Μας δείχνουν τη Χάγη

Των Θάνου Αθανασίου - Ανταπόκριση, Βρυξέλλες και Παναγή Γαλιατσάτου

Η εφημερίδα αποκαλύπτει το μήνυμα των Βρυξελλών προς την Αθήνα για τα ελληνοτουρκικά.

«Επιδιώξτε την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο και θα σας στηρίξουμε», λένε κορυφαίοι διπλωμάτες της Ε.Ε.. «Εναπόκειται στην τουρκική κυβέρνηση να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι έχει τη θέληση να συμβάλει στη σταθερότητα και στην ευημερία της περιοχής ή αν, αντιθέτως, θα συνεχίσει

με την πρακτική της να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο και να αποτελεί παράγοντα αστάθειας και αναταραχής στη νοτιοανατολική Μεσόγειο», αναφέρει στην «R» ο Νίκος Δένδιας.

Επίσης γράφουν την άποψή τους οι: Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Αθανάσιος Δρούγος, Σάββας Καλεντερίδης, Πέτρος Λιάκουρας, Κώστας Υφαντής, Γεώργιος Φίλης.

Του Θάνου Αθανασίου - Ανταπόκριση, Βρυξέλλες

Το μέλλον των ευρωτουρκικών και ελληνοτουρκικών σχέσεων πολύ δύσκολα θα βελτιωθεί αν δεν συντονιστούν οι δύο πλευρές για να προσφύγουν από κοινού στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με στόχο την επίλυση του ενός και μοναδικού ανοιχτού ζητήματος μεταξύ Ελλάδας και του Τουρκίας, δηλαδή της υφαλοκρηπίδας, μεταφέρουν στη Realnews Ευρωπαίοι διπλωμάτες που παρακολουθούν τις εξελίξεις από τα μετόπισθεν ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του '90. Παρομοίως η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να εξομαλυνθεί, αν οι δύο πλευρές δεν επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου για την επίλυση του Κυπριακού. Το μήνυμα προς την ελληνική πλευρά είναι απλό: «επιδιώξτε την προσφυγή στη Χάγη και θα σας στηρίξουμε».

Διαβάστε αναλυτικά όλο το δημοσίευμα στην Realnews

Keywords
Τυχαία Θέματα