Ποιος είναι ο πρόσφυγας που θα τρέξει με την Ολυμπιακή Φλόγα


Στη χώρα του, τη Συρία, ο Ιμπραήμ Αλ - Χουσεΐν κολυμπούσε συχνά στον ποταμό Ευφράτη, ανέβαινε στην κορυφή του Ντέιρ αλ-Ζορ και από μία κρεμαστή γέφυρα πηδούσε στο νερό.
Το 2011 ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία ξεκίνησε, η γειτονιά του Ιμπραήμ βομβαρδίστηκε, η γέφυρα καταστράφηκε και ο ίδιος έχασε μέρος του δεξιού ποδιού του. Εγκατέλειψε τη χώρα του και δια της γνωστής, παράνομης, θαλάσσιας οδού, έφτασε στην Ελλάδα και ζήτησε άσυλο.
Την ερχόμενη Τρίτη, ο 27χρονος αθλητής - πρόσφυγας θα τρέξει με την Ολυμπιακή Φλόγα
στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας προς την Αθήνα, για τους Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Για την ακρίβεια, θα μεταφέρει τρέχοντας τη φλόγα περνώντας μέσα από τον καταυλισμό προσφύγων του Ελαιώνα, σε μία συμβολική κίνηση παγκόσμιας ειρήνης.

Ο ίδιος ο Ιμπραήμ μένει σε ένα μικρό σπιτάκι, κολυμπάει freestyle 50 μέτρα σε περίπου 28 δευτερόλεπτα και έχει ένα προσθετικό πόδι.

Ο Ιμπραήμ ακολουθεί ένα απαιτητικό πρόγραμμα προπόνηση: Κολυμπάει τρεις φορές την εβδομάδα με μια ελληνική μη κερδοσκοπική ομάδα για τους αθλητές με αναπηρίες και έχει ενταχθεί επίσης σε μια ομάδα καλαθοσφαίρισης με καρότσι στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα, εργάζεται τη νύχτα σε μία καφετέρια. Δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά τον Ιούνιο θα διαγωνιστεί στους Πανελλήνιους Αγώνες για τους κολυμβητές με αναπηρία.
"Στόχος μου είναι να μην εγκαταλείπω ποτέ αλλά να συνεχίζω πάντα προς τα εμπρός δήλωσε στο ABC οΙμπραήμ και κατέληξε ευτυχισμένος για την τιμή που του έγινε: "Μεταφέρω τη φλόγα για τον εαυτό μου , αλλά κυρίως για τους Σύριους , για τους πρόσφυγες παντού , για την Ελλάδα , για τον αθλητισμό, για το κολύμπι και το αγαπημένου μου μπάσκετ μου".
Keywords
Τυχαία Θέματα