Ποια είναι τα τραγούδια που προτιμούν οι ψυχοπαθείς


Μία πολύ πρωτότυπη μελέτη εκπόνησε ένας καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ο Πάσκαλ Ουόλις αποφάσισε να διερευνήσει τις μουσικές προτιμήσεις ατόμων με ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά και φυσικά, αν αυτά τα χαρακτηριστικά συνδέονται με την προτίμηση συγκεκριμένων τραγουδιών.

Γι αυτόν τον σκοπό, επέλεξε 260 τραγούδια και 190 φοιτητές του, στους οποίους έδωσε αρχικά ένα ερωτηματολόγιο για να σημειώσουν τις φράσεις που ισχύουν γι’ αυτούς, όπως π.χ. ότι «η αγάπη είναι υπερεκτιμημένη» ή ότι «σωστό για μένα είναι ο,τιδήποτε μπορώ να κάνω αποφεύγοντας τς συνέπειες». Σκοπός

αυτής της φάσης ήταν να διαπιστώσει το «επίπεδο ψυχοπάθειας» του καθενός.

Στη δεύτερη φάση της μελέτης, οι φοιτητές άκουσαν 260 μουσικά κομμάτια, από κλασική μουσική μέχρι σύγχρονες επιτυχίες. Στη συνέχεια, κλήθηκαν να τα αξιολογήσουν βάσει των προσωπικών τους προτιμήσεων.

Στο επόμενο στάδιο, ο καθηγητής συνέκρινε τις απαντήσεις στα ερωτηματολόγια με τα αγαπημένα κομμάτια των φοιτητών και κατέληξε σε μια λίστα με τραγούδια, που αρέσουν ιδιαίτερα σε φοιτητές με τάσεις προς την ψυχοπάθεια. Το συμπέρασμα; Οι μουσικές τους προτιμήσεις είναι απολύτως φυσιολογικές! Προτιμούν το «Lose yourself» του Eminem, το «No Diggity» των Blackstreet, καθώς και το «What do you mean» του Τζάστιν Μπίμπερ.

Παρά τα στερεότυπα που θέλουν τους ψυχοπαθείς να έχουν συγκεκριμένα γνωρίσματα, όπως να είναι ψυχροί και αναίσθητοι, η μελέτη έδειξε πως οι μουσικές τους προτιμήσεις δεν διαφέρουν σε τίποτα από των υπολοίπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα