«Οι Άγγλοι μετάνιωσαν!»... «Εκατομμύρια Άγγλων διαδηλώνουν εναντίον του Brexit!»... «Μεγαλώνει η θέληση για παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση»...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε.Επειδή ο λαός δεν συμφωνεί,πρέπει να...
διορίσουμε έναν καινούριο λαό!»Μπέρτολτ Μπρεχτ
«Οι Άγγλοι μετάνιωσαν!»...
«Εκατομμύρια Άγγλων διαδηλώνουν εναντίον του Brexit!»...
«Μεγαλώνει η θέληση για παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση»...
«Ο λαός δεν επιθυμεί έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση!»...
«Καταστροφή για την οικονομία της Αγγλίας το Brexit!»...
«Οι δημοσκοπήσεις τρομοκρατούν τον Johnson!»...

Piero Fassino,
ιστορικό στέλεχος της ιταλικής κομμουνιστικής αριστεράς, υπουργός, ευρωβουλευτής, δήμαρχος του Τορίνο, σήμερα βουλευτής και εκφραστής της ευρωπαϊκής αριστεράς, 9 Ιούλη 2019:
«Η απόφαση του Jeremy Corbyn να ζητήσει νέο δημοψήφισμα για το Brexit, για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρώπη, είναι σοφή επιλογή κι ανταποκρίνεται στα αισθήματα του αγγλικού λαού...»

Η προπαγάνδα των "αριστερών" και δεξιών ευρωπαϊστών του 4ου Ράιχ, αλλά και των αντίστοιχων στην Ελλάδα... συγκρούστηκε με την πραγματικότητα.
Τι περίεργο φαινόμενο μας καταλαμβάνει και στην αποικία Ελλάδα, τόσο στην αριστερά όσο και στη δεξιά... -ακόμη προσπαθούν ορισμένοι να κατανοήσουν, για παράδειγμα την κυρία Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ) στο ραδιοσταθμό του κυρίου Χατζηνικολάου, ν' ανησυχεί κι αυτή για την άνοδο του εθνικισμού ενόψει των εκλογών στη Μ. Βρετανία-, αλλά και ΟΛΩΝ των οικονομολόγων αναλυτών, πανεπιστημιακών και σια για το Brexit.
Μοναδικές και φωτεινές εξαιρέσεις ο Θύμιος Παπανικολάου στο περιοδικό "Ρεσάλτο" [Βλέπε σε: Εκλογές Βρετανίας: Δημοψήφισμα ΥΠΕΡ του Brexit] κι η Ιωάννα Υψηλάντη που σχολιάζει:
«Και τώρα, ας αρχίσουμε τις αποστολές κωλόχαρτου, φαρμάκων και γκαζιού, στον δοκιμαζόμενο λαό της Αγγλίας, που χτυπάει το κεφάλι του, για τον θρίαμβο του Brexit!
Keywords
Τυχαία Θέματα