Νέο διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της προκήρυξε η ΔΕΗ

19:07 8/3/2019 - Πηγή: Press-gr

Την επανάληψη του διαγωνισμούγια την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της στη Μεγαλόπολη και τη Μελίτη ανακοίνωσε η ΔΕΗ, μετά από απόφαση που έλαβε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιό της.

Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος τον περασμένο μήνα. Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευσης της δόσης του 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης από ελληνικά ομόλογα.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

«Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι σε εφαρμογή του Ν.4533/2018 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και κατόπιν της σημερινής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, επαναλαμβάνει και προκηρύσσει τη διαγωνιστική διαδικασία για τη μεταβίβαση του 100% της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της «Λιγνιτική Μελίτης Α.Ε.» ή/και της «Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε.», ως ειδικότερα ορίζει ο Νόμος.

Η σχετική δημόσια Κοινή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης στον κατωτέρω σύνδεσμο: https://www.dei.gr/el/i-dei/i-etairia/expression-of-interest-meliti-and-or-megalopoli».

Keywords
Τυχαία Θέματα