Ο Τσίπρας για το άρθρο με αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου που προκάλεσε αντιδράσεις - ΒΙΝΤΕΟ


"Πράγματι το άρθρο αυτό δημιούργησε πολύ μεγάλο θόρυβο και πράγματι δημιουργήθηκαν υπερβολικές αντιδράσεις. Δέχτηκα επιθέσεις, μάλλον κάτι σημαντικό θα έγραψα σε αυτό το άρθρο, που ενόχλησε τόσους πολλούς" είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

"Όμως, όποιος το διάβασε αυτό το άρθρο,

νομίζω ότι κατάλαβε, ήταν ξεκάθαρο και μάλιστα υπήρχε συγκεκριμένη αναφορά πως οι διαφορές είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού. Αυτό που όμως ενδεχομένως να ενόχλησε ήταν μία συγκεκριμένη παράγραφος που μιλούσε για μία ομοιότητα, όχι δική μου ή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά της περιόδου, της πρώτης περιόδου της πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα του 1981 και της περιόδου που ζούμε σήμερα από το 2015 και μετά... Αναφερόμουν στον συστημικό φόβο, στο φόβο δηλαδή ενός συστήματος εξουσίας που τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου το είχε ονομάσει κατεστημένο της Δεξιάς, σήμερα είναι άλλες εποχές, προφανώς και δεν είναι το κατεστημένο της Δεξιάς, αλλά είναι ένα κατεστημένο διαπλοκής που έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τη χρεωκοπία της χώρας. Ο συστημικός φόβος απέναντι σε κάτι που θέλει να αλλάξει τα πράγματα και πείθει το λαϊκό παράγοντα, εμπνέει όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στις μέρες μας. Ο συστημικός φόβος απέναντι σε κάποια διαρκή προτάγματα, όπως το πρόταγμα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της λαϊκής κυριαρχίας, της Δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας. Εμείς πιστεύουμε σε αυτά τα προτάγματα και δίνουμε μάχη για αυτά τα προτάγματα, θα κριθούμε βεβαίως όπως κρίνονται όλοι" ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

"Εάν εγώ έχω μία φιλοδοξία αυτή δεν είναι να αντιγράψω κανέναν. Η φιλοδοξία μου είναι να καταφέρω εγώ ως επικεφαλής μίας κυβέρνησης που λειτουργεί συλλογικά, σε ένα χρόνο από τώρα, να είναι αυτή η κυβέρνηση που θα έχει βγάλει τη χώρα από μία περιπέτεια στην οποία άλλοι την έβαλαν. Και να είμαι εγώ αυτός επικεφαλής μιας συλλογικής προσπάθειας, μιας κυβέρνησης που λειτουργεί συλλογικά, που θα έχει καταφέρει να αρχίσει σιγά-σιγά να επουλώνει τις μεγάλες πληγές που χάραξε στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας ένα άλλο πολιτικό σύστημα που κατέρρευσε. Και να είμαστε εμείς αυτοί που θα αρχίσουμε σιγά-σιγά να θέτουμε τις βάσεις ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη λειτουργία της οικονομίας".

Δείτε το βίντεο:

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα