Καταγγελία-"βόμβα" από τον Καπερνάρο για το Μάτι: Το απόγευμα της 23ης Ιουλίου ο διοικητής των ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής ήταν σε… ξενάγηση

Σειρά ερωτημάτων για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι θέτει ο δικηγόρος της Βαρβάρας Βουκάκη - Φύτρου, η οποία έχασε τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά της.

Η Βαρβάρα Βουκάκη-Φύτρου , ζητά μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της Βασίλη Καπερνάρου, να μάθει τους λόγους που κράτησαν «καθηλωμένα» στο έδαφος δύο ελικόπτερα τα οποία ήταν διαθέσιμα. Επίσης, ζητά να μάθει γιατί το ελικόπτερο που κατέφθασε στο Μάτι από την Κινέτα και εκεί διαπίστωσε την έλλειψη

καυσίμων επιστρέφοντας στο αεροδρόμιο Ελευσίνας –προφανώς για ανεφοδιασμό - δεν επέστρεψε για να επιχειρήσει στη φωτιά.

Ακόμη, αιτείται να της χορηγηθούν τα στοιχεία της γυναίκας που το απόγευμα της 23ης Ιουλίου ξεναγήθηκε από τον διοικητή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος στα ελικόπτερα που βρίσκονταν παρκαρισμένα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ήταν τα ίδια ελικόπτερα, που σύμφωνα με τον κ. Καπερνάρο, έμειναν άπραγα.

«Την 23/07/2018 ώρα 18:00-18:30, ο Διοικητής της Υ.Ε.Μ.Π.Σ. βγάζει άδεια εισόδου επισκέπτη για πρόσωπο, το οποίο εισήλθε από την Πύλη 12 του «Ελ. Βενιζέλος». Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι η επισκέπτρια, τα στοιχεία της οποίας καθώς και τα στοιχεία του αυτοκινήτου της, είναι προφανώς γνωστά στην υπηρεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (αφού είναι γνωστά στην Υ.Ε.Μ.Π.Σ.) ξεναγήθηκε από τον Διοικητή στα παρκαρισμένα, ως άνω, ελικόπτερα της Υ.Ε.Μ.Π.Σ.. Στη συνέχεια και μετά την ξενάγηση, και οι δύο (ο Διοικητής και η επισκέπτριά του) με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Διοικητού, εξήλθαν από την Πύλη 12, με άγνωστη κατεύθυνση» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αίτηση που απευθύνεται προς τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλο, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα