Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει ως εθνική γραμμή για το Σκοπιανό αυτή που χαράχτηκε στο Βουκουρέστι το 2008

15:47 9/1/2018 - Πηγή: Press-gr
Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία τους στους τομεάρχες του κόμματος. «Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης την οποία επέλεξε να κάνει εν κρυπτώ», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:
«Το μόνο που βλέπουμε είναι ένα θέατρο σκιών με τον
υπουργό Άμυνας να προσπαθεί να κρατηθεί στην καρέκλα του και τον υπουργό Εξωτερικών να λέει χθες ότι ο Καμμένος δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία στα ελληνικά. Αστεία πράγματα για μια πολύ κρίσιμη εθνικά υπόθεση».
«Η χώρα έχει εθνική γραμμή όπως αυτή χαράχτηκε το 2008 στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή και αυτή είναι η θέση της ΝΔ». «Τότε απέναντι σε πολλές πιέσεις υπερασπιστήκαμε τα εθνικά συμφέροντα. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να υπερασπίσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου στο σύνολό του. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Δεν θα γίνει αποδεκτή αποσπασματική λύση που δεν επιλύει το θέμα στην ολότητά του», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει τόσο τα κόμματα, όσο και τον λαό υπεύθυνα για το τι συζητά.

Αναφερόμενος στα ζητήματα του μετώπου της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για εκ μέρους του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να υποστηρίζει ότι η γ΄ αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα. «Το 2018 φέρνει φόρους 2,2 δισ. ευρώ, μειώσεις συντάξεων, νέες περικοπές ΕΚΑΣ και επιδόματος θέρμανσης, με επέκταση πλειστηριασμών 1ης κατοικίας από αυτούς που έλεγαν "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη"»ενώ καυτηρίασε την τακτική της κυβέρνησης να μοιράζει επιδόματα λέγοντας ότι «φέρνει τεράστιες στρεβλώσεις στην οικονομία ενθαρρύνοντας τη μαύρη εργασία καθώς προτιμά την πολιτική επιδομάτων από την πολιτική ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη διαμάχη της κυβέρνησης με τη δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για «ένα κράτος που αποτελεί εργαλείο αυταρχισμού». «Δεν λειτουργεί πλέον ως αρωγός του ανυπεράσπιστου απέναντι στην ανομία και την καταστροφή πολίτη. Η πίεση προς τη Δικαιοσύνη είναι πρωτοφανής και διαρκής. Ζούμε μια περίοδο χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Ελλάδας, από το 1974 και μετά», τόνισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα