμένο, εκμεταλλεύθηκε μία από τις λίγες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Αντιθέτως ο Άρης, ο οποίος μετά το 60′ κυριάρχησε απόλυτα, δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ καμία από τις τρεις μεγάλες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, η μία εκ των οποίων ένα δοκάρι (πάνω μέρος) σε κεφαλιά του Γιουνές.

Ωραία ατμόσφαιρα στη Νέα Σμύρνη από περίπου 4.000 οπαδούς, εκ των οποίων τουλάχιστον 500 ήταν των κιτρινόμαυρων.

Τους Μαβράι – Δεληζήση (έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί) επέλεξε τελικά ο Πάκο Ερέρα ως δίδυμο για τις θέσεις των στόπερ προκειμένου να καλύψει το κενό του τραυματία Βέλεθ. Από εκεί και πέρα για τους κίτρινους, κάτω από την εστία ήταν ο Κουέστα, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Τζανακάκης και στο αριστερό ο Μενέντεθ. Στη μεσαία γραμμή ρόλο αμυντικού χαφ είχε ο Σιώπης, ενώ λίγο πιο μπροστά του αριστερά και δεξιά ως εσωτερικοί μέσοι έπαιξαν οι Μπάσα και Ματίγια αντίστοιχα. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ματέο Γκαρσία, στο δεξί ο Γκάμα και στην κορυφή ο Γιουνές.

Ο Ζοσέ Ανιγκό παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Τον Κότνικ κάτω από την εστία, τους Μπανανά και Ντομίνγκες στα στόπερ, τον Παπαγεωργίου στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Κούρντι στο δεξί. Στη μεσαία γραμμή Κεϊτά και Κόρμπος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Σπιριντόνοβιτς μπροστά τους πίσω από τον Ντουρμισάι που έπαιξε στην κορυφή. Τέλος Μασούρας και Τσιλούλης αγωνίστηκαν στις δύο πτέρυγες αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες είχαμε στο πρώτο μέρος. Ωστόσο ο Πανιώνιος (έστω και χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση) ήταν πιο ουσιαστικός, πιο απειλητικός και εν τέλει εκείνος που κατάφερε να εκμεταλλευθεί τα λάθη του αντιπάλου του. Και η αλήθεια είναι ότι οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν σε αρκετά, τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά κυρίως στη μεσαία γραμμή.

Ετσι δεν ήταν λίγες οι φορές που οι κυανέρυθροι έφταναν με αξιώσεις έξω από την περιοχή με κύριους εκφραστές των επιθέσεων τους Σπιριντόνοβιτς, Μασούρα και Τσιλούλη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεγάλη για τους γηπεδούχους φάση του 14ου λεπτού. Από λάθος του Μπάσα στη μεσαία γραμμή ο Σπιριντόνοβιτς έφυγε στην αντεπίθεση, σούταρε δυνατά με τον Κουέστα να πραγματοποιεί την επέμβαση και να κρατάει το μηδέν για την ομάδα του.

Μετά το 20λεπτο ο Άρης κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο έπαιζε κυρίως… παράλληλο ποδόσφαιρο αδυνατώντας να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Ναι μεν Γκάμα και Γκαρσία είχαν ωραίες ατομικές ενέργειες και κάποια σουτ, ωστόσο γενικότερα οι κίτρινοι παρότι έφταναν στην αντίπαλη περιοχή δεν είχαν την κάθετη πάσα ή την αστίστ που θα δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις προς την αντίπαλή εστία.

Προς το τέλος του ημιχρόνου ο Πανιώνιος άρχισε και πάλι μέτρα και κάπως έτσι ήρθε το γκολ στο 41’. Ο Ντομίνγκες μετά την εκτέλεση κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς από αριστερά βρέθηκε να πηδά μόνος και ανενόχλητος και με κεφαλιά έγραψε το 1-0 στέλνοντας τη μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Κουέστα και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Με την έναρξη του Β’΄μέρους ο Ερέρα αφησε στον πάγκο τον ασταθή απόψε Μπάσα για να περάσει στη θέση του τον Σόουζα παίζοντας με τρία στόπερ. Στο 47’ ο Ματέο Γκαρσία μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να περάσει, συγκρούστηκε με τον Μπανανά, ζήτησε πέναλτι αλλά ο διαιτητής Κομίνης έδωσε συνέχεια στο ματς.

Στο 55’ ο τεχνικός του Άρη πραγματοποίησε και δεύτερη αλλαγή με τον Κωνσταντινίδη να παίρνει χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά φέτος.

Μετά το 60’ ο Αρης πήρε ξεκάθαρα τον έλεγχο του ματς, έχοντας σαφώς περισσότερη κίνηση, φαντασία και κάποιους καλούς συνδυασμούς. Ετσι πίεσε έντονα τους γηπεδούχους οι οποίοι πλέον είχαν κλειστεί μαζικά στην άμυνά τους. Μέσα σε διάστημα τριών λεπτών οι κίτρινοι άγγιξαν δύο φορές την ισοφάριση, η πρώτη στο 68’ με μια κεφαλιά του Γιουνές στο πάνω μέρος του δοκαριού και η άλλη στο 70’ με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάμα από πλάγια αριστερά από την οποία η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Κότνικ.

Γενικότερα όσο περνούσε η ώρα ο Πανιώνιος έδειχνε κουρασμένος και δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου τη μπάλα. Ο Άρης είχε και τρίτη μεγάλη στιγμή, αυτή του 91ου λεπτού με τον Γιουνές να πασάρει με το κεφάλι στον Γκαρσία και ο τελευταίος να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Κότνικ στο μεταξύ τους τετ α τετ πετώντας την μπάλα άουτ!

Το 1-0 παρέμεινε ως το φινάλε με τους γηπεδούχους να παίρνουν σημαντική βαθμολογική ανάσα και τους φιλοξενούμενους να μην παίρνουν ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας αφού «πέταξαν» ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Πανιώνιος (Ζοσέ Ανιγκό): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Κούρντι, Κεϊτά, Κόρμπος (86’ Οικονομίδης), Τσιλούλης (83’ Σταυρόπουλος), Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς (75’ Μανθάτης), Ντομίνγκες, Ντουρμισάι.

Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Μενέντεθ, Δεληζήσης, Μαβράι, Τζανακάκης (55’ Κωνσταντινίδης), Σιώπης, Ματίγια (77’ Μαρτίνες), Μπάσα (45’ Σόουζα), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές.

Keywords
Τυχαία Θέματα