Ποιος είναι ο Ράτκο Μλάντιτς και γιατί το 4ο Ράιχ κι η Νατοϊκή "αριστερά" θέλουν να πεθάνει στις φυλακές τους;

18:33 9/6/2021 - Πηγή: Press-gr

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Κάπως έτσι: Τρελός ο Κιμ, τρελός ο Άσαντ, τρελός ο Μιλόσεβιτς,
τρελός ο Καντάφι, τρελός ο Μαδούρο, τρελοί μουλάδες στο Ιράν...Φονικά παράνομα εμπάργκο, αποκλεισμοί... και οι βομβαρδισμοί",
δολοφονίες παιδιών κι αμάχων για την εξαγωγή της "δημοκρατίας" τους...
Έτσι, αν είσαι "τρελός" οδηγείσαι αυθόρμητα στο:
Άντε και γαμηθείτε εσείς οι "λογικοί"!
Αυτή η αφίσα που ευχαριστεί τους ΝΑΤΟϊκούς ηγέτες για το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας
βρίσκεται σε όλα τα γραφεία της Πρίστινα.
Εδώ συνοδεύεται από τη μις Αλβανία...

«Αυτό που κάναμε στο Κοσσυφοπέδιο μπορούμε να το κάνουμε τώρα,
μπορούμε να το κάνουμε αύριο, αν είναι αναγκαίο,
στην Αφρική ή στην κεντρική Ευρώπη»
Μπιλ Κλίντον, Σκόπια, 4 Ιούνη 1999

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος αναλυτής για να κατανοήσει γιατί οι "πολιτισμένοι" της δύσης θέλουν να πεθάνει για "παραδειγματισμό" στη φυλακή ο 78χρονος Γιουγκοσλάβος στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς: «To "δικαστήριο" απορρίπτει εν συνόλω την έφεση Μλάντιτς και επιβεβαιώνει την ποινή των ισοβίων... Οι "δικαστές" έκριναν ότι ο Μλάντιτς θα παραμείνει κρατούμενος στη Χάγη ενώ ήδη διεξάγονται συζητήσεις για τη χώρα όπου θα εκτίσει την ποινή του...». Είναι το ίδιο "δικαστήριο" κι οι ίδιοι "δικαστές" που δεν γνωρίζουν τίποτα για το Ολοκαύτωμα του Παλαιστινιακού λαού, τις σφαγές μικρών παιδιών στη Γάζα και την κατεχόμενη Παλαιστίνη, για την κατεχόμενη Κύπρο, τη Λιβύη, το Ιράκ, τη Συρία, τα αμερικανοκίνητα πραξικοπήματα στη Λατινική Αμερική και πάει λέγοντας...

Δεν χρειάζεται δικαιολογίες, ή επιχειρήματα υπεράσπισης ο Ράτκο Μλάντιτς, ένας συνταγματάρχης του Λαϊκού Στρατού της Γιουγκοσλαβίας, δηλαδή οι ένοπλες δυνάμεις της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας (1945-1992) και μετέπειτα στρατηγός του Στρατού της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας, η διάλυση της χώρας και φυσικά η χρησιμοποίηση των "κατάλληλων" μισθοφόρων φονιάδων:

"Κάνουμε τα πάντα με το λεπίδι και πολεμάμε πάντα στην πρώτη γραμμή"! Μιλούν καλά τα σερβοκροατικά, πολλοί από αυτούς είναι Αλβανοί από το Κόσοβο ή από την Αλβανία... άνδρες της "Handzar" (δυνάμεις που πολέμησαν στο πλευρό των ναζί)... τους εκπαιδεύουν βετεράνοι του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, παίρνουν μέρος σε όλες τις σφαγές και διακρίνονται για τις αγριότητές τους. Δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να προετοιμάζονται για τον επόμενο γύρο, την προετοιμασία του "Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου" και τη νέα γενοκτονία, τη Νατοϊκή επέμβαση που θα φέρει την ειρήνη στην περιοχή...

Θεωρείται αναγκαιότητα η εκκαθάριση αυτής της γεωγραφικής περιοχής από τους Σέρβους (σε λίγο θα αναγνωρίσει κι η Ελλάδα το ψευδοκράτος του Κοσόβου, αντίστοιχα το ψευδοκράτος της κατεχόμενης Κύπρου, με Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία)... ανυπότακτος λαός κι Ορθόδοξοι και η δράση των νέων ναζί... πρέπει να μετακινηθεί στο λαό της Σερβίας και τους ηγέτες του. Σε κάθε πόλεμο υπάρχουν αγριότητες... η υπεράσπιση της πατρίδας του από τον Ράτκο Μλάντιτς, του επιφύλαξε την τιμή να πεθάνει στη φυλακή. Κι αυτό θεωρείται ανθρωπιστική στάση; Ζούμε την εποχή των τεράτων στην "πολιτισμένη" δύση της νεοναζιστικής Ευρώπης, με μια αδιάρρηκτη ενότητα της παραδοσιακής δεξιάς και της Νατοϊκής "αριστεράς". Ένοχοι δεν είναι αυτοί που βομβάρδιζαν, έσφαζαν, δολοφονούσαν παιδιά κι αμάχους, δεν είναι ένοχος ο Κλίντον... ένοχος είναι ο αμυνόμενος Ράτκο Μλάντιτς!

Έτσι, δεν επεκτεινόμαστε σε "αναλύσεις", "αντιπαραθέσεις", αιτιολογίες... ακολουθώντας τις διδαχές του μεγάλου κομμουνιστή διανοητή:

«"Όταν συζητάς μ' έναν αντίπαλο δοκίμασε να έλθειςστη θέση του. Θα τον κατανοήσεις καλύτερα κι ίσως θααντιληφθείς λιγότερο ή περισσότερο τη λογική του".Ακολούθησα για κάποια περίοδο αυτή τη συμβουλή των σοφών. Όμως τα ρούχα των αντιπάλων μου βρωμούσαν τόσο πολύ πουσυμπέρανα: καλύτερα να είμαι άδικος ορισμένες φορές παρά ναυπομένω αυτή την ανυπόφορη βρώμα που σε κάνει να λιποθυμάς» Αντόνιο Γκράμσι

Ας αφήσουμε, λοιπόν, να μιλήσει ο ίδιος ο Ράτκο Μλάντιτς, όπως τα είπε στους "δικαστές" ανδρείκελα των ιμπεριαλιστών, μέσα στη φωλιά του φιδιού, το δικαστήριο τους:

«Δεν είμαι άγιος, είμαι απλός άνθρωπος. Το πεπρωμένο μου επέτρεψε να υπερασπιστώ την πατρίδα μου ενάντια, μεταξύ άλλων, τη Δυτική Μαφία. Δεν ήταν ο Ράτκο Μλάντιτς που ξεκίνησε έναν πόλεμο, ή σχεδίαζε να επιτεθεί και να διαλύσει τη Γιουγκοσλαβία.Ήμουν και εξακολουθώ να είμαι στόχος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, και παρακαλώ μην προσβληθείτε όταν λέω ότι αυτό το δικαστήριο, για το οποίο έχω πολύ, πολύ τιποτένια γνώμη, είναι ένα παιδί δυτικών δυνάμεων.Είναι ανώφελο να προσπαθούμε να καθαρίσουμε αυτό το παιδί της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.Με ώθησαν στον πόλεμο και για κάθε λεπτό αυτού του πολέμου έχω κάτι να πω, όχι για το δικό μου καλό, αλλά στο όνομα του λαού.»Ράτκο Μλάντιτς Ημίθεος, αρχαίος Έλληνας... τους χαστούκισε μέσα στο "δικαστήριο" τους, το θέατρο της δυτικής "δημοκρατίας" τους. "Αθώος" ή "ένοχος" δεν έχει καμία σημασία κι από ποιους να κριθεί; Μπορούν να κρίνουν οι εγκληματίες ένα στρατιώτη της δικής του πατρίδας; Πως να μην αποφασίσουν πως πρέπει να πεθάνει στις φυλακές τους;
Η ιστορία δεν ψεύδεται...ψεύδονται αυτοί που την γράφουν!
Σχετικά, απλώς για την "ιστορία" κι όσους έχουν διάθεση να εντρυφήσουν περισσότερο:
"ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ" (εξαντλημένο, χωρίς εμπορική σκοπιμότητα) Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΙΚΟ ΚΛΕΙΤΣΙΚΑ
Περίληψη
[...] Υπάρχει όντως αιματοβαμμένο παρελθόν στην Ιστορία των Βαλκανίων αλλά δεν είναι αυτό που τώρα συνδέεται με τη σημερινή διαπάλη. Είναι πολύ πιο θεμελιακό. Είναι η ιστορία των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που μάχονταν για να αποκτήσουν τον έλεγχο και την κυριαρχία σε αυτό το στρατηγικό σταυροδρόμι της Ευρώπης με τη Μέση Ανατολή.
Η ιστορία της σύγχρονης Ευρώπης δείχνει μερικές φορές να περιστρέφεται γύρω από το συνεχή διαμελισμό και αναδιαμελισμό των Βαλκανίων. Είναι μια ιστορία συνεχούς ανακαθορισμού των συνόρων και των περιοχών επιρροής, εξοπλισμού μισθοφορικών συμμοριών, και διεξαγωγής διεθνών συνδιασκέψεων στο Παρίσι, το Βερολίνο, το Λονδίνο και τη Χάγη, για να αποφασιστεί ποια δύναμη θα έχει τον έλεγχο και σε ποια περιοχή.
Σήμερα τα καπιταλιστικά ΜΜΕ μιλούν ασταμάτητα για "αρχαία εθνοτικά μίση" αλλά ποτέ για αυτό το επαναστατικό παρτιζάνικο κίνημα και τη μακρά παράδοση των αγώνων για ένωση των νότιων σλαβικών λαών ενάντια στην εξωτερική κυριαρχία.
[...]
Η ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Οι εκδόσεις "Προσκήνιο", στη Σειρά "Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία και Πολιτική", παρουσιάζουν με αυτό το βιβλίο την αμερικανική φωνή Αντίστασης απέναντι στο ΝΑΤΟ. Η επιλογή ενός βιβλίου που εκδόθηκε από το "Διεθνές Κέντρο Δράσης" ("International Action Center"), ένα αμερικανικό ίδρυμα που εναντιώνεται στην ιμπεριαλιστική πολιτική των Η.Π.Α. και διευθύνεται από τον Ramsey Clark, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης των Η.Π.Α., συμπίπτει με τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ και τις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον ενός ανεξάρτητου κράτους της Βαλκανικής.
Η ανήθικη και εγκληματική επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας αποτελεί ένα ακόμη βήμα των σχεδιασμών για μία νέα διεθνή τάξη πραγμάτων. Στο Βιετνάμ οι αμερικανοί ηττήθηκαν σκληρά πληρώνοντας την τεράστια σε αριθμητικό μέγεθος αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων, αλλά συγχρόνως κατόρθωσαν να εξοντώσουν δύο εκατομμύρια βιετναμέζους και να καταστρέψουν συνολικά το φυσικό πλούτο της Ινδοκίνας. Από αυτή την "εμπειρία" κατανόησαν ποια σφάλματα δεν πρέπει να επαναλάβουν στο μέλλον.
Από το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου μέχρι σήμερα οι αμερικανοί έχουν πραγματοποιήσει εβδομήντα στρατιωτικές επεμβάσεις σε ξένες χώρες. Στο χώρο της Μεσογείου, η επίθεση εναντίον της Λιβύης αποδεικνύει τη χρήση ενός "νέου μοντέλου" ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Οι λόγοι για την επίθεση κατά της Λιβύης είναι πολλοί: το πετρέλαιο, μια ανεξάρτητη χώρα με ένα σύστημα διακυβέρνησης που δεν αποδέχεται την αμερικανική κηδεμονία και ο στρατηγικός γεωπολιτικός προσδιορισμός της χώρας. Για να δικαιολογηθεί εκείνη η επίθεση χρησιμοποιήθηκε μια γελοία πρόφαση: η έκρηξη μιας βόμβας σε ένα νυχτερινό κέντρο του Βερολίνου. Χωρίς κανένα επίσημο στοιχείο, με βάση αυτή την "αφελή" δικαιολογία σχεδιάστηκε μια νυχτερινή επίθεση εναντίον της Λιβύης (με πτήσεις των πολεμικών αεροσκαφών σε ύψος 35 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας). Εκείνη την περίοδο, όμως, οι Η.Π.Α. δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν καμία εξουσιοδότηση για τη χρήση εναέριου χώρου ευρωπαϊκών χωρών (με εξαίρεση τη Μεγάλη Βρετανία) και έτσι κατανόησαν ότι η εθνική θέληση και ανεξαρτησία των χωρών αποτελεί ένα σημαντικό εμπόδιο για τους σχεδιασμούς των Η.Π.Α.
Ο σημερινός ρόλος της Ευρώπης, ρόλος ΝΑΤΟϊκού χωροφύλακα, απαιτεί ένα νέο επικοινωνιακό σχεδιασμό και "διεθνείς σχέσεις" που οφείλουν να πείσουν την παγκόσμια κοινότητα - και όχι μόνο τα μέλη του ΝΑΤΟ - για το "δίκαιο" των αμερικανικών επεμβάσεων σε ξένες χώρες. Αυτή η προπαγάνδα στοχεύει τις ελεύθερες και δημοκρατικές κοινωνίες και πρέπει να πείσει ότι οι πολεμικές επεμβάσεις, οι μαζικές δολοφονίες, η λιμοκτονία αθώων παιδιών, η καταστρατήγηση ελευθεριών και συνόρων ανεξάρτητων χωρών, η καταστροφή του περιβάλλοντος εξυπηρετούν τους "ειλικρινείς σκοπούς" της ανθρωπότητας, αποτελούν τη "δίκαια υπόθεση" του πολιτισμού και της "δημοκρατίας". Σ' αυτή τη βρώμικη υπόθεση σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα ΜΜΕ, που αναλαμβάνουν τη διάδοση πλαστογραφημένου - παραποιημένου φωτογραφικού υλικού που διοχετεύεται από το ΝΑΤΟϊκό αρχηγείο:
Τα "κουτιά" της αριστερής φωτογραφίας - όπως την έδωσε στη δημοσιότητα το ΝΑΤΟ - μπορεί πράγματι να είναι καταυλισμοί προσφύγων, όπως υποδεικνύουν οι επιγραφές και ο χάρτης της περιοχής που πρόσθεσε στις επεξεργασμένες φωτογραφίες το ΝΑΤΟϊκό επιτελείο. Χωρίς τις επιγραφές και το χάρτη, με βάση την ηλεκτρονική επεξεργασία που πραγματοποίησε το ΝΑΤΟ στην ανάλυση της φωτογραφίας, θα μπορούσαν επίσης να είναι κουτιά γάλακτος σε σκουπιδότοπο της Ατλάντας. Η επίσημη δικαιολογία του ΝΑΤΟϊκού επιτελείου προς τα ΜΜΕ - ότι παραποιήθηκε η φωτογραφία μιας περιοχής του Κόσοβου για "να μην είναι χρήσιμη στον εχθρό" - προσβάλει την απλή λογική και μας οδηγεί σε άλλα συμπεράσματα. Είναι πλέον σαφές το γιατί έγινε ηλεκτρονική επεξεργασία της φωτογραφίας και προστέθηκαν "διευκρινιστικές" επιγραφές και χάρτες.
Με βάση τέτοιες φωτογραφίες καταδικάστηκε ο γιουγκοσλαβικός λαός. Σε ποια δημοκρατία της Ενωμένης Ευρώπης θα καταδικαζόταν όμως ένας εγκληματίας με βάση μια παραποιημένη εικόνα (με pixelized);
Ένα άλλο παράδειγμα "φωτογραφικών αποδείξεων" βρίσκουμε στις ΝΑΤΟϊκές φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα για να τεκμηριώσουν την ύπαρξη μαζικών τάφων στην Ίζμπιτσα:
Οι επιγραφές που πρόσθεσε το ΝΑΤΟ αποτελούν τη μοναδική διαβεβαίωση ότι πρόκειται για ομαδικούς τάφους. Πως άραγε μπορεί να εξηγηθεί ότι οι φωτογραφίες (και αυτές παραποιημένες από το ΝΑΤΟϊκό επιτελείο ώστε να μην αποτελέσουν όπλο στον εχθρό!) παρουσιάζουν μια άλλη αλήθεια; ’ραγε γιατί η εικόνα (δεξιά) έχει σκιές πολύ μικρότερες από τις σκιές που εμφανίζονται στην αριστερή φωτογραφία; Πότε το ΝΑΤΟ τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες και γιατί σε μια περιοχή που το μόνο που διακρίνεται είναι ορισμένες αγροτικές κατοικίες και κανένας στόχος στρατηγικής σημασίας;
Η δημοσιοποίηση μιας άλλης φωτογραφίας που έχει παραποιηθεί από το ΝΑΤΟ, ώστε να επιβεβαιωθούν οι ομαδικοί τάφοι στην Ίζμπιτσα, και η προσθήκη διευκρινιστικών γραμμών οριοθέτησης των "τάφων" επιβεβαιώνουν απλά τη ΝΑΤΟϊκή απάτη.
Η ίδια ΝΑΤΟϊκή απάτη είναι εμφανής επίσης και στην επόμενη φωτογραφία που παραδίδει παραποιημένη στη δημοσιότητα, για να μην χρησιμεύσει στον εχθρό, το ΝΑΤΟ:
Πρόκειται για τρεις σειρές περίπου 25 σκούρων κάθετων αντικειμένων σε ένα λόφο. Παρατεταγμένοι σέρβοι στρατιώτες, άνδρες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου ή ένας φρεσκοφυτευμένος κήπος; Ό,τι και να είναι από αυτά, ή κάτι άλλο, σίγουρα δεν αποτελούν στοιχείο για την ύπαρξη μαζικών τάφων.
Με βάση τέτοια παραποιημένα στοιχεία τα ΜΜΕ της Δύσης καταδίκασαν σε θάνατο έναν ολόκληρο λαό. Φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσαν οι έλληνες δημοσιογράφοι που έκαναν σωστά το καθήκον τους στην πρώτη γραμμή για την αλήθεια και την αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων. Οι λίγες κατευθυνόμενες φωνές που σηκώθηκαν από ορισμένους κύκλους στη χώρα μας εξυπηρετούσαν ξένα συμφέροντα.
Η μεγάλη πλειοψηφία των αμερικανικών και των ευρωπαϊκών ΜΜΕ απόδειξαν στην πράξη ότι δεν είναι ελεύθερα και ανεξάρτητα - όπως υποστηρίζουν και διακηρύσσουν -, δεν αποτελούν τους "φρουρούς" της δημοκρατίας, αλλά υπηρετούν τους στόχους της "εθνικής ασφάλειας" των Η.Π.Α. Χρησιμοποιήθηκαν για να παρουσιάσουν τους θύτες ως θύματα, τους πολεμόχαρους εισβολείς ως υπερασπιστές της ειρήνης, τους σκοταδιστές αντιδραστικούς ως εκσυγχρονιστές. Το κύριο έγκλημα πολέμου των επιτιθεμένων ιμπεριαλιστών είναι το έγκλημα εναντίον της αλήθειας. Αυτή η καταγγελία γίνεται από έναν αμερικανικό οργανισμό που διευθύνει ένας αμερικανός πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, οπότε αποκτάει μια ιδιαίτερη βαρύτητα.
ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η "ειρηνική" επέμβαση του ΝΑΤΟ δεν έχει σαν μοναδικό αποτέλεσμα τους χιλιάδες νεκρούς, τα ακρωτηριασμένα αθώα παιδιά, τα βομβαρδισμένα νοσοκομεία και σχολεία, τα ισοπεδωμένα εργοστάσια, τη νέα τάξη πραγμάτων στα Βαλκάνια. Το πιο τραγικό αποτέλεσμα αυτής της επέμβασης είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος, ένα έγκλημα πολέμου που όμως δεν απασχολεί τα γεράκια των Η.Π.Α. Από τις 24 Μάρτη μέχρι στις 8 Ιούνη 1999, πραγματοποιήθηκαν 35.000 αεροπορικές επιθέσεις από περισσότερα από 1.000 αεροπλάνα, 206 ελικόπτερα και αεροπλανοφόρα. Χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 10.000 πύραυλοι με 79.000 τόνους εκρηκτικών κατασκευασμένων με απαγορευμένα υλικά, όπως οι βόμβες γραφίτη και εκείνες με το αποδυναμωμένο ουράνιο. Υπάρχει και η μακάβρια "βαθμολογία" των αεροπορικών επιθέσεων, στην οποία κανείς δεν θα ήθελε να έχει την πρώτη θέση. Η Πρίστινα δέχτηκε 374 αεροπορικές επιθέσεις (πέντε επιθέσεις την ημέρα), ακολουθεί η Πρίζρεν με 232. Το Βελιγράδι κατέχει την τρίτη θέση με "μόνο" 212 επιθέσεις. Στις πρώτες δέκα θέσεις δεν εμφανίζεται το Πάντσεβο, αλλά αυτή η πόλη μαζί με το Νόβι Σάντ κατέχουν την πρώτη θέση σε ότι αφορά τις επικίνδυνες τοξικές ουσίες που δέχτηκαν.
Εκατομμύρια ανθρώπων έχουν μολυνθεί από τα χημικά κοκτέιλ και αποτέλεσαν τα πρώτα πειραματόζωα αυτών των επικίνδυνων ουσιών. Ο Slobodan Tosovic, ένας από τους υπεύθυνους του δικτύου ελέγχου περιβάλλοντος του Βελιγραδίου, τόνισε:
"Πιστεύουμε ότι αποτελούμε ένα γιγάντιο βιολογικό και χημικό πείραμα. Φυσικά έχουμε τα στοιχεία ότι αυτό σχεδιάστηκε επίτηδες, διότι πολλές δεξαμενές που περιείχαν δηλητηριώδεις χημικές ουσίες βομβαρδίστηκαν μετά τη μετακίνησή τους σε θεωρούμενες ασφαλείς περιοχές. Σίγουρα οι εγκληματίες του ΝΑΤΟ παρακολουθούσαν τις ενέργειές μας και θέλησαν να μας δηλητηριάσουν".
Οι συνέπειες είναι δύσκολο να εκτιμηθούν, τόσο οι σημερινές όσο και αυτές που θα εμφανισθούν στο μέλλον, άμεσα και μακροπρόθεσμα.
Ο κατάλογος των καταστροφών είναι ατελείωτος και εντυπωσιακός. Η Sara Flounders, διακεκριμένο στέλεχος του "Διεθνούς Κέντρου Δράσης", στη Διάσκεψη για την ίδρυση του "Διεθνούς Δικαστηρίου για τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ", τόνισε ότι:
"Τα αμερικανικά ΜΜΕ για πολλές ημέρες ανέφεραν ότι τα γιουγκοσλαβικά άρματα μάχης που καταστράφηκαν ήταν 3 ή 7. Ηθελημένα δεν ανέφεραν τις καταστροφές: 328 δημοτικών σχολείων, την καταστροφή 25 πανεπιστημιακών σχολών, 15 κολεγίων, 20 φοιτητικών εστιών, 33 νοσοκομείων, 23 μοναστηριών, 32 εκκλησιών, 4 νεκροταφείων, 15 μουσείων, 5 έδρες τηλεόρασης, 44 αναμεταδότες τηλεοπτικών προγραμμάτων, 61 γέφυρες, 19 σιδηροδρομικούς σταθμούς, 34 σταθμούς λεωφορείων, 13 αεροδρομίων, 121 εργοστασίων, 23 διυλιστηρίων και αποθηκών καυσίμων, 23 εργοστάσια παραγωγής τροφίμων, 21 πρεσβείες και προξενεία. Ηθελημένα τα ΜΜΕ δεν ανέφεραν τους χιλιάδες νεκρούς, εκ των οποίων το 30% ήταν αθώα παιδιά, και τους αμέτρητους τραυματίες".
Χωρίς ίχνος ντροπής τα αμερικανικά ΜΜΕ αλλά και τα ευρωπαϊκά (εξαίρεση αποτέλεσαν τα ελληνικά με τη γενναία στάση της ΕΣΗΕΑ) δεν ανέφεραν ποτέ ότι καταστράφηκαν τα εργοστάσια παραγωγής φαρμάκων, τροφίμων, αγροτικών προϊόντων. Απλά διατυμπάνιζαν πως ό,τι συμβαίνει οφείλεται στις "γενναίες" προσπάθειες για την προστασία των Κοσοβάρων αλβανοφώνων προσφύγων και για την επιστροφή τους στα "πατρώα εδάφη". Δεν μίλησαν ποτέ για τα επτά χρόνια του εμπάργκο και τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης, από το εσωτερικό, της νόμιμης γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης. Απλά μιλούσαν για λάθη στους στόχους, λες και οι βόμβες στα νοσοκομεία, στις αγορές, στα τρένα, στα εργοστάσια και στην κινεζική πρεσβεία ήταν "παρενέργειες" μιας δίκαιης επίθεσης για την ειρήνη, λες και οι δύο εκατομμύρια άνεργοι δημιουργήθηκαν από λάθος του ΝΑΤΟ και όχι για να στραγγαλίσουν μια χώρα.
Η οικολογική καταστροφή που επέφερε το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και στη δική μας γη είναι τεράστια. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η παραγωγή αέριων καύσης από τις πτήσεις των ΝΑΤΟϊκών αεροπλάνων κατά τη διάρκεια της επέμβασης (χωρίς να υπολογισθούν τα αεροπλανοφόρα και τα επίγεια στρατιωτικά οχήματα) ξεπερνάει τη μόλυνση που επιφέρουν για έξι μήνες τα αυτοκίνητα σε μια μέση ευρωπαϊκή πόλη. Αν προσθέσουμε την επιβάρυνση από τις εκρήξεις των βομβών, τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν σε διυλιστήρια και εργοστάσια, θα πρέπει τα Βαλκάνια, αλλά και ειδικότερα η Γιουγκοσλαβία, να σταματήσουν κάθε μορφή σύγχρονης ζωής (κίνηση με αυτοκίνητα, βιομηχανική παραγωγή, μεταφορές κλπ.) για πολλά χρόνια, ώστε να υπάρξει μερική αποκατάσταση ή επαναφορά στις προηγούμενες της επίθεσης συνθήκες.
Εκτός από τα παραπάνω πρέπει να επισημανθεί ότι θα υπάρξουν νομοτελειακά οι όξινες βροχές που καταστρέφουν τα δάση και οι συνέπειες τους δεν γνωρίζουν σύνορα. Θα ξεχάσουμε το όζον; Το χλώριο που έχει απελευθερωθεί έχει καταστρέψει το όζον της κεντρικής Ευρώπης και όχι μόνο της Γιουγκοσλαβίας. ’ραγε θα αντιμετωπιστούν με τη στατιστική οι καρκίνοι δέρματος μετά από αυτή την ειρηνική ΝΑΤΟϊκή επίθεση; Η κατά 90% μόλυνση των υδάτινων πόρων, τα βακτηρίδια και οι μικροοργανισμοί στην "αλυσίδα διατροφής", η μόλυνση της θάλασσας, των ποταμών, η κυριαρχία του υδράργυρου, η συνέχιση από τους πολίτες, παρά την απαγόρευση, του ψαρέματος (για να τραφούν τα χιλιάδες πεινασμένα στόματα) αποτελούν για την πολιτισμένη Δύση "λόγους ανώτερης βίας";
Τι σημαίνει άραγε για την πατρίδα μας και τα Βαλκάνια η παρ' ολίγο εμπλοκή στο σύστημα ψύχρανσης του πυρηνικού εργοστασίου του Κοζλοντούϊ στη Βουλγαρία;
Τι πρωτοβουλίες θα αναπτύξουν η ευρωπαϊκή αριστερά, τα "πράσινα" οικολογικά κινήματα, τα "πολιτισμένα" και "ευαίσθητα" συντηρητικά φιλελεύθερα κινήματα, απέναντι στην οικολογική καταστροφή που επέφεραν τα Β 52 - που ξεκινούσαν απευθείας από το Μισούρι των Η.Π.Α. - στο πλούσιο οικοσύστημα της Γιουγκοσλαβίας με τους περισσότερους από 2.000 κρατήρες των βομβών; Χρειάζονται 7.000 χρόνια για να ανακατασκευαστεί το στρώμα humus των 20 εκατοστών, αφού η επιφάνεια των κρατήρων ξεπερνάει τα 250.000 στρέμματα.
Τέλος, με τη δειλία και την εγκληματική ωμότητα, την παράνομη ΝΑΤΟϊκή επίθεση, "επιτυγχάνεται" η μαζική εξόντωση με τη χρήση ενός παράνομου, για τον Ο.Η.Ε., αλλά και απαγορευμένου από όλες τις διεθνείς συμβάσεις, όπλου: του αποδυναμωμένου ουρανίου!
Πως θα αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από αυτό το διαρκές έγκλημα της πολιτισμένης Δύσης;
Η εισπνοή ελάχιστων στερητικών μορίων ουρανίου από τον ανθρώπινο οργανισμό επιφέρει τον καρκίνο. Επίσης το ουράνιο έχει την ιδιότητα της εξαέρωσης και μετατρέπεται σε αεροζόλ μέσα σε σύννεφο σκόνης που μπορεί να διατρέξει εκατοντάδες χιλιόμετρα (αν το επιτρέπουν οι άνεμοι) χωρίς να αναγνωρίζει σύνορα, επιτιθέμενους ή αμυνόμενους. Χρησιμοποιήθηκε στην Πρίστινα για να καταστραφούν αποθήκες στρατιωτικού υλικού και όσοι επέζησαν από εκείνη την επίθεση έχουν εξασφαλίσει το θάνατο από καρκίνο τα επόμενα χρόνια.
Στο Ινστιτούτο πυρηνικών επιστημών της Βίντσα, 40 χιλιόμετρα από το Βελιγράδι, ο διευθυντής του ιδρύματος "Nebojsa Neskovic" δηλώνει ότι: "Η ραδιενέργεια των περιοχών είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχουν κίνδυνοι". Μήπως αυτές οι διαβεβαιώσεις στοχεύουν "με ευγένια" την απάλυνση του δράματος ενός τυραννισμένου πληθυσμού;
Στο Πάντσεβο ο κίνδυνος είναι τέτοιος που οι έγκυες γυναίκες "προσκλήθηκαν" να κάνουν έκτρωση και οι γυναίκες της περιοχής να αποφύγουν τη σύλληψη για τουλάχιστον τα επόμενα δύο χρόνια.
Ο ναζισμός και ο φασισμός δεν κατόρθωσαν να λυγίσουν αυτό το λαό. Είναι επίσης σίγουρο πως αυτό δεν το κατόρθωσε ούτε η εγκληματική ΝΑΤΟϊκή επίθεση. Αυτή όμως η δολοφονική επίθεση κατόρθωσε να δηλητηριάσει τη Γιουγκοσλαβία, τους ανθρώπους, τα μικρά αθώα παιδιά, τους λαούς της περιοχής των Βαλκανίων. Θα επιζήσουν; Οι ευθύνες των ΝΑΤΟϊκών εγκληματιών θα αποδοθούν; Η Ενωμένη Ευρώπη έχει τη "διάθεση" και τη "δυνατότητα" να αναλάβει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες ή θα συνεχίσει το ρόλο του χωροφύλακα των Η.Π.Α.;
Ερωτήματα που χαράχθηκαν σε βάθος στη συνείδηση των λαών και που θα απαντηθούν από την ίδια τη ζωή στη Βαλκανική.

Αυτή η αφίσα που ευχαριστεί τους ΝΑΤΟϊκούς ηγέτες για το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας
βρίσκεται σε όλα τα γραφεία της Πρίστινα. Εδώ συνοδεύεται από τη μις Αλβανία.
ΜΕ ΤΙ ΦΙΛΟΔΩΡΗΣΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Αποδυναμωμένο Ουράνιο (DU)
Για πρώτη φορά έγινε προσεκτική αναφορά με το λεγόμενο "Σύνδρομο του κόλπου". Δεν είναι τυχαία - αυτή την περίοδο - τα στοιχεία επίσημων αμερικανικών επιστημονικών οργανισμών που αποδίδουν την πλήρη ευθύνη για το "Σύνδρομο του κόλπου" στη χρησιμοποίηση εμβολίων για τους στρατιώτες των Η.Π.Α. - ΝΑΤΟ - Ο.Η.Ε. που πήραν μέρος στην επιχείρηση "Desert Storm" το 1991. Αλλά αυτοί οι επίσημοι αμερικανικοί επιστημονικοί οργανισμοί δεν εξηγούν πως η λευχαιμία στα παιδιά του Ιράκ αυξήθηκε στο συντελεστή "6".
Η απόφαση 16/1996 του Ο.Η.Ε. θεωρεί τη χρήση του DU (αποδυναμωμένου ουρανίου) σαν "έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας" και επισημαίνει ότι οι παρενέργειες στους πληθυσμούς είναι "άμεσα τρομακτικές για τις πληγές και την άμεση καταστροφή και προκαλούν στο μέλλον καρκίνο που προσομοιάζει τη λευχαιμία".
Μετά την επίθεση στη Γιουγκοσλαβία, "η αύξηση της Ραδιενέργειας άλφα μετρήθηκε στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία τρεις φορές περισσότερο από την κανονική".
Βόμβες Δέσμης (τσαμπί)
Dicloroetano, cloruro di etilene, (EDC)
Cloruro vinile monomero, CNM
Acido fluoridrico: Fosgene
PCB (Piralene, policlorinato bifenile)
Anidride solforosa
Μόλυβδος
Υδράργυρος
Κάδμιο: IPA (Idrocarburi policiclici aromatici, Benzopirene)
Αμμωνία

"Αυτό που κάναμε στο Κοσσυφοπέδιο μπορούμε να το κάνουμε τώρα, μπορούμε να το κάνουμε αύριο, αν είναι αναγκαίο, στην Αφρική ή στην κεντρική Ευρώπη".
Σκόπια, 4 Ιούνη 1999, Μπιλ Κλίντον

Οι Σέρβοι που επέζησαν από τις βόμβες του αποδυναμωμένου ουρανίου καλλιεργούν το ραδιενεργό έδαφος των παραπηγμάτων τους περιμένοντας τον καρκίνο και το θάνατο.

Ο "ανθρωπιστικός" πόλεμος στα Βαλκάνια αποτελεί τον πρώτο πόλεμο της νέας παγκόσμιας τάξης. Αποτελεί το μοντέλο για τους επόμενους πολέμους που παράγουν το θάνατο και ξεριζώνουν τους λαούς από την πατρική τους γη. Οι "πολιτισμένοι" επιτιθέμενοι γνώριζαν άριστα τι θα προκαλούσαν στον άμαχο πληθυσμό και την "επιστημονική" καταστροφή του περιβάλλοντος με τις 31 χιλιάδες βόμβες αποδυναμωμένου ουρανίου που ρίχτηκαν στα χημικά και πετροχημικά εργοστάσια.
Ένας πόλεμος που συνεχίζει και εντείνει τους οικονομικούς πολέμους με έντονους ρυθμούς (εμπάργκο στο Ιράκ και 1.500.000 νεκρούς, εμπάργκο στη Γιουγκοσλαβία). Η παραγωγή και το εμπόριο όπλων αποτελούν την κολόνα της οικονομίας (οι Η.Π.Α. είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός), γι' αυτό έχουν ανάγκη τον πόλεμο!
Ο "απολογισμός" μετά από 11 μήνες κατοχής στο Κόσοβο-Μετόχια από τις δυνάμεις U.C.K.F.O.R. είναι αποκαλυπτικός:
·4792 τρομοκρατικές επιθέσεις
·1010 νεκροί (εκ των οποίων 888 σέρβοι)
·936 αγνοούμενοι
·924 τραυματίες
·350 χιλιάδες πρόσφυγες
·200 συλλήψεις σέρβων από τις δυνάμεις κατοχής
·86 ορθόδοξες εκκλησίες και μνημεία καταστράφηκαν από τους βανδαλισμούς του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου
·250 χιλιάδες παράνομοι έποικοι
·364 εκτοπίσεις σέρβων πολιτών στη ζώνη "ασφάλειας"
To σημαντικό παραμένει: τα ΜΜΕ και οι τηλεοράσεις πρέπει να σιωπούν!
ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Στις 30 Ιούλη 1999 στη Νέα Υόρκη ο Ramsey Clark ίδρυσε στα πλαίσια του "Διεθνούς Κέντρου Δράσης" το "Ανεξάρτητο Δικαστήριο εναντίον των εγκλημάτων του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία" ("INDEPENDENT COMMISSION OF INQUIRY HEARING TO INVESTIGATE U.S./NATO WAR CRIMES AGAINST THE PEOPLE OF YUGOSLAVIA").
Ο νέος αυτός διεθνής οργανισμός, που γεννήθηκε στην καρδιά της μοναδικής υπερδύναμης, από έναν πρώην υπουργό Δικαιοσύνης των Η.Π.Α., διατυπώνει με σαφήνεια σε νομικό κείμενο τα 19 θέματα που αποτελούν σαφείς παραβιάσεις - από μέρους των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ - της διεθνούς και αμερικανικής έννομης τάξης. Μια καταγγελία-προσφυγή σε αμερικανικά και διεθνή δικαστήρια από έναν αμερικανικό οργανισμό, μια φωνή αντίστασης στην ιμπεριαλιστική πολιτική των Η.Π.Α. από τους ίδιους τους αμερικανούς. Ένα διεθνές Δικαστήριο εγκλημάτων που απλώνεται σ' ολόκληρο τον κόσμο και συσπειρώνει τους διανοούμενους που αντιστέκονται στη νέα τάξη πραγμάτων.

28 Μάρτη - 1η Απρίλη 1999: Ο Ramsey Clark συνοδευόμενος από την Gloria La Riva (τρίτος και τέταρτη από αριστερά), μαζί με το προσωπικό του νοσοκομείου του Βελιγραδίου.

Το κείμενο-καταγγελία που επιμελήθηκε ο Ramsey Clark, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνει τα εξής:
"ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - Υποβλήθηκε στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Έρευνας των εγκλημάτων Η.Π.Α./ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.
Από τον Ramsey Clark, 30 Ιούλη, 1999, απαγγέλλεται κατηγορία στον William J. Clinton, την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, το NATO και εναντίον άλλων για διεθνή εγκλήματα και παραβιάσεις διεθνών και εθνικών νόμων που προκάλεσαν θανάτους, καταστροφές, τραύματα και δυστυχία.
Οι κατηγορίες
1.Σχεδιασμός και εκτέλεση του διαμελισμού, της απομόνωσης και της αποδυνάμωσης της Γιουγκοσλαβίας.
2.Υποβολή, παρότρυνση και επίταση της βίας μεταξύ μουσουλμάνων και σλάβων.
3.Αποθάρρυνση κάθε ενέργειας που στόχευε τη διατήρηση της ενότητας, της ειρήνης και της σταθερότητας στη Γιουγκοσλαβία.
4.Συντριβή και εξολόθρευση του ειρηνευτικού ρόλου των Ηνωμένων Εθνών.
5.Χρησιμοποίηση του ΝΑΤΟ για στρατιωτική επίθεση και κατοχή φτωχών χωρών χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
6.Δολοφονία και τραυματισμό ενός ανυπεράσπιστου λαού σε ολόκληρη τη Γιουγκοσλαβία.
7.Σχεδιασμός, ανακοίνωση και εκτέλεση επιθέσεων με στόχους τον ηγέτη της κυβέρνησης, μέλη της κυβέρνησης και πολιτικούς που επιλέγηκαν.
8.Καταστροφή και βλάβες σε ξένες ιδιοκτησίες, στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική, θρησκευτική, υγειονομική, διπλωματική και θρησκευτική δομή ολόκληρης της Γιουγκοσλαβίας.
9.Επίθεση σε μονάδες απαραίτητες για την επιβίωση του πληθυσμού της Γιουγκοσλαβίας.
10.Επίθεση σε βιομηχανικές μονάδες που περιείχαν επικίνδυνα υλικά. 11.Χρήση αποδυναμωμένου ουρανίου, βομβών δέσμης και άλλων παράνομων όπλων.
12.Καθοδήγηση ενός πολέμου εναντίον του περιβάλλοντος.
13.Χρησιμοποίηση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ώστε να επιβληθούν μέτρα που εντάσσονται στα εγκλήματα γενοκτονίας εναντίον της ανθρωπότητας.
14.Δημιουργία ενός παράνομου δικαστηρίου ad hoc για την ανατροπή και δαιμονοποίηση της σερβικής ηγεσίας.
15.Εκμετάλλευση των διεθνών ΜΜΕ για τη δημιουργία και διατήρηση κλίματος στήριξης στην επίθεση των Η.Π.Α, τη συκοφάντηση της Γιουγκοσλαβίας, των σλάβων, των σέρβων και των μουσουλμάνων ως δολοφόνων και υπεύθυνων γενοκτονιών.
16.Θεσμοποίηση της στρατιωτικής κατοχής στρατηγικών χώρων της Γιουγκοσλαβίας από ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.
17.Προσπάθεια κατάλυσης της κυριαρχίας, του δικαιώματος αυτοδιάθεσης, της δημοκρατίας και του πολιτισμού των Σλάβων και των άλλων λαών της Γιουγκοσλαβίας.
18.Σκοπός των Η.Π.Α. να δυναστεύσει, ελέγξει και εκμεταλλευτεί τη Γιουγκοσλαβία, το λαό της και τους πόρους της.
19.Χρήση, με μέσα των Η.Π.Α., στρατιωτικής βίας και οικονομικών εκβιασμών.
Αγωγή
Αυτή η μήνυση κατατίθεται για να θέσει τέλος στον όλεθρο του πολέμου, για να μην παραβιαστούν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, για την προστασία των διεθνών και εθνικών οργανισμών, των κυβερνήσεων και των θεσμών. Επίσης για να θέσουν ενώπιον των προσωπικών τους ευθυνών τους κατηγορούμενους, τις κυβερνήσεις, τους οργανισμούς και τους ενάγοντες που είναι:
κατηγορούμενοι
1) για εγκλήματα εναντίον της ειρήνης, εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας, για την προσβολή και παραβίαση των κανόνων του δικαστηρίου της Νυρεμβέργης, της Σύμβασης της Γενεύης και άλλων διεθνών και εθνικών νόμων
2) για παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, του βορειοατλαντικού Συμφώνου και άλλων διεθνών συμβάσεων. Την παραβίαση του ομοσπονδιακού Συντάγματος και των εθνικών νόμων των Η.Π.Α., των θεμελιωδών νόμων άλλων χωρών συμπεριλαμβανομένων της Μεγάλης Βρετανίας, της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, της Τουρκίας, της Ολλανδίας, της Ουγγαρίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και άλλων κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ και βρίσκονται στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας
3) για μεγάλες παραβιάσεις της παγκόσμιας διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη διεθνή συνθήκη για τα δικαιώματα του πολίτη και τα πολιτικά δικαιώματα, τις διεθνείς συμβάσεις για τα οικονομικά δικαιώματα, τα κοινωνικά και πολιτιστικά, τη συμφωνία για τη γενοκτονία και άλλες διεθνείς συμβάσεις, συνθήκες, συμφωνίες, διακηρύξεις και νόμους που ισχύουν σε εθνικό επίπεδο.
(A) Κατηγορούμενοι
·1. Πρόεδρος William J. Clinton. Υπουργός των Εξωτερικών Madeleine Albright. Υπουργός ’μυνας William Cohen. Στρατιωτικοί διοικητές, ναύαρχοι και προσωπικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που είχαν άμεση συμμετοχή στους σχεδιασμούς, συμμετείχαν ως πληρώματα αεροπορικών επιδρομών στα αμερικανικά βομβαρδιστικά, προετοίμασαν και εξαπολύσανε πυραύλους κατά της Γιουγκοσλαβίας. Το προσωπικό της κυβέρνησης των Η.Π.Α. που προκάλεσε, ενεπλάκη ή δεν προσπάθησε να αποτρέψει τη βία εναντίον της Γιουγκοσλαβίας πριν την επίθεση και κατά τη διάρκεια της ΝΑΤΟϊκής κατοχής. Επίσης οι άλλοι που θα αναφερθούν.
·2. Από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρωθυπουργός Tony Blair. Οι υπουργοί των Εξωτερικών και της ’μυνας. Στρατιωτικοί διοικητές, ναύαρχοι και προσωπικό του Ηνωμένου Βασιλείου που είχαν άμεση συμμετοχή στους σχεδιασμούς, συμμετείχαν ως πληρώματα αεροπορικών επιδρομών στα βρετανικά βομβαρδιστικά, προετοίμασαν και εξαπολύσανε πυραύλους κατά της Γιουγκοσλαβίας. Το προσωπικό της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου που προκάλεσε, ενεπλάκη ή δεν προσπάθησε να αποτρέψει τη βία εναντίον της Γιουγκοσλαβίας πριν την επίθεση και κατά τη διάρκεια της ΝΑΤΟϊκής κατοχής. Επίσης οι άλλοι που θα αναφερθούν.
·3. Από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, ο πρωθυπουργός Gerhard Schroeder. Οι υπουργοί των Εξωτερικών και της Άμυνας. Στρατιωτικοί διοικητές, ναύαρχοι και προσωπικό της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας που είχαν άμεση συμμετοχή στους σχεδιασμούς, συμμετείχαν ως πληρώματα αεροπορικών επιδρομών στα γερμανικά βομβαρδιστικά, προετοίμασαν και εξαπολύσανε πυραύλους κατά της Γιουγκοσλαβίας. Το προσωπικό της κυβέρνησης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας προκάλεσε, ενεπλάκη ή δεν προσπάθησε να αποτρέψει τη βία εναντίον της Γιουγκοσλαβίας πριν την επίθεση και κατά τη διάρκεια της ΝΑΤΟϊκής κατοχής. Επίσης οι άλλοι που θα αναφερθούν.
·4. Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών του ΝΑΤΟ που είχαν άμεση συμμετοχή στην επίθεση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, στους σχεδιασμούς και καθορισμούς των στόχων, εξαπόλυση πυραύλων. Το προσωπικό αυτών των χωρών που προκάλεσε, ενεπλάκη ή δεν προσπάθησε να αποτρέψει τη βία εναντίον της Γιουγκοσλαβίας πριν την επίθεση και κατά τη διάρκεια της ΝΑΤΟϊκής κατοχής. Επίσης οι άλλοι που θα αναφερθούν.
·5. Οι κυβερνήσεις της Τουρκίας, της Ουγγαρίας, της Ιταλίας και άλλων χωρών που επέτρεψαν τη χρήση αεροπορικών βάσεων των εδαφών τους ή στρατιωτικές και αεροπορικές διευκολύνσεις για την επίθεση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.
·6. Ο οργανισμός του ΝΑΤΟ, ο γενικός γραμματέας Javier Solano, ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής Wesley K. Clark.
·7. Για την καταδίκη: κάθε μέλους του ΝΑΤΟ που ψήφισε υπέρ της εξουσιοδότησης για στρατιωτική επίθεση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.
(B) Οι κατηγορίες
1. Σχεδιασμός και εκτέλεση του διαμελισμού, της απομόνωσης και της αποδυνάμωσης της Γιουγκοσλαβίας.
[.] Παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, της Διακήρυξης περί μη επέμβασης στα εσωτερικά άλλων χωρών, της Ανεξαρτησίας και της Κυριαρχίας (Διακήρυξη μη επέμβασης), 1965 USGA Απόφαση 2131[.]
2. Υποβολή, παρότρυνση και επίταση της βίας μεταξύ μουσουλμάνων και σλάβων
[.] Παραβιάσεις: του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, άρθρο 2, Διακήρυξη μη επέμβασης, καθορισμός της επίθεσης (Απόφαση για επιθέσεις), 1997 UNGA Απόφαση 3314 [.]
3. Αποθάρρυνση κάθε ενέργειας που στόχευε τη διατήρηση της ενότητας, της ειρήνης και της σταθερότητας στη Γιουγκοσλαβία.
[.] Παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, Διακήρυξη μη επέμβασης, Απόφαση για επιθέσεις, Συνθήκη του Παρισιού 1928, άρθρ. I και II [.]
4. Συντριβή και εξολόθρευση του ειρηνευτικού ρόλου των Ηνωμένων Εθνών
[.]Παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, Διακήρυξη μη επέμβασης, Απόφαση για επιθέσεις, Συνθήκη του Παρισιού 1928, άρθρ. I και II [.]
5. Χρησιμοποίηση του ΝΑΤΟ για στρατιωτική επίθεση και κατοχή φτωχών χωρών χωρίς τη συγκατάθεσή τους
[.] Χάρτης Ο.Η.Ε., Βορειοατλαντικό Σύμφωνο 1949, άρθρ. Ι [.]
6. Δολοφονία και τραυματισμό ενός ανυπεράσπιστου λαού σε ολόκληρη τη Γιουγκοσλαβία.
[.] Χάγη, άρθρ. 22 και 23. Γενεύη 1949, άρθρ. 19. Νυρεμβέργη, αξίωμα VI a, b και c. Αμερικανικό Σύνταγμα άρθρ. 1, τμημ. 8, παράγρ. II [.]
7. Σχεδιασμός, ανακοίνωση και εκτέλεση επιθέσεων με στόχους τον ηγέτη της κυβέρνησης, άλλα μέλη της κυβέρνησης και πολιτικούς που επιλέγηκαν
[.] Χάρτης Ο.Η.Ε., άρθρ. 2. Σύμβαση για την πρόληψη και τιμωρία των εγκλημάτων που διαπράττονται κατά προστατευομένων προσώπων σε διεθνές επίπεδο. U.S. Army Field Manual 27-10. Προεδρική διαταγή Η.Π.Α. 12333. Σύμβαση της Γενεύης 1977, Πρόσθετο Πρωτόκολλο Ι (Γενεύη 1977, άρθρ. 48, 51) [.]
8. Καταστροφή και βλάβες σε ξένες ιδιοκτησίες, στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική, θρησκευτική, υγειονομική, διπλωματική και θρησκευτική δομή ολόκληρης της Γιουγκοσλαβίας
[.] Χάγη, άρθρ. 22 και 23. Γενεύη 1949, άρθρ. 19. Γενεύη 1977, I Πρόσθετο Πρωτόκολλο, άρθρ. 48, 52, 53. Χάρτης Ο.Η.Ε., άρθρ. 2. Σύμβαση Προστατευομένων Προσώπων. U.S. Army Field Manual 27-10. Εκτελεστική Διαταγή 12333. Γενεύη 1977, άρθρ. 48, 51. ICESCR [.]
9. Επίθεση σε μονάδες απαραίτητες για την επιβίωση του πληθυσμού της Γιουγκοσλαβίας
[.] Χάγη 1907, άρθρ. 22 και 23. Γενεύη 1949, άρθρ. 19. Νυρεμβέργη 1970, Αρχές Via b και c. Γενεύη 1977, άρθρ. 48, 54[.]
10. Επίθεση σε βιομηχανικές μονάδες που περιείχαν επικίνδυνα υλικά
[.] Νυρεμβέργη, Αρχή VI, Χάγη άρθρ. 22 και 23, Πρωτόκολλο για την απαγόρευση χρήσης αερίων σε πολεμικές επιχειρήσεις (ασφυξιογόνων, δηλητηριωδών και άλλων), Γενεύη 1925 (Πρωτόκολλο δηλητηριωδών ουσιών), Γενεύη 1977, I Πρόσθετο Πρωτόκολλο, άρθρ. 48, 51, 56. [.]
11. Χρήση αποδυναμωμένου ουρανίου, βομβών δέσμης και άλλων παράνομων όπλων
[.] Χάγη, άρθρ. 22 και 23. Γενεύη 1977, άρθρ. 48, 51, 54, 55. Έγκληση Poona (1978) για την ανατροπή της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η έρευνα για τη χρήση παράνομων όπλων συνεχίζεται [.]
12. Καθοδήγηση ενός πολέμου εναντίον του περιβάλλοντος
[.] Χάγη, άρθρ. 22 και 23. Γενεύη 1977, άρθρ. 48, 51, 54, 55. Διακήρυξη της Στοκχόλμης (Διάσκεψη Ο.Η.Ε. για το ανθρώπινο περιβάλλον 1972. Αρχές I, II (Διάσκεψη Ο.Η.Ε. για το ανθρώπινο περιβάλλον) [.]
13. Χρησιμοποίηση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ώστε να επιβληθούν μέτρα που εντάσσονται στα εγκλήματα γενοκτονίας εναντίον της ανθρωπότητας
[.] Νυρεμβέργη, Αρχή VI c, Εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας. Σύμβαση για τη Γενοκτονία, Γενεύη 1977, άρθρ. 48, 54, 55 [.]
14. Δημιουργία ενός παράνομου δικαστηρίου ad hoc για την ανατροπή και δαιμονοποίηση της σερβικής ηγεσίας
[.] Παραβίαση αρχών Διεθνούς Δικαστηρίου Εγκλημάτων (Ρώμη Ιούλης 1998, επικύρωση από 120 κράτη). Χάρτης Ο.Η.Ε., Καταστατικό Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης (ICJ), UDHR, ICCPR [.]
15. Εκμετάλλευση των διεθνών ΜΜΕ για τη δημιουργία και διατήρηση κλίματος στήριξης στην επίθεση των Η.Π.Α, τη συκοφάντηση της Γιουγκοσλαβίας, των σλάβων, των σέρβων και των μουσουλμάνων ως δολοφόνων και υπεύθυνων γενοκτονιών
[.] Οι κατηγορούμενοι συστηματικά έλεγχαν και κατεύθυναν τον Τύπο, προώθησαν την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ σκόπιμα προβάλλοντας και προπαγανδίζοντας τους μαζικούς βομβαρδισμούς. Χρησιμοποιήθηκαν συστηματικά οι ίδιες μέθοδοι με αυτές της Λιβύης, του Ιράκ, του Αφγανιστάν και άλλων χωρών. Τα διεθνή ΜΜΕ στήριξαν κα
Keywords
ραιχ, φυλακες, διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, κανταφι, σκοπια, κυπρος, λιβυη, νέα, ελλαδα, δραση, νατο, θεατρο, βαλκανια, ιστορικο, νικο, μμε, πετρελαιο, βομβα mall, ηλεκτρονική, σχολεια, ΕΣΗΕΑ, οφείλεται, διυλιστήρια, σημαίνει, συλληψεις, storm, εγκληματα, independent, nato, people, gloria, william, hoc, ουγγαρια, cohen, συμμετοχή, υπουργοι, συνταγμα, army, manual, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, κοινωνικη συμφωνια, πυρκαγιες, νεκρος συνταγμα, τελος του κοσμου, η ζωη εν ταφω, χωρες, ηλεκτρονική, αλφα, αλβανια, αυτοκινητα, αφρικη, αφγανισταν, βερολινο, βημα, βουλγαρια, γνωμη, δημοκρατια, εθνικη, εμπορικη, εξουσιοδοτηση, ηνωμενο βασιλειο, ιραν, ιρακ, ιχνος, κυπρου, λονδινο, μμε, οζον, πτησεις, ραδιενεργεια, ρουχα, σημερινη, υψος, φωτογραφιες, φωτογραφια, χαρτες, χλωριο, army, people, αυξηση, αρθρο, αλβανοι, αμερικη, ανθρωπινα δικαιωματα, ανθρωπος, ανυποτακτος, απλα, ασαντ, αφισα, βαλκανια, βελιγραδι, βιβλιο, βιετναμ, βομβες, γαζα, γερμανικα, γινεται, γραφεια, δεξαμενες, δυναμη, διυλιστήρια, δικη, δειχνει, διοικητης, δολοφονιες, δομη, δυτικη, εγινε, εγκληματα, εδαφος, ειπε, υπαρχει, ειρηνη, εκκαθαριση, εκμεταλλευση, εκρηξη, εξι, εποχη, επτα, ερευνα, ευθυνη, ευρωπη, ζωη, ζωης, ζωνη, ιδια, ιδιο, ιδρυση, υποθεση, θυτες, ιδρυμα, εικονα, ιστορικο, εκδοσεις, κυβερνηση, κειμενο, κοκτειλ, κοσοβο, λαθη, λαθος, λευχαιμια, μαφια, μηνες, μνημεια, μορφη, μηνυση, ναζι, νατο, νεα υορκη, νεα ταξη πραγματων, νικο, νυρεμβεργη, νοσοκομεια, παντα, ουρανιο, ονομα, ουσιες, οφείλεται, παιδι, παιδια, πακισταν, παλαιστινη, παρουσιαση, παρισι, πεπρωμενο, περιβαλλον, ρολο, σειρες, σιγουρα, σιγουρο, σειρα, συλληψη, συμμετοχή, συρια, ταφοι, τιμωρια, τιμη, τρενα, τριτη, φυλακη, εισπνοη, φασισμος, φυσικα, φυσικο, φωλια, φωνη, φορα, χαγη, χημικα, αγορες, manual, βρωμα, cohen, δικαιωματα, εβδομηντα, εγκυες, εκκλησιες, ελληνικα, ενωση, εθνικο, gloria, ηγετες, hoc, χωρα, καρδια, nato, νεκροι, πληγες, σημαίνει, τηλεορασεις, τρελος, θεματα, θεσεις, υλικα, william, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα