Και όγδοος νεκρός στα ερείπια στη Μασσαλία

Και όγδοη σορό ανέσυραν οι διασώστες από τα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν τη Δευτέρα στο κέντρο της Μασσαλίας, όπου και άλλοι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Οι σοροί πέντε ανδρών και δύο γυναικών έχουν ήδη βρεθεί μετά την κατάρρευση δύο ετοιμόρροπων κτιρίων. Η όγδοη σορός, αυτή μιας γυναίκας, μπορεί να είναι η τελευταία που εντοπίζεται κάτω από μπάζα. Οι Αρχές εκτιμούν πως οκτώ άνθρωποι -πέντε κάτοικοι και άλλα τρία άτομα- βρίσκονταν στο μοναδικό κατοικημένο κτίριο την ώρα της καταστροφής.

Τα άλλα δύο κτίρια τα οποία κατέρρευσαν είχαν σφραγιστεί

και θεωρητικά ήταν κενά, αν και, σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξε από τη συνοικία το Γαλλικό Πρακτορείο, σε ένα από αυτά κατέφευγαν συχνά άνθρωποι χωρίς χαρτιά και λαθρέμποροι τσιγάρων.

Εξήντα πέντε διασώστες συνέχιζαν το πρωί της Παρασκευής να καθαρίζουν τον σωρό από μπάζα στην οδό Ομπάν στη συνοικία Νοάιγ, στο κέντρο της πόλης, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι επιχειρήσεις καθαρισμού μπάζων και έρευνας για θύματα γίνονται με πολύ μεγάλη προσοχή από τις αρχές της εβδομάδας λόγω της επικινδυνότητας των γειτονικών κτιρίων: οι διασώστες φοβούνται ότι θα καταρρεύσουν με τη σειρά τους και χρειάστηκε, εν μέρει τουλάχιστον, να κατεδαφίσουν ορισμένα από αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα