ΠΟΙΑ NOVARTIS! ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΙ Γεωργιάδη για "εγχώρια φαρμακοβιομηχανία" και Τσίπρα...

Λίγα 24ωρα μετά το βαρύτατο "κατηγορώ" του Αδωνι Γεωργιάδη κατά του Αλέξη Τσίπρα, και καθώς το θερμόμετρο για το σκάνδαλο Novartis ανεβαίνει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανήλθε...

Κατ' αρχάς μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Βασίλη Σκουρή, στο ερώτημα αν επιμένει στη φράση "Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας:", ο κ. Γεωργιάδης απάντησε:
«Καταρχάς, δεν έχω καταλάβει γιατί έχει γίνει όλη αυτή η φασαρία. Μένω έκπληκτος. Τα έχει πάρει ο Σαμαράς; Σας το αντιστρέφω. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Ακούστε τι έχει συμβεί. Την Τετάρτη η Ολομέλεια της Βουλής, κατόπιν προτάσεως του κ. Αλέξη Τσίπρα, σύστησε μία προκαταρκτική επιτροπή εναντίον δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ υπουργών. Η δικογραφία, όσον αφορά αυτά τα δέκα πρόσωπα περιλαμβάνει μόνον “νομίζω”, “πιστεύω”, “άκουσα”. Έχετε δει στις καταθέσεις των τριών μαρτύρων οτιδήποτε άλλο πέραν αυτών; Ο κ. Τσίπρας με την ψήφο του είπε: Από εδώ και μπρος στην Ελλάδα δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ υπουργοί θα διασύρονται, θα τους ανοίγουν οι λογαριασμοί, θα μπαίνουν στο σπίτι τους, των συνεργατών τους, θα δέχονται κάθε είδους έλεγχο από το “νομίζω”, “πιθανόν”, “πιστεύω”. Θέλω να καταλάβετε γιατί έχω μείνει έκπληκτος από τις αντιδράσεις του κ. Τσίπρα».

Και ο Αδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε: «Έχω στοιχεία πολύ καλύτερα των τριών αυτών καταθέσεων, πολύ καλύτερα. Δεν έχω λογαριασμούς, αν αυτό με ρωτάτε, αν είχα λογαριασμούς θα είχα πάει στον Εισαγγελέα πολύ νωρίτερα δεν θα περίμενα την προκαταρκτική, αυτά τα στοιχεία που έχω π.χ. μου λένε εμένα “ο Γεωργιάδης αύξησε τη τιμή στο Copalia 2%, σκάνδαλο, άρα τα πήρε”, απαντώ: Ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός κατήργησε τον διαγωνισμό για 51 δραστικές ουσίες στα νοσοκομεία, που είχε υπογράψει ο Μάκης Βορίδης, και μέχρι σήμερα αυτός ο διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί. Που σημαίνει ότι επί τρία χρόνια στα νοσοκομεία πουλάμε τα φάρμακα το λιγότερο στη διπλή τιμή και σε μερικές περιπτώσεις στη τριπλή. Το έκανε χωρίς λόγο ή το έκανε γιατί τα πήρε; Θα το δούμε. Όπως θα το δούμε για το Copalia θα το δούμε για τον διαγωνισμό του Τσίπρα. Δεν θέλω διακριτική μεταχείριση για τον Αδωνι Γεωργιάδη, ούτε για τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε για κανέναν. Αλλά εκπλήσσομαι από το θράσος του κ. Τσίπρα να θέλει διακριτική μεταχείριση για τον εαυτό του. Άρα, αφού στην Ελλάδα νομιμοποιήθηκε το “νομίζω”, το “πιθανόν” και το “άκουσα”, το οποίο συνδυάζεται στη συνέχεια με πολιτικές αποφάσεις, που πρέπει μετά εσύ να αποδείξεις ότι δεν ήταν προϊόν διαφθοράς αλλά ήταν προϊόν συγκροτημένης πολιτικής σκέψης, με ένα σκεπτικό «Χ», από εδώ και μπρος όλα τα “άκουσα”, τα “νομίζω” και τα “εκτιμώ” του για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας, ως αντιπολίτευση, εκπροσωπούσε σταθερά τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχάνων, καταψήφισε σταθερά όλα τα μέτρα περιστολής της φαρμακευτικής δαπάνης, στήριζε σταθερά το αίτημά τους για 500 εκατ. παραπάνω στη βιομηχανία και ως πρωθυπουργός στη συνέχεια κατήργησε σειρά μέτρων που έπλητταν τους βιομηχάνους, προχώρησε σε υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους από τις οποίες έβγαλαν πολλά λεφτά, δεν προχώρησε στην έκδοση δελτίου τιμών από τις οποίες έβγαλαν πολλά λεφτά κ.λπ. θα διαπιστώσουμε στην πορεία του χρόνου αν ήταν προϊόν διαφθοράς ή προϊόν πολιτικού σκεπτικού. Ότι ισχύει για μένα, το ίδιο θα ισχύει στον κ. Τσίπρα. Γιατί είδα πολύ σφίξιμο στο Μαξίμου, ξαφνικά».

Μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και απαντώντας στην ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου που τον καλούσε να πάρει ηρεμιστικό της Novartis ο κ. Γεωργιάδης άφησε να εννοηθεί ότι ο κ. Τσίπρας έχει «δοσοληψίες» με εγχώρια φαρμακοβιομηχανία και είπε: «Εγώ θα του έλεγα να πάει σε άλλη εταιρεία πιο κοντινή από τη Novartis, πιο εγχώρια. Θα καταλάβει αυτός».
Όταν κλήθηκε να κατονομάσει την εταιρεία, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε. «Θα καταλάβει αυτός θα πάει σε μια πιο κοντινή, ξέρει καλά».

Ο κ. Γεωργιάδης όμως δεν έμεινε εκεί, έκανε λόγο για χρήματα και βαλίτσες και επέμεινε ότι τα στοιχεία που έχει κατά του πρωθυπουργού για τους νόμους που καταψήφισε όταν ήταν αντιπολίτευση, και οι οποίοι αφορούσαν τα φάρμακα και τη συνταγογράφηση των γιατρών, θα τα καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή.

«Την εποχή που ήμουν υπουργός Υγείας η πιάτσα, οι φήμες διαφόρων, έλεγαν ότι αυτές οι επιλογές δεν ήταν προϊόν αριστερής πολιτικής, ήταν πολύ περίεργο ένα αριστερό κόμμα να υποστηρίζει τους φαρμακοβιομήχανους και να ζητάει 500 εκατομμύρια παραπάνω για την φαρμακοβιομηχανία. Οι φήμες, οι μαρτυρίες και οι διαδόσεις μίλαγαν για πολλά λεφτά, για βαλίτσες και για όλα τα υπόλοιπα. Εγώ ποτέ αυτά δεν τα είπα όλα δημόσια γιατί πίστευα ότι στην Ελλάδα θα γίνει ζούγκλα αν ο ένας μεταφέρει αυτά που άκουσε, αυτά που πιστεύει, αυτά που εκτιμά ως κατηγορίες εναντίον του άλλου, αυτά όλα αυτά τα χρόνια δεν τα είπα ποτέ και σε κανέναν γιατί θεωρούσα αν δεν έχεις λογαριασμό, αν δεν έχεις κίνηση χρημάτων, αν δεν έχεις φωτογραφία να παίρνει ο άλλος τη βαλίτσα, το τι λέει ο ένας και ο άλλος δεν έχει σημασία. Μου είπαν κι εμένα για βαλίτσες, ότι υπήρξε σχέση με τη φαρμακοβιομηχανία και με χρήματα.

Όμως την Τετάρτη η Βουλή ψήφισε προανακριτική με βάση μόνο τέτοια στοιχεία, άρα ο πρωθυπουργός είπε ο ίδιος ότι τις φήμες, το πιστεύω και το νομίζω τα θεωρεί αρκετά. Εγώ, όταν θα πάρω όρκο στην προανακριτική επιτροπή δεν δικαιούμαι να τα πω; Θα τα πω λοιπόν, δεν κατάλαβα γιατί τσαντίζεται ο κ. Τσίπρας. Όταν τα πω λοιπόν τι θα γίνει, τι πρέπει να γίνει; Θα ακολουθηθεί και για τον κ. Τσίπρα η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και για τον κ. Σαμαρά. Εφόσον για τον πρώην πρωθυπουργό το νομίζω και το άκουσα ότι τα πήρε είναι αρκετά για να βρεθεί στην προκαταρκτική να του ανοίξουν οι λογαριασμοί και να του γίνει έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, προφανώς οι ίδιες φήμες θα είναι αρκετές και για τον Τσίπρα θα του ελεγχθούν οι λογαριασμοί, θα του γίνει έλεγχος για το βρώμικο χρήμα και εφόσον είναι αθώος, που εγώ πιστεύω στην αθωότητα του, θα αποδειχθεί η αθωότητά του και θα είναι μια χαρά».

Όταν ερωτήθηκε εάν, σε περίπτωση που δεν κληθεί από την προανακριτική επιτροπή να καταθέσει, τα στοιχεία θα πάει στον εισαγγελέα προκειμένου στη συνέχεια να στείλει ο εισαγγελέας την υπόθεση στη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι αυτό θα το αποφασίσει σε δεύτερο χρόνο και ότι προτιμά σε πρώτο χρόνο τα στοιχεία αυτά να τα καταθέσει στην προανακριτική.

«Οι δικές μου μαρτυρίες στην επιτροπή θα είναι κόσμημα μπροστά σε αυτές των ψευδομαρτύρων που ήθελαν να πλήξουν εμάς. Εάν κλείσουν την επιτροπή και δεν με αφήσουν να τα καταθέσω θα είναι υπόλογο, διότι θα κλείνουν την επιτροπή επειδή φοβούνται για τα στοιχεία που θα καταθέσω.

Η πράξη μου έχει περισσότερο πολιτικό πάρα ποινικό χαρακτήρα, θέλω να δείξω στον Τσίπρα πόσο μεγάλη ζημιά έχει κάνει στην Ελλάδα. Νομίζει ότι έσκαψε ένα λάκκο για να πέσουν μέσα οι άλλοι αλλά στο λάκκο έπεσε ο ίδιος και η Ελλάδα μαζί. Από δω και πέρα κανένας υπουργός δεν θα βάζει υπογραφή σε χαρτί εφόσον μπορεί να είναι υποκείμενο συκοφαντίας τέτοιου μεγέθους».
Keywords
Τυχαία Θέματα