ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΑΠΕΡΓΙΑ στον ΔΟΛ, αποχωρεί ο Ψυχάρης...

Τίτλοι τέλος για την οικογένεια Ψυχάρη η οποία και αποχωρεί στις 31 Δεκεμβρίου από τον όμιλο. Την είδηση έδωσε στους εργαζομένους ο διευθυντής του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης. Ο ΔΟΛ θα μπει σε εκκαθάριση εν λειτουργία. οι μετοχές, όπως και το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, εχει περάσει εδώ και καιρό στην κατοχή των τραπεζών. Αυτο πρακτικά σημαίνει
οτι απο δω και πέρα το πάνω χέρι το έχουν αποκλειστικά και μόνο οι τράπεζες. Στο πλαίσιο αυτο αναμένεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον η σύσκεψη που εχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, μεταξύ των διοικήσεων της Πειραιώς, της Εθνικής και της alpha bank.
Η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε τους εργαζομένους αφού δεν πρόκειται να πάρουν ούτε καν δώρο Χριστουγέννων, καθώς και μέρος των οφειλόμενων μισθών τους, παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης το προηγούμενο διάστημα.Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ, μέχρι να πληρωθούν δώρο Χριστουγέννων και 15νθήμερο Αυγούστου που τους οφείλεται. Η ιδιοκτησία διαμηνύει ότι δεν υπάρχουν χρήματα και, αν βρεθούν, θα είναι μόνο για το δώρο Χριστουγέννων (που, σημειωτέον, η μη καταβολή του αποτελεί ποινικό αδίκημα).

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΠΗΤ, ΠΕΛ και ΕΤΕΡ:
"Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 19.00 της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 19.00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «tanea.gr», «vimaonline.gr» και «in.gr», καθώς και σε όλα τα περιοδικά του Ομίλου.
Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ΔΟΛ, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων".

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους ίδιους τους εργαζόμενους το μισθολογικό κόστος ξεπερνά σήμερα τα 3.000.000,00 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται άλλες οφειλές της εταιρείας έναντι εργαζομένων αμειβομένων με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκια). Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η διοίκηση του Ομίλου της ΑΕ ΔΟΛ (δηλαδή ο Στ.Ψυχάρης) κατ’ ουσίαν αρνείται εκτός των άλλων να βάλει και ένα ευρώ στην εταιρεία, μένοντας στην αναζήτηση «επενδυτών», κούρεμα δανείων κ.λ.π. Η ιδιοκτησία, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι από 1/1/2017 ο ΔΟΛ περνάει πλέον στις τράπεζες, λόγω των χρεών του.

Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν επίσης ότι στο Πρωτοδικείο Αθηνών, την περασμένη Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2016, εκδικάστηκαν ασφαλιστικά μέτρα κατά του Οργανισμού από νέα ομάδα είκοσι διοικητικών υπαλλήλων του Ομίλου που διεκδικούν τα οφειλόμενα.
Keywords
απεργια, δολ, δολ, ψυχαρης, alpha bank, δωρο χριστουγεννων, τα νεα, το βημα, βημα fm, τραπεζες, σημαίνει, alpha, απεργιες, οφείλεται, ΕΣΗΕΑ, επηεα, ετηπτα, εσπητ, ετερ, βημα, εταιρεία, κουρεμα, αθηνα, νέα, εφημεριδες, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, Κορμός Χριστουγέννων, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, καθαρα δευτερα, απεργια ταξι, eurobank alpha, alpha eurobank, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, απεργια 1 δεκεμβριου, οφειλετες δημοσιου, απεργια 26 σεπτεμβριου, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, βημα, πειραιως, περιοδικα, πλαισιο, alpha, ασφαλιστικα μετρα, διαστημα, διοικηση, δωρο, ευρω, εκκαθαριση, εξελιξη, επηεα, εσπητ, εταιρεία, ετερ, ετηπτα, εικοσι, λειτουργια, μηνες, ομαδα, οικογενεια, οφείλεται, τριτη, υπαρχουν χρηματα, χερι, σημαίνει
Τυχαία Θέματα