Μητσοτάκης: Ο Κουρουμπλής έπρεπε να έχει παραιτηθεί - ΒΙΝΤΕΟ


«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη οικολογική καταστροφή. Υπάρχουν ευθύνες και ερωτηματικά που ακόμα δεν έχουν απαντηθεί», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, ερωτηθείς για την περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσε στον Σαρωνικό η βύθιση του "Αγία Ζώνη".

Σημείωσε πως το σημαντικότερο ερώτημα είναι πώς αντέδρασε ο κρατικός μηχανισμός μετά το ναυάγιο και αναφερόμενος στον Παναγιώτη Κουρουμπλή

είπε ότι «η αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας ήταν ανεπαρκέστατη».

Ενώ το ναυάγιο έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου οι ελληνικές αρχές ζήτησαν βοήθεια από τον ΕΜΣΑ στις 13 Σεπτεμβρίου. Και μόνο γι αυτό θα έπρεπε να φύγει ο αρμόδιος υπουργός, τόνισε.

Τα επιχειρησιακά σχέδια που είχαν εκπονηθεί είτε ήταν ανεπαρκέστατα είτε δεν εφαρμόστηκαν, συνέχισε, σημειώνοντας πως δεν ήμασταν έτοιμοι για μια τέτοια καταστροφή.

Τα μπρος πίσω του κ. Κουρουμπλή παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι δεν είναι σοβαρά, είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας: «Κάποια στιγμή ας αναλάβει κάποιος την πολιτική ευθύνη για την οικολογική καταστροφή που θα έχει και οικονομικές προεκτάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα