Νέες ΦΩΤΟ από την επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών στη Θεσσαλονίκη


Νέα επίθεση κουκουλοφόρων σημειώθηκε μέσα σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη. Περίπου επτά άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές, καθώς έσπασαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις

και εκτυπωτές. Στη συνέχεια αποχώρησαν ενώ αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους.

Να σημειωθεί ότι χθες το απόγευμα άγνωστοι επιτέθηκαν στη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), όπου στεγάζεται η δημοτική τηλεόραση TV 100 και το δημοτικό ραδιόφωνο FM 100, στην οδό Νικολάου Γερμανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Λίγες ώρες αργότερα, ομάδα αγνώστων εισέβαλε στα γραφεία της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Μακεδονία προκαλώντας σοβαρότατες υλικές ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ εξέδωσε χτες το βράδυ ανακοίνωση με την οποία καταδίκαζε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση στις εγκαταστάσεις των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης TV100 και FM100. «Τέτοιες επιθέσεις στρέφονται ευθέως κατά της ελευθερίας του Τύπου, ενώ η χρήση ωμής βίας από άτομα που διαλέγουν την προστασία της ανωνυμίας για να παραστήσουν τους αυτόκλητους υπερασπιστές δικαιωμάτων είναι μακριά από κάθε αντίληψη για την έννοια της δημοκρατίας. Η ΕΣΗΕΜ-Θ θα καταγγείλει τη συγκεκριμένη επίθεση στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων» υπογραμμιζόταν στην ανακοίνωση.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα