Ο Βορίδης στον Realfm 97,8: Οι πολιτικές της κυβέρνησης ενισχύουν την ανομία


Στο θέμα της ασφάλειας και τις πολιτικές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του εγκλήματος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι υπάρχουν θέματα στα οποία η κυβέρνηση δεν κάνει τη δουλειά της σωστά, ο κ. Βορίδης απάντησε μεταξύ άλλων ότι "θεωρώ ότι ήταν πάρα πολύ κακό για τον δημόσιο διάλογο, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε σε μία σειρά ζητημάτων που έθεσε ο

αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης, να μη δώσει καμία απάντηση. Οι ερωτήσεις ήταν συγκεκριμένες" .

"Καταλαβαίνω ότι η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη, ότι είναι ένα πεδίο εξαιρετικά δύσκολο και προσπαθεί να το αποφύγει δαιμονοποιώντας τη συζήτηση για την ασφάλεια... Εκείνο το οποίο λέμε είναι ότι ακριβώς επειδή κάνει συγκεκριμένες πολιτικές αντεγκληματικής πολιτικής η κυβέρνηση, αυτό είναι που ενισχύει το αίσθημα της ανομίας, παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας... Εμείς εκείνο το οποίο έχουμε πει δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να συλληφθεί ένας εγκληματίας, ένας δολοφόνος και δίνει πολιτική εντολή μη συλλήψεως, δεν το έχουμε πει ποτέ. Έχουμε πει όμως ότι αυτές οι συγκεκριμένες πολιτικές στα πλαίσια της αντιμετώπισης του εγκλήματος, αυτές είναι οι πολιτικές που ενισχύουν την ανομία. Η διαφωνία μας, είναι διαφωνία πολιτικής".

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχει υποστήριξη HTML5

Keywords
Τυχαία Θέματα