ΠΗΡΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ με μονοκλωνικά αντισώματα; ΑΠΟΣΩΛΗΝΩΘΗΚΕ ο ηγούμενος Εφραίμ του Βατοπεδίου...



Με χθεσινή ανακοίνωσή της, η Μονή Βατοπεδίου έκανε γνωστό πως ο Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος νοσηλεύεται από τα τέλη Μαΐου στον Ευαγγελισμό λόγω Covid, αποσωληνώθηκε και θα παραμείνει για λίγες μέρες στη ΜΕΘ, για παρακολούθηση από τους θεράποντες ιατρούς του.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες μετά από απόφαση των γιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, αφαιρέθηκε η τραχειοστομία
στην οποία είχε υποβληθεί ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός.
Μετά την σημερινή αποσωλήνωση ο Γέροντας θα παραμείνει στη ΜΕΘ για λίγες ημέρες για παρακολούθηση από τους θεράποντες ιατρούς του.
Ο Γέροντας έχει πλήρη διαύγεια και επικοινωνεί με το περιβάλλον του.
Θυμίζουμε ότι ο Γέροντας Εφραίμ βρίσκεται στον Ευαγγελισμό από τις 28 Μαΐου αφού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ενώ στις 4 Ιουνίου οι γιατροί είχαν κρίνει αναγκαία την διασωλήνωσή του».

Πάντως στα μέσα Ιουνίου η υγεία του είχε παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση. Eίχε διασωληνωθεί στις 4 Ιουνίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αναπνευστική ανεπάρκεια που εμφάνισε. Μάλιστα υπέστη σηπτικό σοκ ενώ οι γιατροί μιλούσαν για κρίσιμες ώρες καθώς τα υποκείμενα νοσήματα από τα οποία πάσχει είχαν περιπλέξει την κατάσταση.
Θα είχε επομένως ιδιαίτερο ενδιαφέρον να υπάρξει ενημέρωση για το πώς αντιμετωπίστηκε θεραπευτικά η κατάσταση.
Θυμίζουμε ότι στον Ευαγγελισμό είχαν νοσοηλευτεί με κορονοϊό επίσης ο αρχιεπίσκοπο ςΑθηνών Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Τότε,τον περασμένο Νοέμβριο, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματ. Παγώνη είχε αποκαλύψει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι "δόθηκε και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα σαν αυτό που χορηγήθηκε στον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ".
Στην περίπτωση του ηγούμενου Εφραίμ τι έχει συμβεί;
Keywords
Τυχαία Θέματα