ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ότι "εμπόδισαν" τον Καμμένο να πάει στα Ίμια...

Τουρκικές ακταιωροί παρενόχλησαν την κανονιοφόρο "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ", την ώρα που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έριχνε στεφάνι στον θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, τιμώντας τους πεσόντες Έλληνες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στις φωτογραφίες που ανάρτησε ο Πάνος Καμμένος στο twitter,
φαίνεται στο βάθος ένα τουρκικό σκάφος του λιμενικού στις ακτές των Ιμίων. Κάτι το οποίο μαρτυρά πως ακόμα και την στιγμή που η ελληνική ηγεσία αποτίνει φόρο τιμής στους νεκρούς ήρωες, οι Τούρκοι συνεχίζουν με την παρουσία τους να πυροδοτούν να δυναμιτίζουν το κλίμα στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή βρίσκονταν ένα περιπολικό σκάφος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, μια ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής και ίπτατο ένα τουρκικό ελικόπτερο, ενώ από ελληνικής πλευράς υπήρχε και ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τουρκικής πλευράς έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η εκδήλωση, ωστόσο έγιναν οι κατάλληλοι ελιγμοί από την κανονιοφόρο, η οποία τους εγκλώβισε και η ρίψη του στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο όπου έπεσε το ελικόπτερο.

Από την μεριά των τουρκικών ΜΜΕ και του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόυλου υποστηρίζεται πάντως ότι: «Η τουρκική ακτοφυλακή παρεμπόδισε την προσέλευση του ελληνικού σκάφους».
Σύμφωνα με το «ρεπορτάζ» της εφημερίδας Ηurriyet, η τουρκική ακτοφυλακή παρεμπόδισε την προσέγγιση του ελληνικού σκάφους «Νικηφόρος» στην περιοχή, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.
Για το θέμα μάλιστα τοποθετήθηκε ήδη και επίσημα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόυλου ο οποίος σημείωσε: «η τουρκική ακτοφυλακή έκανε αυτό που έπρεπε στα Καρντάκ (σ.σ Ίμια) και η Ελληνική αποστολή αποχώρησε μετά από προειδοποιήσεις. Δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο».
Όπως ανέφερε στον Real fm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος, οι τουρκικές δυνάμεις ήθελαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους την ώρα της ρίψης, η οποία φέτος δεν έγινε όπως πέρσι και πρόπερσι από ελικόπτερο, αλλά από την κανονιοφόρο «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ».
Η συγκεκριμένη κανονιοφόρος είχε, μάλιστα, ένα συμβάν με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, πριν από λίγες ημέρες. Το σκάφος έπεσε πάνω της και προκλήθηκε ένταση.
Keywords
Τυχαία Θέματα