Σάλος με την άσεμνη χειρονομία του Χιμένεθ - ΦΩΤΟ


Σάλο έχει προκαλέσει η άσεμνη χειρονομία που έκανε ο Μανόλο Χιμένεθ στο χθεσινό ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναικό και την ΑΕΚ, το οποίο έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1.

Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ αποβλήθηκε στο 86ο λεπτό, αφού προσπάθησε να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο, μετά από σύρραξη που προκλήθηκε έπειτα από μαρκάρισμα του Βιγιαφάνιες στον Έλντερ Λόπες.

Ο διαιτητής του αγώνα απέβαλε τον Ισπανό προπονητή του Δικεφάλου και εκείνος, κατευθυνόμενος προς τη φυσούνα, έκανε μία άσεμνη χειρονομία με προτεταμένο το μεσαίο δάχτυλο προς τους οπαδούς των «πρασίνων».

Στη συνέντευξη Τύπου, μετά το ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ αναφέρθηκε στη φάση της αποβολής του και στην άσεμνη χειρονομία που έκανε.

«Για να το ξεκαθαρίσω, βγήκα από το γήπεδο χωρίς να έχω κάνει κάτι. Μετά θύμωσα πολύ γιατί μετά το προηγούμενο παιχνίδι πήρα το μάθημα και δεν διαμαρτυρήθηκα. Μπήκα μέσα μόνο για να χωρίσω Σιμόες και Κουρμπέλη, τελείωσε αυτό και για να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο ήμασταν καλύτεροι από μία δυνατή ομάδα. Ο Μολέδο που ήταν δυνατός στον αέρα έδωσε ζωή στον Παναθηναϊκό. Έχουν καλούς παίκτες και καλό προπονητή όμως ήταν ανώτερη η ΑΕΚ σε όλο το παιχνίδι», είπε ο Χιμένεθ.

Όσον αφορά στη χειρονομία, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε: «Είμαστε εδώ να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Ήταν άδικο να φύγουμε με μία ήττα και υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διορθωθούνε. Για το καλό του ποδοσφαίρου».

Οι αντιδράσεις για την άσεμνη χειρονομία του Χιμένεθ

Η κίνηση αυτή του Χιμένεθ προκάλεσε ποικίλα σχόλια στις τάξεις των οπαδών του Δικεφάλου, κάποια εκ των οποίων εκφράστηκαν και στην επίσημη σελίδα της ΑΕΚ στο facebook.

"Αυτόν τον τσαρλατάνο στον πάγκο δεν θα τον διώξετε ούτε σήμερα; Δεν μας εκφράζει κανέναν αυτά τα καραγκιοζιλίκια που πήγε και έκανε. Όσο για την διαχείριση του ματς μιλάμε ότι ο άνθρωπος είναι ότι χειρότερο υπάρχει, είναι γελοίος. Ξήλωμα εχθές μετά από την χειρονομία που έκανε ο ξεφτίλας".

"Μην αφήσετε το θέμα του Μανόλο να περάσει στο φλου! Πρέπει να τιμωρηθεί από την Διοίκηση για να μάθει να ελέγχει τα νεύρα του. Δεν θα κράζουμε εμείς τους γαύρους για Κασάμι και Περέιρα και θα κάνει αυτός τα ίδια!"

"Ο Μανόλο κατεβάζει 14 λιοντάρια μέσα στο γήπεδο. Αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία και από το οποίο αποτέλεσμα. Μέχρι και ο Αϊντάρεβιτς που τον έχουν όλοι τελειωμένο τα έδωσε όλα ! Άραγε υπάρχουν πολλοί στη λιγκ να μπορούν να κάνουν τέτοια σέντρα μισό γκολ σε τέτοιο χρονικό σημείο;"

"Αν αγαπάτε λίγο την ΑΕΚ και την ιστορία της, διώξτε τώρα αυτόν τον προπονητή. Ντροπιάζει τον σύλλογο... Είναι κρίμα για τους οπαδούς όλων των ομάδων να υπάρξουν προπονητές που αμείβονται υπερβολικά στις ημέρες μας και να προκαλούν τον κόσμο που πάει να δει την ομάδα του και στην τελική ότι και να πει δεν αντιδράς... Ντροπή και μονό ντροπή..."

"Διώξτε τον γελοίο τον Ισπανό πριν μας καταντήσει ομαδούλα της γειτονιάς. Ο άνθρωπος είναι άσχετος με το αντικείμενο. Μόνο καραγκιοζιλίκια ξέρει να κάνει. Αυτές τις χειρονομίες να πάει να τις κάνει στην πατρίδα του. Στην ΑΕΚ δεν τον θέλουμε. Είναι ηλίθιος..."

"Διώξτε τώρα τον ΧΙΜΕΝΕΘ . Δεν επιτρέπεται προπονητής αυτής της ομάδας να κάνει χειρονομίες στον κόσμο. Αν αυτός ο άνθρωπος αντιπροσωπεύει την ΑΕΚ τότε ξανά φέρτε και τον Κατίδη . Ας πάει στην Ισπανία να τα κάνει."

"Κομπλεξικός Χιμένεθ κάθε 5-6 ματς βγάζει κόμπλεξ και κάνει πράγματα αδιανόητα..."

"Για άλλη μια φορά το λιγότερο απαράδεκτος ο Ισπανός... Διώξιμο και μαζί του να πάρει ..Μπακασέτα, Κλωναρίδη, Αϊντάρεβιτς."

"ΧΙΜΕΝΕΘ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ"

"Θα πάρει θέση η ΠΑΕ για την χειρονομία Χιμένεθ που μικραίνει την ομάδα;;; Αναμένουμε..."

"Απαράδεκτος όντως ο Χιμένεθ, αλλά δεν χάνει ντέρμπι ούτε με αίτηση...να τα λέμε κι αυτά"

"Απαράδεκτος Χιμένεθ..."

"ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΧΙΜΕΝΕΘ"

Είναι κάποια από τα σχόλια που έγιναν στο διαδίκτυο για την άσεμνη κίνηση του Μανόλο Χιμένεθ.

Οι ποινές που μπορεί να αντιμετωπίσει ο Μανόλο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ με την άσεμνη ενέργειά του στη Λεωφόρο, και σύμφωνα με τα άρθρα 10 και 11 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, κινδυνεύει με τιμωρία.

Τι αναφέρεται στα δύο άρθρα:

Αυτή η άσεμνη χειρονομία μπορεί να επιφέρει κυρώσεις στον Ισπανό τεχνικό της ΑΕΚ. Η κίνηση του Χιμένεθ έχει καταγραφεί από τις κάμερες και ο αθλητικός εισαγγελέας μπορεί να κινηθεί αυτεπάγγελτα για την περίπτωσή του.

Η περίπτωση του Χιμένεθ εμπίπτει στα άρθρα 10 και 11. Ειδικότερα το άρθρο 11 αναφέρει:

Ποινές σε αξιωματούχους ομάδας (αγωνιστικού χώρου)

1. Κάθε ομάδα είναι υπεύθυνη για τις πράξεις και παραλείψεις όλων όσων με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε ιδιότητα εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο, κατά την διάρκεια των αγώνων.

2. Ο αξιωματούχος ομάδας, με δικαίωμα να παρευρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, που διαπράττει τα αδικήματα που αναφέρονται στις περιπτώσεις β, γ, δ, ε, στ, ζ, η, της παρ. 1 του άρθρου 10 τιμωρείται με χρηματική ποινή από πέντε (5000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο από ένα (1) μήνα έως έξι (6) μήνες, εκτός αν η παραβατική του συμπεριφορά εμπίπτει στην διάταξη του άρθρου 19 οπότε του επιβάλλονται οι εκεί προβλεπόμενες ποινές.

3. Η ΠΑΕ, με την οποία συνδέεται ο αξιωματούχος, τιμωρείται με χρηματική ποινή έως ενενήντα χιλιάδες (90.000) ευρώ.

4. Σε περίπτωση υποτροπής, στην ίδια αγωνιστική περίοδο, οι ποινές διπλασιάζονται.

5. Οι παρ. 2 α, β, γ και δ του άρθρου 10 ισχύουν ανάλογα.

Το άρθρο 10 για τα συγκεκριμένα εδάφια που παραπέμπει το 11 αναφέρει μιλώντας όμως κυρίως για ποδοσφαιριστές:

β) Ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή εκατόν είκοσι ευρώ (120), αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα εξαιτίας υβριστικής συμπεριφοράς -έργω ή λόγω- ή απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας.

γ) Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά του σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας ή για ανταπόδοση της βάναυσης συμπεριφοράς την οποία υπέστη ο ποδοσφαιριστής, έστω και αν βρισκόταν σε άμυνα.

δ) Ποινή αποκλεισμού τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων πενήντα ευρώ (250)ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον

αγώνα για έναν από τους εξής λόγους:

I. Υβριστική συμπεριφορά -έργω ή λόγω- προς τους διαιτητή, βοηθούς διαιτητές, παρατηρητή, βοηθό παρατηρητή και γιατρό του αγώνα

II. Βλασφημία των Θείων.

ε) Ποινή αποκλεισμού πέντε (5) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για απώθηση ή απόπειρα βιαιοπραγίας κατά των διαιτητή, βοηθών διαιτητών, παρατηρητή, βοηθό παρατηρητή και γιατρού του αγώνα, στη διάρκεια του αγώνα ή στο ημίχρονο.

στ) Ποινή αποκλεισμού οκτώ (8) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή τριακοσίων πενήντα (350) ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά προς αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή, προπονητή, φυσικοθεραπευτή, διερμηνέα ή γιατρό ομάδας η οποία είχε συνέπεια τον τραυματισμό τους.

ζ) Ποινή αποκλεισμού δέκα (10) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή τετρακοσίων ευρώ (400), αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά προς τους διαιτητή, βοηθούς διαιτητές, παρατηρητή, βοηθό παρατηρητή ή γιατρό του αγώνα.

η) Ποινή αποκλεισμού δεκαπέντε (15) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή εξακοσίων ευρώ (600), αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα γιατί τραυμάτισε ένα από τα αναφερόμενα στην προηγούμενη περίπτωση (ζ) πρόσωπα, με την βίαιη ή βάναυση προς αυτά συμπεριφορά του.

Με πληροφορίες από το filathlos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα