Προφυλακίστηκε ο ψυκτικός που σκότωσε με σφυρί την 63χρονη στην Καλαμαριά

Ο ψυκτικός που ομολόγησε ότι σκότωσε με σφυρί την 63χρονη γυναίκα στην Καλαμαριά μετά την απολογία του στην Δ΄τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο 31χρονος κατηγορούμενος απολογήθηκε δια υπομνήματος, όπου περιέγραψε τα όσα είχε καταθέσει τα προηγούμενα 24ωρα στους αστυνομικούς της δίωξης ανθρωποκτονιών. Ο ψυκτικός φέρεται να ισχυρίζεται ότι της δολοφονίας προηγήθηκε καβγάς με την 63χρονη, επειδή αρνήθηκε να κάνει κάποιες

πρόσθετες εργασίες που εκείνη του ζήτησε, συγκεκριμένα να αντικαταστήσει ένα ανταλλακτικό στο κλιματιστικό, άρνηση την οποία απέδωσε σε φόρτο εργασίας.

Ο καθ' ομολογίαν δράστης φαίνεται να εμμένει στην εκδοχή ότι η 63χρονη τον εμπόδισε να φύγει από το σπίτι και να υποστηρίζει ότι τον χτύπησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να αρπάξει ένα σφυρί με το οποίο κατάφερε δεκάδες χτυπήματα στο κεφάλι της γυναίκας, τα οποία προκάλεσαν τον θάνατό της.

“Είμαι συντετριμμένος. Ζητάω συγγνώμη. Δεν είχα κανένα κίνητρο. Όταν μου ζήτησε να αλλάξω το σπιράλ του κλιματιστικού της είπα να κλείσει νέο ραντεβού. Προσπάθησα να φύγω αλλά άρχισε να φωνάζει. Με έσπρωξε και με χτύπησε. Όταν όμως πρόσβαλε συγγενικό μου πρόσωπο, θόλωσα. Τότε πήρα το σφυρί και τη χτύπησα”, δήλωσε ο 31χρονος.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι εγκατέλειψε το θύμα του αιμόφυρτο στο πάτωμα, συνεχίζοντας τα προγραμματισμένα επαγγελματικά ραντεβού που είχε εκείνη την ημέρα. Η 63χρονη βρέθηκε το πρωί της επόμενης ημέρας μέσα σε λίμνη αίματος από την κόρη της. Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος υπέβαλε στην ανακρίτρια αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Νίκος Διαλυνάς, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους έκανε λόγο για “τραγικό συμβάν”, το οποίο “αγγίζει τα όρια του παραλόγου”. “Προηγήθηκε κάποιος διαπληκτισμός για ασήμαντη αφορμή… Ο εντολέας μου δεν γνώριζε το θύμα του, δεν είχε κάποιο οικονομικό κίνητρο, ούτε το κίνητρό του ήταν η ληστεία. Δεν πήρε χρήματα, ούτε κάρτες, ούτε ερεύνησε το διαμέρισμα”, ανέφερε ο κ. Διαλυνάς και πρόσθεσε ότι φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι του “που βρέθηκαν έξω από το γραφείο του ανακριτή” για συμπαράσταση περιγράφουν τον ψυκτικό ως “ήπιο, έντιμο και αξιοπρεπή άνθρωπο που δεν έδωσε ποτέ στη ζωή του καμία αφορμή”.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ για την παραπομπή του σε δίκη θα αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο μετά το πέρας της κύριας ανάκρισης.

Πηγή πληροφοριών: ant1news.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα