Μητσοτάκης: Ζητώ από τους Έλληνες να δουλέψουμε όλοι μαζί για να χτίσουμε ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης - ΒΙΝΤΕΟ

"Ζητώ από τους Έλληνες να δουλέψουμε όλοι μαζί για να χτίσουμε ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης" τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του – που βρίσκεται σε εξέλιξη - στο συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, στο πλαίσιο της 83η ΔΕΘ.

Στο ξεκίνημα της ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως "η φετινή ΔΕΘ γίνεται στη σκιά ενός μεγάλου πένθους. Η συγκυρία αποτελεί

θλιβερό επίλογο μιας αποτυχημένης κυβέρνησης", αλλά και πως "έχει σπάσει το συμβόλαιο που μας κρατούσε ενωμένους ως κοινωνία, αυτή η άρρητη συμφωνία εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτείας, μεταξύ παραγωγής και οικονομίας".

Επίσης εξέφρασε την βαθιά ανησυχία του για "την αύξηση της υπογεννητικότητας" καθώς έτσι "η Ελλάδα σταδιακά γερνάει και χάνει τον οικονομικό της δυναμισμό", ενώ προειδοποίησε πως "ο κίνδυνος για την πατρίδα μας δεν έχει περάσει. Όσο η χώρα δεν δανείζεται από τις αγορές η θέση της παραμένει εξαιρετικά επισφαλής» για να ζητήσει «από τους Έλληνες να δουλέψουμε όλοι μαζί για να χτίσουμε ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης».

"Σε 12 μήνες θα έλθω στην ΔΕΘ ως Πρωθυπουργός" είπε ακόμα, ενώ συνεχίζοντας την κριτική του στην κυβέρνηση, ανέφερε πως "οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κατέστρεψαν ό,τι θετικό υπήρχε από το χθες και ανέδειξαν τις χειρότερες όψεις του. Θα φύγουν όπως τους αξίζει. Όχι απλώς ηττημένοι αλλά κυρίως απαξιωμένοι".

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο στη συνέχεια για έξι στόχους που "μπορούν να γίνουν σημείο συνάντησης και συμπόρευσης μιας πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφίας".

Όπως τους ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Στόχος πρώτος: Μία κοινωνία που δίνει ευκαιρίες προόδου και ευημερίας σε όλους. Που κάνει πράξη το χρέος αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους.

Στόχος δεύτερος: Μία οικονομία παραγωγική, ψηφιακή, καινοτόμο που θα προσελκύει επενδύσεις σε υγιείς βάσεις αυτήν τη φορά.

Στόχος τρίτος: Ένα πολιτικό σύστημα λειτουργικό και ένα κράτος αποτελεσματικό.

Στόχος τέταρτος: Παιδεία, που προετοιμάζει το μέλλον, παρακολουθώντας την οικονομία.

Στόχος πέμπτος: Μία χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋποθέσεις της Δημοκρατίας και

Στόχος έκτος: Μία χώρα που δεν θα ανήκει, απλώς, στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ. Αλλά θα μετέχει στη διαμόρφωσή τους, συνδυάζοντας εθνικές προτεραιότητες, κοινοτικές ευθύνες και συμμαχικές αναγκαιότητες".

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα