Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ σοβαρολογεί: Είμαι στενός συγγενής του Τσε Γκεβάρα!

Την παρακάτω ανάρτηση έκανε το βράδυ της Δευτέρας ο Θάνος Τζήμερος λέγοντας πως ο μικρότερος γιος του Γκεβάρα, ο Ερνέστο παντρεύτηκε μια δεύτερη εξαδέλφη του και πως τα παιδιά τους, τα εγγόνια του Τσε, είναι ανίψια του και προκαλώντας έκπληξη. Η ανάρτησή του προκάλεσε και πολλά σχόλια με αποτέλεσμα να επανέλθει με νεότερη...
Thanos TzimerosΕίναι προφανές ότι ζουμε σε μια βαθειά άρρωστη κοινωνία και οι ψυχικές παθήσεις σ΄ αυτή τη χώρα χτυπάνε κόκκινο. Διάβασα τα σχόλια στο προηγούμενο
post. Πόσο άρρωστοι μπορεί να είσαστε κάποιοι! Πόσο για λύπηση!

Η προσωπική ζωή των συγγενών μας, ξέρετε, είναι δική τους υπόθεση και δική τους απόφαση. Και κάποτε κάποιος πρέπει να σας εξηγήσει τη συγγένεια εξ αίματος και εξ αγχιστείας. Απλώς σας ενημερώνω πως η ξαδέλφη μου έχει πολύ πιο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα από αυτή του...πεθερού της. Διότι όλες οι επαναστάσεις που έκανε στη ζωή της πέτυχαν. Ενώ ο Τσε, αυτή που έκανε παρέα με τον Φιντέλ στην Κούβα κατέληξε σε στυγνή δικτατορία και οι άλλες που προσπάθησε στο Κονγκό και στη Βολιβία το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν να αφήσει τα παιδιά του ορφανά.

Είμαι περήφανος λοιπόν για τους εξ αίματος συγγενείς μου. Για την ποιότητα και την αισθητική που διαθέτουν, για τον σύνθετο κι έξω από τα συνηθισμένα χαρακτήρα τους. Τα εγγόνια του Τσε έχουν προφανώς το γονίδιό του, αλλά έχουν και τα γονίδια των παππούδων μας που ξεκίνησαν από την Προύσα, έχοντας χάσει τα πάντα στην Μικρασιατική καταστροφή και κατάφεραν να τα ξαναφτιάξουν όλα, στη Μακεδονία που εγκαταστάθηκαν, με το μεράκι, το πείσμα και τον ιδρώτα τους.

Ρωτήστε τους παππούδες σας, αν ζουν, γελοίοι σχολιαστές του διαδικτύου. Να σας πουν πώς δενότανε τ΄ ατσάλι. Να σας πουν πώς έβγαινε ο επιούσιος όταν είχες να θρέψεις 5 παιδιά. Που μου γίνατε όλοι επαναστάτες του φραπέ με το i-phone και ζητάτε χαρτζιλίκι από τη φουκαριάρα τη μάνα σας για να αγοράσετε τα σπρέυ που γράφετε τις ηλιθιότητές σας και νομίζετε ότι κάτι φοβερό και τρομερό κάνατε στην ανώφελη ζωή σας. Αντε πάτε να εισπράξετε το εικοσαρικάκι από την Κουμουνδούρου, τρολάκια της συμφοράς, τσιουάουα με ροζ κορδελίτσα που έχει το σφυροδρέπανο κεντημένο με χρυσοκλωστή.
Keywords
Τυχαία Θέματα