Μητσοτάκης για τα κόκκινα δάνεια: Δεν είμαι ικανοποιημένος από την ταχύτητα αντιμετώπισης του ζητήματος - ΒΙΝΤΕΟ

"Ανησυχώ για την πορεία της οικονομίας γιατί το επιτόκιο του 10ετούς γυροφέρνει στο 4,5% και η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. Και αυτό όταν το αντίστοιχο επιτόκιο της Πορτογαλίας είναι κάτω από το 2%. Αυτή και μόνο η σύγκριση είναι ενδεικτική της αποτυχίας του κ. Τσίπρα όχι μόνο στο να υλοποιήσει το τρίτο πρόγραμμα, αλλά μας έφερε και τέταρτο. Η συνολική εικόνα που εκπέμπει η κυβέρνηση Τσίπρα είναι εκείνη της αναξιοπιστίας" τόνισε ο

Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ και πρόσθεσε:

"Για μένα πρώτος στόχος είναι η πρόσβαση στις αγορές". Σχετικά με το θέμα των κόκκινων δανείων, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι "δεν είμαι ικανοποιημένος από την ταχύτητα που αντιμετωπίζεται το θέμα από τις τράπεζες". Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης η ΝΔ έχει μια συνολική πολιτική στήριξης της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας.

"Γι' αυτό μιλάμε για επιστροφή καταθέσεων, για ταχύτερη επιστροφή των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου, για υλοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κ.α. Η ρευστότητα στην οικονομία αποτελεί μια συνολική πρόκληση και δεν αφορά μόνο στο τραπεζικό σύστημα".

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Keywords
Τυχαία Θέματα