Πετρόπουλος κατά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Προσπαθούν ως Ταρτούφοι να κρύψουν την αλήθεια - Ο καβγάς με τη Βούλτεψη - ΒΙΝΤΕΟ

Για «ταρτουφισμό» κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή για την καταβολή των αναδρομικών.

«Περίπου 120 χρόνια πριν από τη γαλλική επανάσταση η Μολιέρος έγραψε τον "Ταρτούφο". Είναι από τις πιο εμβληματικές μορφές του ατόμου που, ενώ είναι

ασεβής, είναι υποκριτής, είναι τυχοδιώκτης, και προσπαθεί να ξεγελάσει τους πάντες και ενδύεται τον ευλαβή, ξεγελάει και το αφεντικό του, πάει να του πάρει τη γυναίκα, και στο τέλος ξεσκεπάζεται καθώς κάνει τον τιμητή εκείνων τους οποίους ζημίωσε», είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Ακούω από το πρωί να μιλούν για την περίοδο της ντροπής, για την περίοδο της μεγάλης καταστροφής αυτής που επέφερε τις μεγάλες μειώσεις, 64 δισ. συνολικά, τόσα είναι οι μειώσεις από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και προσπαθεί ένοχα ο καθένας να βγάλει τον εαυτό του και την ουρά του απέξω».

«Δικοί μου νόμοι ήταν το 2012 και το 2013 για τις οποίες περιόδους τουλάχιστον έκρινε το ΣτΕ;», είπε ο κ. Πετρόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι οι αναλογιστικές μελέτες επιβεβαιώνουν τη βιωσιμότητα του συστήματος με τις παρεμβάσεις της σημερινής κυβέρνησης.

«Ξαφνικά γίνατε και προστάτες εκείνων που ζημιώσατε! Έχετε μπει μπροστά ως προστάτες των αδικημένων από εσάς που είστε οι πρωταγωνιστές της καταστροφής», είπε ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε: «Πίσω από κάθε καταστροφή υπάρχουν οι δικές σας υπογραφές των νόμων που είχατε φέρει. Εμείς εκείνο που κάναμε ήταν να εξασφαλίσουμε ότι το σύστημα θα είναι βιώσιμο».

Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του είχε μια αντιπαράθεση με τη βουλευτή της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, η οποία προσπαθούσε να παρέμβει. "Σταματήστε κ. Βούλτεψη, εσείς μιλάτε πάντα για να ακούγεται το όνομά σας, όποιον διακόπτετε. Αφήστε τώρα που θα με εμποδίσετε να μιλάω κιόλας επειδή δεν είμαι εκλεγμένος . Έχω δώσει όρκο να υπηρετώ τον λαό λέγοντάς του την αλήθεια απέναντι στη δική σας συμπεριφορά που είναι ταρτουφική", της είπε, με τη βουλευτή της ΝΔ να επιχειρεί να του απαντήσει.

"Σώπα ρε φίλε" λέει η μαγκίτισσα . Ωραία. Ευπρέπεια, λίγη ευπρέπεια", ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος, απευθυνόμενος στην κ. Βούλτεψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα