Κικίλιας: Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει ας παραιτηθεί


Επίθεση στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε πως «αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει ας παραιτηθεί».
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «από την παρούσα Βουλή δεν μπορεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση».
«Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη φάση» ανέφερε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι θα
έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν απέκλεισε η κυβέρνηση «να βάλει την υπογραφή της σε ένα τέταρτο μνημόνιο όπως υπέγραψε και το τρίτο μνημόνιο».
Η ΝΔ επιθυμεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν, ξεκαθάρισε ο κ. Κικίλιας.
Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση επί 14 μήνες έλεγε ότι κλείνει την πρώτη αξιολόγηση, παρίστανε ότι κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις και κατέληξε στον κόφτη και το υπερταμείο. Επίσης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι καθυστερεί να προωθήσει τις απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις.
Επιπλέον, πρόσθεσε πως σε μία κρίσιμη φάση, ο Πρωθυπουργός είναι απών, «πουλάει στο εσωτερικό του κοινό δήθεν αριστεροσύνη, με το ταξίδι στη Κούβα».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Βουλγαρία και Σερβία λέγοντας ότι οι συζητήσεις που είχε με τις ηγεσίες των δύο χωρών είχαν τριπλό αποτέλεσμα: Την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή, την οικοδόμηση σχέσεων ειρήνης και συνεργασίας, καθώς και την ουσιαστική διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με έμφαση στο εμπόριο και της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα