Καταγγελία: Ταλαιπωρία... κοινωνικού μερίσματος


Σε μια νέα καταγγελία, που αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι πολίτες στην έγκριση της αίτησης για να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα, προχώρησε αναγνώστης ο οποίος, όπως ενημερώνει, πληροί τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια, αλλά κινδυνεύει να μην το πάρει.
Η νέα καταγγελία έρχεται μία ήμερα μετά την καταγγελία του Αθανάσιου Κωτούλα, ενός πολύτεκνου πατέρα από τον Βόλο, που μίλησε στον Realfm
97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή, τονίζοντας πως δεν εγκρίθηκε η αίτηση του για να λάβει το κοινωνικό μέρισμα, παρότι πληροί όλα τα κριτήρια, γιατί έχει στην κατοχή του αυτοκίνητο 2.000 κυβικών:"Χθες μιλήσατε για αδικίες στα κριτήρια για να πάρει κάποιος το κοινωνικό μέρισμα. Σιγά το πράγμα. Εδώ κινδυνεύουν να μην το πάρουν και αυτοί που βάσει αυτών των -ελλιπών, άδικων, όπως θέλετε πείτε τα- κριτηρίων το δικαιούνται".
"Ο πεθερός μου, με σύνταξη 650 ευρώ και σύζυγο νοικοκυρά και ανασφάλιστη, φιλοξενούσε το 2016 την πεθερά του, την μητέρα της συζύγου του, η οποία πέθανε το 2017. Στην εφαρμογή του κοινωνικού μερίσματος, η γιαγιά σωστά εμφανίζεται ως φιλοξενούμενη το 2016, αλλά δεν μπορεί να συνδεθεί ο ΑΦΜ της με τον ΑΜΚΑ της, επειδή έχει δηλωθεί ο θάνατός της και η ΗΔΙΚΑ έχει μπλοκάρει οποιαδήποτε μεταβολή στα στοιχεία του ΑΜΚΑ. Η εφαρμογή βγάζει μήνυμα ότι η θανούσα είναι άγνωστης εθνικότητας και ότι πρέπει, η μακαρίτισσα, να μεταβεί άμεσα σε ΚΕΠ (!!!!!) για να ενημερώσει τον ΑΜΚΑ της με τον ΑΦΜ της, γιατί λέει στο μητρώο των ΑΜΚΑ δεν βρέθηκε ΑΜΚΑ με τον συγκεκριμένο ΑΦΜ. Πήγε ο ταλαίπωρος ο πεθερός μου στο ΚΕΠ με την ληξιαρχική πράξη θανάτου να βρει άκρη και του είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα γιατί το σύστημα δεν επιτρέπει καμία μεταβολή στον ΑΜΚΑ λόγω θανάτου. Το θέμα λογικά αφορά πολύ κόσμο και κανείς δεν το έχει αναδείξει. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Να διαγραφεί η φιλοξενούμενη ως άγνωστη, με την επιλογή που δίνει το σύστημα, δεν γίνεται, γιατί ήταν όντως φιλοξενούμενη το 2016 και μια τέτοια διαγραφή θα ήταν ψευδής δήλωση. Αφήστε δε, που μια τέτοια περίπτωση θα κυνηγούσε η εφορία και την μακαρίτισσα γιατί είχε δηλώσει ψευδώς ότι ήταν φιλοξενούμενη. Δουλειές του ποδαριού με μεγάλη προχειρότητα. Τι χρωστάει ο κόσμος να ταλαιπωρείται έτσι για ένα πεντακοσάρικο;"
Keywords
Αναζητήσεις
κοινωνικο μερισμα διαγραφη και καταγγελια
Τυχαία Θέματα