Μετά τη Σπιναλόγκα, η Χίσλοπ φέρνει στην μικρή οθόνη και τη Θεσσαλονίκη

Δύο χρόνια μετά την προβολή της σειράς «Το Νησί», η επιτυχημένη συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ και ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης ετοιμάζονται να μεταφέρουν στη μικρή οθόνη την ιστορία ενός ακόμα βιβλίου της Χίσλοπ, «Το Νήμα».
«Η ιδέα μάς έχει ξεσηκώσει και θεωρούμε με τη Βικτόρια ότι ιδανικό για τη σειρά θα είναι να γίνει μια συμπαραγωγή από την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ισραήλ. Στο καστ δεν έχουμε φτάσει ακόμα, είναι πολύ νωρίς. Ωστόσο, έχω στο μυαλό μου
μια σειρά από σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς που κατάγονται από την Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι θα μπορούσαν να υποδυθούν άψογα τους χαρακτήρες του βιβλίου» αναφέρει ο Θοδωρής Παπαδουλάκης. «Το Νήμα» πραγματεύεται μια συγκλονιστική ιστορία στη Θεσσαλονίκη του 1917. Την ώρα που γεννιέται ο Δημήτρης Κομνηνός, μια πυρκαγιά σαρώνει την ακμάζουσα πολυπολιτισμική μητρόπολη, όπου χριστιανοί, εβραίοι και μουσουλμάνοι ζουν πλάι πλάι. Πέντε χρόνια αργότερα, η νεαρή Κατερίνα διαφεύγει στην Ελλάδα, όταν η πατρίδα της στη Μικρά Ασία ισοπεδώνεται από τα τουρκικά στρατεύματα. Έχοντας χάσει τη μητέρα της μέσα στο πανδαιμόνιο της φυγής, βρίσκεται μόνη της πάνω στο πλοίο προς έναν άγνωστο προορισμό. Από εκείνη τη μέρα, οι ζωές του Δημήτρη και της Κατερίνας πλέκονται μεταξύ τους, αλλά και με την ιστορία της Θεσσαλονίκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα