Πώς να αγαπήσεις ξανά τη δουλειά σου...

Της Rachael Yahne
Επιμέλεια – Μετάφραση: Ελεάνα Πανδιά, Επικοινωνιολόγος, MA, υπ. διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου

Ένα οποιοδήποτε πρωινό Δευτέρας, μπορείτε να με βρείτε να βιάζομαι να ολοκληρώσω ένα ωριαίο πρόγραμμα γυμναστικής, ώστε να καταφέρω να επιστρέψω στο γραφείο μου. Τρέχοντας μέσα στο διαμέρισμά μου, αρπάζω ένα σνακ κι ένα πουλόβερ, ενώ το μυαλό μου επεξεργάζεται με ενθουσιασμό, ιδέες και πρότζεκτ που πεθαίνω να ξεκινήσω. Είμαι ο
τύπος που αγαπάει τη δουλειά του σε σημείο όπου άλλες ανάγκες συχνά έρχονται δεύτερες εξαιτίας του πάθους και της αφοσίωσης σε αυτή.

Η δουλειά μου είναι να γράφω άρθρα που βοηθούν τις γυναίκες να ζουν με επίγνωση, να αισθάνονται όμορφα και να έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στις επιθυμίες και τις επιδιώξεις τους. Επίσης, πρόσφατα κυκλοφόρησα ένα νέο οδηγό lifestyle, για την ευτυχία και την αυτοεκτίμηση, για να σας βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Ωστόσο, αυτή η ενασχόληση απαιτεί πολλή δουλειά: πολλά αδημοσίευτα άρθρα, πολλή αναζήτηση ψυχής, επιλογή φωτογραφιών και εργασίες συντήρησης του ιστότοπου, προθεσμίες για τους συντάκτες και τεράστια ποσότητα ειλικρίνειας και διαρκούς αντιμετώπισης των φόβων μου. Σας διαβεβαιώ ότι πρόκειται για πολύ σκληρή δουλειά.

Πριν γίνω συγγραφέας, τα συναισθήματά μου σχετικά με την οποιαδήποτε καριέρα ήταν αρνητικά. Απέφευγα κάθε μορφή εργασίας, αποσπούσα την προσοχή μου με μουσική ενόσω καθόμουν στο γραφείο, σέρφαρα στο διαδίκτυο, έκανα οτιδήποτε άλλο εκτός από το να δουλεύω. Το να οικοδομήσετε μια σταδιοδρομία για την οποία είστε βαθιά παθιασμένος, είναι προφανώς ο πιο σίγουρος τρόπος για να αγαπήσετε τη δουλειά σας, όμως συχνά, το να παρατήσετε τη δουλειά που έχετε ήδη και τον τρόπο ζωής που σας προσφέρει και να αρχίσετε να ακολουθείτε την καρδιά σας δεν είναι μια εύκολη επιλογή. Ακόμα κι αν αυτός είναι ο απώτερος στόχος σας, μπορείτε να ξεκινήσετε από όπου βρίσκεστε, με αυτό που έχετε. Το να μην είναι τα πάντα τέλεια – η δουλειά, οι ευθύνες, το κεφάλαιο – δεν είναι λόγος να μην αγαπάς την δουλειά σου. Όπως και με τη ζωή είναι πιο χρήσιμο να σκεφτόμαστε τα πράγματα ως μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κάθε διαδικασία απαιτεί ένα σημείο εκκίνησης. Ξεκινήστε τώρα, από όπου και αν βρίσκεστε.

Πώς να αγαπήσετε ξανά τη δουλειά σας

Βάλτε όρια

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο αισθανόμαστε πως μας κουράζει η δουλειά μας, είναι επειδή διαχέεται και στην υπόλοιπη ζωή μας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις θέσεις εργασίας που είναι εξαιρετικά αγχωτικές, απαιτούν την τήρηση προθεσμιών, προϋποθέτουν πολλή έρευνα ή δημιουργικότητα. Μπορεί να μοιάζει παραγωγικό να φέρεις την δουλειά σου μαζί σου ή να αφιερώσεις τις ελεύθερες ώρες του Σαββατοκύριακου στην παρουσίαση της Δευτέρας, αλλά αυτές οι συνήθειες έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, τουλάχιστον για την καρδιά σου. Ο διαχωρισμός της εργασίας σας από την υπόλοιπη ζωή σας, θα σας επιτρέψει να ασχοληθείτε περισσότερο με το υπόλοιπο της ζωής σας και να έρχεστε με καθαρό μυαλό και ανάλαφρη καρδιά στο γραφείο. Όταν τελειώσει η εργάσιμη μέρα, κάνετε ένα σύντομο διαλογισμό πριν φύγετε από το γραφείο, ώστε να φύγετε ανανεωμένοι. Απενεργοποιήστε το smartphone όταν φτάσετε στο σπίτι, υποσχεθείτε στον εαυτό σας να μην επισκεφθείτε εφαρμογές ή ιστότοπους που σχετίζονται με την εργασία ενώ βρίσκεστε εκτός ωραρίου.

Αυτό απαιτεί να είστε πιο παραγωγικοί εν ώρα εργασίας και να μην εργάζεστε εκτός γραφείου, ώστε να έχετε την ενέργεια που χρειάζεται για να μένετε δραστήριοι και να κάνετε περισσότερα όταν βρίσκεστε εκεί! Οι πιο αποτελεσματικές συμβουλές για να αγαπήσετε τη δουλειά σας και πάλι, απαιτούν όταν είστε στην δουλειά σας να κάνετε τη δουλειά σας, και όταν κάνετε τη ζωή σας να απολαμβάνετε τη ζωή σας. Τα όρια περιλαμβάνουν διανοητικούς, φυσικούς και συναισθηματικούς περιορισμούς. Με όποιο τρόπο είναι χρήσιμος για εσάς, θέστε όρια έτσι ώστε να μπορείτε να ισορροπήσετε τη δουλειά και τη ζωή σας. Αυτό περιλαμβάνει να σταματήσετε να αγχώνεστε και να ανησυχείτε για το αύριο ειδικά ενόσω προετοιμάζεστε για ύπνο.

Αποκτήστε μια νέα δεξιότητα

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μπορεί να κάνει μια νέα δραστηριότητα στην επαγγελματική σας ζωή. Αν επιθυμείτε να ξεκινήσετε μια νέα δραστηριότητα ή ένα χόμπι, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από τη στιγμή που η δουλειά σας δεν φαίνεται να σας ενθουσιάζει πια. Δεν έχει σημασία αν η δραστηριότητα σχετίζεται με την εργασία σας, εξακολουθεί να λειτουργεί ενισχυτικά για τις νοητικές σας λειτουργίες και να εμπλουτίζει τη φαντασία σας. Πώς σας φαίνονται τα σεμινάρια φωτογραφίας; Η εκμάθηση αυτής της νέας δεξιότητας θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες, θα εστιάσετε εκ νέου στις λεπτομέρειες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να σκεφτείτε νέες λύσεις στο γραφείο. Καλλιγραφία, μαγείρεμα, ζωγραφική, χορός, οτιδήποτε προτιμάτε! Είναι σημαντικό να παραμείνετε μαθητής της ζωής, να ικανοποιείτε την περιέργειά σας και να είστε συνεχώς ανοιχτοί σε νέες ιδέες και σκέψεις. Η διεύρυνση του πνεύματος και της δημιουργικότητάς σας θα σας βοηθήσει να σκέφτεστε πέραν ​​από την τρέχουσα δουλειά σας με τρόπους που θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στις νέες προκλήσεις. Μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ώστε να παρουσιάσετε μια νέα ιδέα, προϊόν ή αλλαγή πρωτοκόλλου που θα μπορούσε να μεταμορφώσει ολόκληρη την εταιρεία σας.

Ποιος είναι ο αντίκτυπος της δουλειάς σας;

Είναι εύκολο να ξεχάσουμε τι κάνουμε και για ποιο λόγο, όταν μας ρουφάνε οι ευθύνες της καθημερινότητας. Οι προϊστάμενοί σας απαιτούν υπερωρίες, την τήρηση των εταιρικών σας καθηκόντων, όμως ίσως, να είναι δύσκολο να εντοπίσετε τους καρπούς του μόχθου σας στον πραγματικό κόσμο. Πάρτε άδεια για μια μέρα, έστω για ένα απόγευμα, ή ακόμα και για μια ώρα για να βγείτε και να επανασυνδεθείτε με τον κοινωνικό αντίκτυπο της εργασίας σας. Ίσως αυτό σημαίνει να ξεφύγετε από το γραφείο για μια μέρα και να επισκεφτείτε τις οικογένειες για τις οποίες εργάζεστε, ή να πάτε στις επιχειρήσεις τις οποίες συμβουλεύετε για να δείτε ποια είναι η εμπειρία του πελάτη σας. Σίγουρα είναι διαφορετικό για κάθε επαγγελματικό τομέα, αλλά αν αισθάνεστε εγκλωβισμένοι, ένα ταξίδι στην άλλη πλευρά της δουλειάς σας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Μπορεί επίσης, να σας βοηθήσει να δεσμευτείτε ξανά στις αρχές και τις προθέσεις με τις οποίες ξεκινήσατε αυτή τη δουλειά.

Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας

Αυτή η πρακτική μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολη από τις άλλες, όμως είναι πολύ σημαντική. Αντί να επιμείνετε στην αποτυχία, αλλάξτε το σενάριο και αναρωτηθείτε τι έχετε παραμελήσει στην εργασία σας. Πάρτε χρόνο για να αναρωτηθείτε με ειλικρίνεια – έχετε τεμπελιάσει; Πότε και γιατί; Συνέβη κάτι που σας έκανε να χάσετε την πίστη σας στην εταιρεία, στον ρόλο σας εκεί, στον εαυτό σας ή στους συναδέλφους σας; Τι σταματήσατε να προσφέρετε στην εργασία σας; Πώς αισθάνεστε για την δουλειά που κάνετε και τις υπηρεσίες που προσφέρετε; Αυτές είναι δύσκολες ερωτήσεις, αλλά μπορούν να σας προσφέρουν μια πολύ διαφωτιστική και απελευθερωτική άποψη για το τι σας συμβαίνει και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σας. Συνήθως αποφεύγουμε αυτά τα είδη ερωτήσεων επειδή γνωρίζουμε ότι οι απαντήσεις απαιτούν να αναλάβουμε την ευθύνη, και μερικές φορές να κάνουμε μείζονες αλλαγές. Αλλά αυτό ακριβώς πρέπει να κάνετε! Είναι ο μόνος τρόπος να πραγματοποιήσετε την πιο ευτυχισμένη εκδοχή του μέλλοντος σας.

Παραιτηθείτε αν χρειαστεί!

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μείνετε σε μια δουλειά που πραγματικά σιχαίνεστε. Εάν είστε δυσαρεστημένοι, μην αφήνετε τα χρήματα να είναι ο μόνος λόγος που μένετε. Παραιτηθείτε αν χρειαστεί. Καμία δουλειά δεν αξίζει να θυσιάσετε την υγεία, την ευτυχία ή την ευημερία σας. Αν αυτές οι συμβουλές για να αγαπήσετε την δουλειά σας δεν σας εξυπηρετούν, τουλάχιστον θα μπορείτε να αναγνωρίσετε τη στιγμή που θα χρειαστεί να την εγκαταλείψετε!

Πηγή: huffingtonpost.com
Keywords
ξανα, δουλεια, μετάφραση, σνακ, lifestyle, νέα, εταιρεία, βγείτε, σημαίνει, ειλικρίνεια, κινηση στους δρομους, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, βγείτε, επιθυμιες, μετάφραση, αδεια, βημα, εργασια, ζωγραφικη, καριερα, μουσικη, οριζοντες, προγραμμα, σνακ, υγεια, χορος, ωρα, αρθρα, αξιζει, βρειτε, βρισκεται, δειτε, διαδικτυο, ευκολο, ευτυχια, ειλικρίνεια, υπαρχει, ενεργεια, εξελιξη, ερευνα, ερχονται, εταιρεία, ευημερια, ευθυνη, εφαρμογες, ζωη, ζωης, ιδεα, ιδεες, υπηρεσιες, υπνο, ισχυει, θεσεις εργασιας, κεφαλαιο, λεπτομερειες, λογο, μαζι σου, μορφη, μπορειτε, μυαλο, παντα, ορια, παρουσιαση, πιστη, πρωινο, ρολο, σεμιναρια, σεναριο, σιγουρα, σιγουρος, σκεψεις, σπιτι, τυπος, φαντασια, φαινονται, ομορφα, ωρες, αφιερωσεις, ειδη, ειλικρινεις, ερωτησεις, ιδιαιτερα, καρδια, lifestyle, μοιαζει, σημαίνει, ταξιδι, θεσεις
Τυχαία Θέματα