Πιτίνο: Απίστευτος ο Μιλουτίνοφ - Να παίξουν όλοι σαν τον Λεκαβίτσιους

03:07 5/1/2019 - Πηγή: Press-gr

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα του ντέρμπι, έβγαλε το καπέλο στον Μιλουτίνοφ και κάλεσε τους παίκτες του να παίξουν όπως ο Λούκας Λεκαβίτσιους.

Συγκεκριμένα, ο κόουτς

των «πρασίνων» δήλωσε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου: «Για να κερδίσεις εκτός έδρας, πρέπει να είσαι 6-8 πόντους πάνω από τους μέσους όρους μας. Δεν ήμασταν εκεί. Διαπιστώνω πως η ομάδα μου έχει κάποια προβλήματα στην επίθεση και η αντίπαλη άμυνα ήταν εξαιρετική σήμερα, κάνοντας το έργο μας πιο δύσκολο. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη κίνηση στην επίθεσή μας, θα πρέπει να κάνω κάποιες αλλαγές στην επίθεσή μας προσθέτοντας κάποια κοψίματα και κάποιες κινήσεις. Κυριάρχησαν στη ρακέτα, οι ψηλοί μας δεν εκτέλεσαν ούτε μία βολή. Δεν κάναμε πολλά deflections, είχαμε 22 και μόλις 4 κλεψίματα».

Για λόγους, πέραν της τακτικής, που έκαναν τον Παναθηναϊκό να φαίνεται χειρότερος: «Η άμυνά τους μάς οδήγησε εκτός ρυθμού σε κάθε επίθεση. Αν κάποιος κάνει σκριν, πρέπει να βρω τρόπο να βγω από το σκριν. Οι αντίπαλοί μας δεν μας επέτρεπαν νατο κάνουμε αυτό. Πρέπει να επιτίθεσαι στην επίθεση, όπως και στην άμυνα. Δεν το κάναμε. Πρέπει να δώσουμε εύσημα στον αντίπαλό μας. Η ομάδα μας πρέπει να μάθει να νικά εκτός έδρας, μάθαμε πολλά από σήμερα».

Για το αν ο Ολυμπιακός «έστησε» μία παγίδα δίνοντας τα σουτ στον Παναθηναϊκό: «Είναι ένα από τα δύο πράγματα που δεν κάνουμε καλά στην επίθεση. Μπορούμε να σουτάρουμε καλά, αλλά δεν μπορούμε να σουτάρουμε σπουδαία. Πρέπει να πάρουμε σκορ από τους παίκτες της ρακέτας και σήμερα κανείς από τους ψηλούς μας δεν εκτέλεσε βολή. Πρέπει να παίρνεις επιθετικά ριμπάουντ και να επιτίθεσαι άμεσα για να κερδίσεις βολές. Αναμφίβολα, ο αντίπαλος ήταν ανώτερος. Παίξαμε σκληρά, αλλά εκτός έδρας δεν αρκεί μόνο αυτό. Θα δώσω ένα παράδειγμα. Αν πείσω τους παίκτες, όχι απλώς να παίξουν σκληρά, αλλά να πάνε σε επόμενο επίπεδο όπως ο Skywalker (σ.σ. Λεκαβίτσιους). Αν όλοι οι παίκτες παίξουν στην άμυνα όπως αυτός, τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει στο επόμενο ματς να παίξουμε όλοι στο επόμενο επίπεδο, όπως είχε συμβεί στο προηγούμενο».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από «αιώνιο» ντέρμπι: «Είναι το καλύτερο πράγμα που έχω δει στο μπάσκετ εδώ και 41 χρόνια. Μας περίμεναν 100 οπαδοί μας στο λεωφορείο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, μετά, ήταν απίστευτος. Πριν το ματς, μας περίμεναν κάποιοι οπαδοί και μας είπαν άσχημα πράγματα. Είναι πολύ ιδιαίτερο αυτό. Δεν υπάρχουν πουθενά αυτό που είδα τις τελευταίες 48 ώρες. Ακόμη και οι αστυνομικοί που υπήρχαν, πριν και τώρα. Είναι προνόμιο να βρίσκομαι εδώ».

Για την φημολογία που τον συνδέει με τον πάγκο του UCLA: «Είχα πει πέρσι ότι θέλω να γυρίσω στο ΝΒΑ και γι' αυτό πήρα την δουλειά εδώ. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο πέρα από το να οδηγήσω αυτή την ομάδα στα πλέι οφ. Περνώ υπέροχα εδώ, μου λείπει η οικογένειά μου, αλλά ο οργανισμός και ο πρόεδρος είναι σπουδαίοι με μένα. Δεν σκέφτομαι να κοουτσάρω αλλού».

Παράλληλα, ο ίδιος ο κόουτς του Παναθηναϊκού ρώτησε για την ηλικία του Νίκολα Μιλουτίνοφ και τού έβγαλε το καπέλο: «Ίσως πρέπει να ψάξω δουλειά (γέλιο). Είναι σπουδαίος. Αν του κάνεις παγίδα, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Αλλάζει τη ροή του παιχνιδιού. Δώστε του τα εύσημα. Κάναμε κάποιες παγίδες στην αρχή, αλλά μας πλήγωσε. Αν κάνεις παγίδες και κάνεις περιστροφή στην άμυνα, έχεις πρόβλημα στο ριμπάουντ. Τα ριμπάουντ μάς πλήγωσαν. Αν αλλάζεις, τότε ένας κοντός βρίσκεται μπροστά σε έναν ψηλό παίκτη κι αυτό μας πλήγωσε. Θεωρώ ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνονται όταν τελειώνει ο χρόνος κι όχι στην αρχή της επίθεσης».

Για το αν είναι έτοιμος ο Σέρβος για το ΝΒΑ, τόνισε: «Θα μπορούσε να παίξει αναμφίβολα στο ΝΒΑ, είτε ως βασικός είτε ως αναπληρωματικός. Είναι σπουδαίος παίκτης μπάσκετ, μπορεί να παίξει παντού και σε κάθε επίπεδο. Έχει τρομερή αίσθηση για το παιχνίδι, μου θυμίζει τον Μπακ Ουίλιαμς και τον Τσαρλς Όκλεϊ».

Πηγή: filathlos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα