ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ! Το "ό,τι γουστάρω κάνω τώρα που μπορώ" του Κ. Μπακογιάννη...

Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης
Ο δημαρχος της Αθηνας, σε συνεργασία με συγκοινωνιολογους του Πολυτεχνείου, αποφασισε ότι θέλει να αυξήσει την ατμοσφαιρικη ρυπανση της πρωτευουσας, αφαιρώντας bypass δρόμους από την κυκλοφορία και οδηγώντας την αποκλειστικά στους δύο μεγαλους καθετους άξονες της πόλης, που ήταν ήδη μποτιλιαρισμένοι.
Παράλληλα, συμβουλεύει τους οδηγούς, που δεν είναι όλοι αργόσχολες κυράτσες για ψώνια, να χρησιμοποιούν τους μικρούς στενούς δρόμους των συνοικιών ως παρακάμψεις.

Δεν ξερω επίσης αν ο δήμαρχος και οι σύμβουλοί του είναι ξένοι με την Αθήνα ή απλώς ανόητοι ή αδιάφοροι με τις επιταγές του υπουργείου Υγείας, που αποτρέπει τους πολίτες από το να χρησιμοποιούν μαζικά τα μέσα μεταφοράς λόγω κορωνοϊού και τους προτρέπει να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους, εξ ου και δεν ισχύει δακτύλιος!

Έτσι, είναι ακατανόητη η σπουδή του δημάρχου, που δρα λες και ειναι στο Καρπενήσι, προκειμένου να κάνει την τρέλλα του, αδιαφορώντας και για την κοινή λογική και για την υγεία των πολιτών και για το κομφούζιο στίς μοναδικές αρτηρίες Καλλιρόης- Κωνσταντίνου- Β Σοφίας- Κηφισίας- Μιχαλακοπούλου και Αμαλίας- Συγγρού και όλο το σύμπλεγμα περί την Ομόνοια, την Πατησίων και την Πειραιώς. Για την Αθηνάς να μη συζητάμε.

Ίσως κάποιος απλός καρδιολόγος να ήταν πιο χρήσιμος από τους συγκοινωνιολόγους του δημάρχου. Για να τους εξηγήσει τη σπουδαιότητα των παράπλευρων αρτηριών (bypass) στη λειτουργία ενός οργανισμού. Χωρίς τις οποίες κινδυνεύει από έμφραγμα. Σαν την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, την Όλγας, τη μισή Ερμού για παράδειγμα. Τις οποίες δεν αντικαθιστά καμμία άλλη!

Κερασάκι στήν τούρτα, οι τάχα συνδικαλιστές, και στήν πραγματικότητα τραμπούκοι, με την αστυνομία. Οι μεν πρώτοι πορεύονταν και πορεύονται από προχτές στίς μοναδικές λωρίδες για αυτοκίνητα στην Πανεπιστημίου αντί για τις νεες λωρίδες για πεζούς (γιατί πρέπει οπωσδήποτε να δείξουν πόσο πραγματικά εχθροί του λαού ειναι), οι δε δεύτεροι είναι απόντες απ αυτή την εξώφθαλμα αντικοινωνική συμπεριφορά. Στα τετοια τους.

Αν είναι ενας σημαντικός λόγος που δε γραφω πια συχνά είναι γιατί βαρεθηκα το ελλαδιστάν σε όποια πέτρα κι αν σηκώσεις. Από τις δειλές κυβερνήσεις που είναι τρεμάμενοι νάνοι για να κουβαλήσουν τη μεγάλη ιστορία της χώρας και να την υπερασπιστούν, διορίζοντας την κυρα- Γιάννα και το πατριδοφοβικό ΕΛΙΑΜΕΠ για το '21, μέχρι την υποκρισία, την αμάθεια και την υστερία με τον κορωνοϊό, από κυβερνήσεις, γιατρούς, καθηγητάδες, ΜΜΕ και πολίτες.

Ο περίπατος της Αθήνας του δημάρχου είναι απλώς το "ό,τι γουστάρω κάνω τώρα που μπορώ". Το οποίο επαναλαμβάνεται σχεδόν σε κάθε έκφραση της πολιτικής, της κοινωνικής, αλλά και της ατομικής καθημερινότητας Ελλήνων και ξένων στο Ελλαδιστάν.
Keywords
Τυχαία Θέματα