ΜΕΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ! Στην οικογένεια Μπακατσέλου τα μηχανήματα και τα καλούπια της «Πίτσος»...

20:59 8/5/2021 - Πηγή: Press-gr


Το κεφάλαιο Πίτσος για την Ελλάδα κλείνει οριστικά και με τη βούλα των Γερμανών της BSH, οι οποίοι έκαναν τελικά εν μέρει δεκτή την πρόταση του Έλληνα επιχειρηματία Νίκου Μπακατσέλου της Pyramis.

Ο κ. Νίκος Μπακατσέλος, στις αρχές Μαρτίου, είχε καταθέσει στην BSH πρόταση για την ενοικίαση του εργοστασίου της Πίτσος με option την απόκτηση αυτού, την εξαγορά των
μηχανημάτων και των καλουπιών αλλά και τη δυνατότητα να αναλάβει "φασόν” την παραγωγή 60.000 κουζινών Πίτσος.

Μετά από δύο μήνες διαπραγματεύσεων, τελικά οι Γερμανοί της BSH, έκαναν δεκτή την προσφορά του Έλληνα επιχειρηματία μόνο ως προς το σκέλος της εξαγοράς των μηχανημάτων και των καλουπιών του εργοστασίου, που έχει σταματήσει την παραγωγή από τα τέλη της περασμένης χρονιάς.

Εξέλιξη η οποία δεν ανατρέπει τα σχέδια του κ. Νίκου Μπακατσέλου για τη δημιουργία παραγωγικής μονάδας στην Αττική. Αντιθέτως ο κ. Μπακατσέλος λίγες ώρες μετά την απάντηση της BSH, εμφανίσθηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και αποφασισμένος να ξεκινήσει την επένδυση, δηλαδή την παραγωγή κουζινών και εστιών στην Ελλάδα.

Βασικός στόχος του, μέσω της νέας του επένδυσης, είναι η κάλυψη των αναγκών της εσωτερικής αγοράς αλλά κυρίως η κάλυψη των εξαγωγών που πραγματοποιεί η Pyramis σε διάφορες χώρες όπως στην Ιταλία. Η Pyramis Μεταλλουργική, εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ολοκληρωμένων λύσεων για την κουζίνα και το μπάνιο, ιδρύθηκε το 1959, το 2019 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 57,880 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στις 194.546 ευρώ ενώ το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς οι πωλήσεις κινήθηκαν πάνω από τον τζίρο που πέτυχε η εταιρεία το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Οι τελευταίες εξελίξεις ικανοποιούν και τους πρώην εργαζόμενους της Πίτσος που αναμένουν από τον κ. Μπακατσέλο να τους προσλάβει. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος για τη λειτουργία της μονάδας θα χρειασθούν 8 εκατ. ευρώ επένδυση και 100 πρώην εργαζόμενοι της Πίτσος, οι οποίοι έχουν την εμπειρία και γνωρίζουν τη λειτουργία των μηχανημάτων, αριθμός ο οποίος θα διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια. Αναφορικά με το παραγωγικό έργο του εργοστασίου για να είναι αποδοτικό θα πρέπει να παράγει ετησίως περί τα 120.000 τεμάχια κουζινών και εστιών.

Ασχέτως με το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου της Πίτσος και την άρνηση των Γερμανών να το νοικιάσουν και να δώσουν φασόν την παραγωγή 60.000 κουζινών στον κ. Νίκο Μπακατσέλο, το brand Πίτσος, που ανήκει στην Robert Bosch GmbH, παραμένει. Αλλά τα προϊόντα Πίτσος, μεταξύ αυτών και οι κουζίνες -κάποιες εκ των οποίων κατασκευάζονταν μέχρι και πέρυσι στην Ελλάδα- θα είναι εισαγόμενα και κυρίως από το εργοστάσιο που διατηρεί η BSH στην Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά το εργοστάσιο, που βρίσκεται στην Παρνασσού 8, στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, κοντά στο Allou Fun Park, στο Αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ. και στα Village Cinemas, είναι φιλέτο, αφού η ανάγκη για αποθηκευτικούς χώρους έχει αυξηθεί κατακόρυφα όπως και οι τιμές και το ενδιαφέρον αρκετών επενδυτών και εταιρειών. Όπως της ΑΒ Βασιλόπουλος η οποία επέλεξε τη συγκεκριμένη περιοχή για τη δημιουργία dark store συνολικού εμβαδού 7.000 τ.μ. για να εξυπηρετήσει το ηλεκτρονικό της κατάστημα. Η συγκεκριμένη επένδυση ανήλθε στα 10 εκατ. ευρώ ενώ η αλυσίδα σχεδιάζει τη δημιουργία ενός ακόμη dark store.

Η επιστολή του Νίκου Μπακατσέλου στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη:
Keywords
Τυχαία Θέματα