ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! «ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΛΑΒΟΥΝ τη συναισθηματική μου φόρτιση σαν επαιτεία» ξεκαθαρίζει ο Θ. Ιακωβίδης...

01:06 1/8/2021 - Πηγή: Press-gr

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης συγκίνησε όλη την Ελλάδα, αφού λίγο μετά το τέλος της προσπάθειας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στην άρση βαρών, ανακοίνωσε με κλάματα στα μάτια ότι αποχωρεί από την Εθνική ομάδα λόγω της ανύπαρκτης οικονομικής στήριξης.

Ο Έλληνας αθλητής, τονίζοντας με αξιοπρέπεια ότι δεν κάνω επαιτεία, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Οpen και όχι μόνο
και μεταξύ άλλων είπε ότι την απόφαση να αποσυρθεί την έχει πάρει από τα 27 του και ότι έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Την έχω πάρει την απόφαση από τα 27, αλλά έκανα μια τελευταία προσπάθεια για το Τόκιο και ούτε που ξέρω γιατι την έκανα. Η περηφάνεια μου δεν σηκώνει αυτό. Να ξέρω ότι ο φυσικοθεραπευτής που εργάζεται πάνω μου και με κάνει καλά, να μην μου παίρνει λεφτά, γιατί είναι δύσκολα. Οι γονείς μου βοηθούσαν έως ένα σημείο, πλέον δεν βοηθάνε, έχω φτάσει 30 χρονών. Έχω και την περηφάνεια μου. Και να ήθελαν να βοηθήσουν, δεν θα το επέτρεπα εγώ, εγώ πρέπει να βοηθήσω τώρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον παναθηναϊκό κόσμο, αλλά και τους φίλαθλους άλλων ομάδων που θέλουν να βοηθήσουν. Τους ευχαριστώ πολύ, δεν έχω λόγια. Μακάρι να αλλάξει κάτι. Δεν είναι το θέμα να μου δώσουν κάποια χρήματα, δεν κάνω επαιτεία, δεν το θέλω αυτό. Καλύτερα αυτά τα λεφτά να τα δώσουν για φιλανθρωπικό σκοπό. Θέλω να μπορώ να κάνω το άθλημα που αγαπάω στο 100% και να μπορώ να βγαίνω με τη σημαία της χώρας μας να βγαίνω στους αγώνες και να την ανεβάζω στα ψηλότερα βάθρα και το θέμα είναι κρατικό. Να μπει ο κρατικός μηχανισμός μπροστά και να βοηθήσει», είπε ο Θοδωρής Ιακωβίδης.

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης, μετά την προσπάθειά του στα 96κ. των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν άντεξε άλλο και ξέσπασε. Ξέσπασε και έβγαλε από μέσα του όσα έκρυβε τόσα χρόνια.
«Οι, κάποτε, παχιές αγελάδες έχουν πάθει νευρική ανορεξία», λέει επίσης στο kathimerini.gr ο Θοδωρής Ιακωβίδης από το Τόκιο, και προσπαθεί μέσα από το χιούμορ να καλύψει τη στενοχώρια του. «Στην ομοσπονδία τόσα χρόνια τσακώνονται μεταξύ τους και υπάρχει μία κακή εικόνα που βγαίνει προς τα έξω. Μέχρι το 2010-2011 ήταν καλά. Είχαμε τον μισθό μας, τις προετοιμασίες μας. Τα καλά όμως κράτησαν για λίγο», τονίζει και στην ερώτηση εάν είχε κάποια υποστήριξη καθώς είναι ο κορυφαίος αθλητής της ΕΟΑΒ, απάντησε: «Στον αθλητισμό, όλα αυτά τα χρόνια, δεν είχα τη στήριξη που περίμενα. Η ομοσπονδία που δίνει 200 ευρώ τον μήνα. Με αυτά τα χρήματα τι θα πληρωθεί; Το ενοίκιο; Το φαγητό; Οι λογαριασμοί;».

Ο Ιακωβίδης, λίγες ώρες πριν ανεβεί στο πλατό, σε ανάρτησή του σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει. «Αυτή την απόφαση την είχα πάρει από το 2018. Τόσα χρόνια διαιωνίζεται η κατάσταση. Όμως επειδή αγαπάω αυτό που κάνω έκλεινα μάτια και αυτιά, έσφιγγα τα δόντια και συνέχιζα. Είχα πει ότι μετά το Τόκιο θα σταματήσω. Εάν συνέχιζα με αυτές τις συνθήκες θα ήταν καταστροφικό. Έπρεπε να βάλω βάσεις για τη μεταθλητική ζωή μου. Δεν είμαι σε κάποιο σώμα ασφαλείας ή στο δημόσιο. Δουλεύω σε ένα γυμναστήριο στην Αγία Παρασκευή. Έπρεπε να σταματήσω. Δεν το αντέχει η υπερηφάνεια μου να πηγαίνω στον μασέρ, τον Παναγιώτη, και ο άνθρωπος να μη μου παίρνει χρήματα γιατί γνωρίζει το πρόβλημα. Σε όλο τον αθλητισμό υπάρχουν προβλήματα».

Η ιστορία του Θοδωρή Ιακωβίδη ξεκίνησε μία εκστρατεία για να υποστηριχτεί ο αθλητής και να βρεθούν τα χρήματα ώστε να συνεχίσει για το Παρίσι. «Το ενδιαφέρον είναι συγκινητικό. Ξαφνικά οι σελίδες μου στους χώρους κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με «ακολούθους». Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους. Έμαθα ότι και στον Παναθηναϊκό ξεκίνησαν μία εκστρατεία για να βρεθούν χρήματα ώστε να συνεχίσω για το Παρίσι. Θέλω να τους ευχαριστήσω αλλά τη συναισθηματική μου φόρτιση δεν θέλω να την εκλάβουν σαν επαιτεία. Εάν μαζευτούν χρήματα ας δοθούν σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Θέλω να πάρει μπροστά ο κρατικός μηχανισμός και να στηρίξει παιδιά όπως εγώ. Για εμένα το κέρδος είναι ότι πήρα μηνύματα από πολλά νέα παιδιά που μου είπαν ότι με θαυμάζουν. Ένα από αυτά εάν αρχίσει αθλητισμό αυτό αποτελεί το κέρδος μου», υπογραμμίζει και όταν ερωτάται εάν θα άλλαζε την απόφασή του, απαντάει: «Εάν αλλάξουν οι συνθήκες και μπορώ να κάνω ανθρώπινα προπόνηση, γιατί όχι;».
Keywords
Τυχαία Θέματα