Λε Μερ: Το γαλλικό κράτος δεν υπάρχει για να σβήνει τα χρέη εταιρειών που δεν προσπαθούν να είναι ανταγωνιστικές

05:37 7/5/2018 - Πηγή: Press-gr

Την παραμονή της 14ης απεργίας που προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στον γαλλικό αερομεταφορέα Air France, η κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα ότι το κράτος δεν θα σπεύσει στη διάσωση της εταιρείας, που κλονίζεται από την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της.

«Το κράτος δεν βρίσκεται εδώ για να σβήσει τα χρέη, να σπεύσει για να παράσχει βοήθεια σε εταιρείες που δεν καταβάλλουν τις απαραίτητες προσπάθειες για να παραμείνουν ανταγωνιστικές» προειδοποίησε

ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Και επισήμανε: «Αυτοί που πιστεύουν πως ό,τι κι αν συμβεί, το κράτος θα σπεύσει να διασώσει την Air France και να διαγράψει τα χρέη της Air France κάνουν λάθος».

«Εάν η Air France δεν καταβάλει τις απαραίτητες προσπάθειες για να παραμείνει ανταγωνιστική, (προσπάθειες) που θα συμβάλουν προκειμένου αυτό το εθνικό στολίδι να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη Lufthansa ή με άλλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, η Air France θα χαθεί» προειδοποίησε ο Γάλλος υπουργός.

Η αεροπορική εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον σκληρό ανταγωνισμό των αερομεταφορέων χαμηλού κόστους, όπως επίσης των εταιρειών του Κόλπου και των άλλων μεγάλων αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης.

Το γαλλικό κράτος ελέγχει το 14% της Air France-KLM, γεγονός που το καθιστά «μειοψηφούντα μέτοχο», σημείωσε ο Μπρουνό Λε Μερ. Από την πλευρά τους η Delta Airlines ή China Eastern είναι κάτοχοι του 8,8%, έκαστη, του κεφαλαίου της γαλλικής εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα