Μουζάλας: Ανεφάρμοστο το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστών κέντρων

«Μπαίνουμε στον 8ο μήνα από την αλλαγή της κυβέρνησης και θα συζητήσουμε πάλι επί σχεδίων. Δεν έχουμε τίποτα που να έχει εφαρμοστεί πρακτικά ώστε να το κρίνουμε στην πράξη. Δεύτερον, η επίταξη είναι πολύ βαρύ, είναι το έσχατο πράγμα», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής
πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
«Είναι σχέδιο, δεν είναι υλοποίηση. Δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο κέντρα μεταναστών και προσφύγων τα οποία να έχουν αριθμό 7 χιλιάδων ανθρώπων. Αυτή τη στιγμή η Μόρια έχει 22.000 ανθρώπους εκ των οποίων οι 19.000 είναι στη ζούγκλα, στους Ελαιώνες. Που θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι; Είναι ανεφάρμοστο. Αν δεν αποσυμφορηθεί η Μόρια, η Σάμος, η Χίος, κανένα σχέδιο δεν μπορεί να περπατήσει», πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Μουζάλας επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε μία σειρά μέτρων όπως την αποσυμφόρηση των νησιών, την πρόσληψη προσωπικού στον τομέα του ασύλου και των επιτροπών, κλιμάκιο γιατρών που θα πηγαίνει στα νησιά.
Ακούστε το ηχητικό:
Δεν υπάρχει υποστήριξη HTML5
Keywords
Τυχαία Θέματα