Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ Ελλάδα! ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ στην Αττική...

02:47 8/2/2023 - Πηγή: Press-gr

Υπό το βάρος και τον χιονιά της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα εξακολουθούν να βρίσκονται αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, τόσο στην Αττική όσο και στη Στερεά και τη Μαγνησία.

Η χιονόπτωση συνεχίζεται για μία ακόμα ημέρα στα βόρεια προάστια της Αττικής, όπως το Μαρούσι, η Πεντέλη, ο Διόνυσος, οι Θρακομακεδόνες και η Μαλακάσα, ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται και σε Ίλιον, Πετρούπολη και Μενίδι.

Στις περιοχές αυτές, κάποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί, με το νέο χιόνι που θα πέσει κατά τη διάρκεια της νύχτας να γιγαντώνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.

Μάλιστα,
σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι παροδικές χιονοπτώσεις θα ενταθούν τα ξημερώματα της Τετάρτης και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Παράλληλα, θα αυξηθούν οι περιοχές που θα πληγούν, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν την Εύβοια και την ΒΑ Πελοπόννησο.

Παραμένει σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός
Μπορεί σε κάποιες περιοχές της Αττικής τα φαινόμενα να εξασθένησαν, ωστόσο ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν δυσκολίες και προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΣΚΕΔΙΚ έχουν θέσει σε εφαρμογή το Σχέδιο «Βορέας 2», που αφορά στη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επαναλαμβάνει την αυστηρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτων αναγκαίες, καθώς και στη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τους πολίτες.
Χιόνι 10 πόντων στην Αττική
Στον υπολογισμό του χιονιού που θα πέσει στις περιοχές που θα «χτυπηθούν» από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα προχώρησε το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως αναφέρει το meteo, σε ορισμένες πεδινές περιοχές της Αττικής, το νέο ύψος του χιονιού υπολογίζεται έως τα 10 εκατοστά, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού αναμένεται να φτάσει τα 20-30 εκατοστά. Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα, αλλά υπολογίζεται να είναι κάτω από 5 εκατοστά χιονιού.

Παράλληλα υπάρχουν πιθανότητες για περιορισμένη χιονόστρωση υπάρχει και στα νοτιοανατολικά τμήματα του νομού.
Στη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία, όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, είναι πιθανό να σημειωθούν έως 20-40 εκατοστά χιονιού, ενώ χιονοστρώσεις αναμένονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Τέλος, στην υπόλοιπη Ανατολική Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε τμήματα της Βοιωτίας όπου αναμένονται έως και 20-30 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 10-20 εκατοστά χιονιού.

Τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Στερεάς.
Keywords
Τυχαία Θέματα