Ο Φίλης "ξαναχτυπά": Αγοράζουμε ανταλλακτικά για F-16 ενώ δεν έχουμε για πυροσβεστικά και ασθενοφόρα


Κριτική στη συμφωνία αναβάθμισης των F-16 άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης.

«Η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα ήταν επωφελής για την πατρίδα μας. Ο Τραμπ ρητορικά έστω αναγνώρισε την ανάγκη να ρυθμιστεί το χρέος και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει ένα συμβούλιο υπουργών προκειμένου να συζητηθούν επενδύσεις για την

Ελλάδα. Άρα λοιπόν έχει ένα στοιχείο στήριξης. Βεβαίως είναι μια στήριξη με ανταλλάγματα. Και τα ανταλλάγματα σε πρώτη φάση από ότι βλέπουμε είναι τα εξοπλιστικά. Όμως, σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα μας, μπορούμε να αγοράσουμε αυτά τα όπλα, τα έχουμε ανάγκη; Κι αν είναι η φθηνότερη δυνατή επιλογή εξοπλισμών; Όλα αυτά πρέπει να τα κουβεντιάσουμε, δεν είναι μια εύκολη απόφαση και σίγουρα δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης. Χρειάζεται μια εθνική ευθύνη. Και σκέφτομαι ότι δίνουμε 2,4 εκατ. δολάρια, ως οροφή λέει, για να πάρουμε ανταλλακτικά για τα F-16 την ίδια ώρα που δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά αεροπλάνα μας» επεσήμανε, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 .

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «το κόστος για τη συμφωνία για τα F16 τη μάθαμε από τα χείλη του Τραμπ» .

Όπως είπε ο κ. Φίλης, είχε γίνει μια συζήτηση τον Σεπτέμβριο στην επιτροπή εξοπλισμών στη Βουλή, αλλά το κόστος ήταν ανοιχτό. «Βλέπουμε τι γίνεται στην Τουρκία, τι γίνεται με το κουρδικό και τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, αλλά υπάρχουν προτάσεις για τα εξοπλιστικά και πρέπει να υπάρξει και αποκλιμάκωση» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα