Μόδα: Cover Stories

Τα παλτό του χειμώνα, είναι κομψά, εντυπωσιακά σε κλασικά αλλά και εκτυφλωτικά χρώματα

7 φωτογραφίες
Η Τζάκι Κένεντι συνήθιζε να φοράει πάνω από τα little black ,white και blue dresses κομψότατα παλτό με την υπογραφή του Oleg Cassini. Αρκετά χρόνια αργότερα, παντρεμένη πλέον με τον Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση
κυκλοφορούσε αποκλειστικά και μόνο με τα παλτό τα οποία σχεδίαζε αποκλειστικά για εκείνη ο Valentino. Σε ροζ, φούξια γαλάζια και κόκκινα χρώματα. Πολλές φορές με φιόγκους στο μπροστινό μέρος ή μεγάλες ζώνες. Ο οίκος Valentino σχεδίασε για τη φετινή χειμερινή σεζόν κομψότατα παλτό. Με στενή μέση και μεγάλες πιέτες στο πλάι.Παλτό που ανοίγουν σαν βεντάλιες και θυμίζουν έντονα την μοναδική Τζάκι , την γυναίκα επιτομή του στυλ.
Τα παλτό πρωταγωνιστούν τον χειμώνα που έρχεται. Κομψά εντυπωσιακά σε κλασικά αλλά και εκτυφλωτικά χρώματα. Πολλά από αυτά χαρακτηρίζονται ως voluminous ή oversized . Τα νέα παλτό είναι τόσο ογκώδη που μοιάζουν σαν να χωράνε μέσα στο ‘’ζεστό ύφασμα’’ η κάτοχός τους και… δύο φίλες της.
Οι προτάσεις
Η Phoebe Philo για τον οίκο CelineChloe, o Balenciaga, o Roberto Cavalli προτείνουν παλτό σε αυτό το στυλ. Εκείνα μάλιστα της Celine και της Chloe σε εκτυφλωτικό μπλε ελεκτρίκ κλέβουν ματιές. Στην άλλη άκρη παλτό σε πιο ‘’συντηρητική γραμμή ‘’. Οίκοι όπως η Chanel , η Louis Vuitton, o Ralph Lauren, ο Burberry εμπνέονται από τις γυναικείες φιγούρες του μεσοπολέμου. Υπάρχουν πάντα και τα παλτό σε απλές, minimal κλασικές γραμμές σε ‘’ιδιαίτερα ‘’ όμως χρώματα. Όπως αυτά του οίκου Jil Sander. Παλτό στις δύο αποχρώσεις του ροζ. Σε ροζ μοβ με ‘’στρογγυλό’’ λαιμό ανοιχτό μπροστά, σταματάει ακριβώς πάνω από το γόνατο. Στο απαλό ροζ της πούδρας με πέτο γιακά και δερμάτινη σοκολά ζώνη στη μέση.
Οι εμπνεύσεις
Τα παλτό των διάσημων σχεδιαστών είναι αφιερωμένα στις γυναίκες που άφησαν εποχή με την κομψότητά τους. Γυναίκες που θαυμάζουμε ακόμα μέσα από black & white φωτογραφίες ή κλασικές κινηματογραφικές ταινίες. H Όντρεϊ Χέπμπορν φορούσε μοναδικά τα κλασικά παλτό του Givenchy. Η Αντζελίνα Τζολί λατρεύει τα μακριά καμηλό παλτό. Η Κέιτ Μος τα sexy ημίπαλτα που συνδυάζει με ‘’μπαλαρίνες’’ και ψηλές μπότες. Η Κέιτι Χολμς τα λευκά παλτό του Tom Ford. Fun του διάσημου Αμερικάνικου σχεδιαστή και των εντυπωσιακών παλτό του και η Γκουίνεθ Πάλτροου. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Η μόδα λατρεύει τα παλτό . Επιλέγουμε τα ωραιότερα της σεζόν.

CELINE
Μπλε ελεκτρίκ ογκώδη παλτό. Φοριούνται πάνω από cropped παντελόνια και λευκά μποτίνια με μαύρο φερμουάρ μπροστά. Καμηλό, μαύρα κόκκινα παλτό με ρετρό prints.
YVES SAINT LAURENT
Ημίπαλτα σε μπεζ χρυσό με στρογγυλή λαιμόκοψη. Μαύρα παλτό με όγκο στους ώμους και μεγάλους γιακάδες.
CHRISTIAN DIOR
Παλτό με ‘’ιβουάρ βάση’’ και σοκολατί σχέδια. Φαρδιά στο κάτω μέρος με δερμάτινες ζώνες στη μέση.
CHANEL
Μακριά παλτό στο κόκκινο του κρασιού με χρυσή , διακριτική τρέσα στο μπροστινό μέρος και τα μανίκια.
LOUIS VUITTON
Keywords
Τυχαία Θέματα