ΟΡΟΣΗΜΟ! Η βασίλισσα Ελισάβετ παραδίδει το στέμμα με 4ημερο πάρτι...


Με χαρά, αλλά και με συγκίνηση, οι Βρετανοί πολίτες πληροφορήθηκαν ότι θα έχουν μία μέρα αργίας παραπάνω το 2022 χάρις στη βασίλισσα Ελισάβετ. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η Βρετανία θα θεσμοθετήσει μια επιπλέον αργία στις 3 Ιουνίου του 2022, δημιουργώντας ένα εορταστικό τετραήμερο για το νέο ρεκόρ της βασίλισσας Ελισάβετ: Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της.

Εκείνο το τετραήμερο, οι Βρετανοί θα γιορτάσουν τα 70 χρόνια της βασίλισσας στον θρόνο.

Ένα blockbuster πρόγραμμα εορτασμών
έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζεται, για να σηματοδοτήσει το ιστορικό ορόσημο όταν η Αυτού Μεγαλειότητα θα γίνει η πρώτη Βρετανή μονάρχης που βασιλεύει για 70 συνεχόμενα χρόνια.

Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι οι εορτασμοί θα συνδυάζουν παραδοσιακή λαμπρότητα και τελετουργική φιέστα με τη συμμετοχή διάσημων καλλιτεχνών και μια σειρά από τεχνολογικές εκθέσεις.

Για τέσσερις ημέρες, από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου του 2022, η Βρετανία θα ζήσει στο ρυθμό της Βασίλισσας, με εκδηλώσεις που θα αντικατοπτρίζουν τη βασιλεία της και τον αντίκτυπό της στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο από την άνοδό της στο θρόνο το 1952.

Εκπρόσωπος του Buckingham Palace είπε:
"Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο θα αποτελέσει για τη Βασίλισσα την ευκαιρία να εκφράσει τις ευχαριστίες της για την υποστήριξη και την πίστη που έλαβε η Αυτού Μεγαλειότητα καθ 'όλη τη διάρκεια της βασιλείας της.
"Η Βασίλισσα ελπίζει ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στους εορτασμούς".

Η μακροβιότερη μονάρχης στη βρετανική ιστορία
Στα 94 της, η βασίλισσα είναι ήδη η μακροβιότερη μονάρχης στη βρετανική ιστορία. Ξεπέρασε τη γιαγιά της βασίλισσα Βικτώρια, πριν από πέντε χρόνια.

Το 2017, η βασίλισσα έγινε η πρώτη Βρετανης μονάρχης που έφτασε στο ζαφειρένιο Ιωβηλαίο συμπληρώνοντας 65 χρόνια στο θρόνο. Και είναι έτοιμη να καταρρίψει ακόμα ένα ρεκόρ...
H τελετή στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας Όλιβερ Ντόουνεν δήλωσε για την μεγάλη αυτή ιστορική στιγμή:
"Το πλατινένιο ιωβηλαίο της Αυτού Μεγαλειότητας θα είναι μια πραγματικά ιστορική στιγμή και αξίζει μια γιορτή που θα θυμούνται όλοι. Γιαυτό και θα ζήσουμε ένα εκθαμβωτικό τετραήμερο εκδηλώσεων, που συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια, συνδυάζοντας την βρετανική τελετουργική λαμπρότητα με την τέχνη και την τεχνολογία αιχμής.
Αυτή η γιορτή θα ενώσει το έθνος και την Κοινοπολιτεία σε ένα αφιέρωμα που θα αρμόζει στη βασιλεία της Αυτού Μεγαλειότητας".
H τελετή στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ
Στα 96 της η βασίλισσα Ελισάβετ θα γιορτάσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, τα 70 χρόνια της στον θρόνο και αυτοί οι εορτασμοί δεν θα θυμίζουν τους προηγούμενους ενώ θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη βασιλεία της πιο δημοφιλούς και ισχυρής βασίλισσας στη βρετανική ιστορία...
Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος στον εορτασμό του Χρυσού Ιωβηλαίου

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι υπήρξαν μονάρχες άλλων χωρών που κατάφεραν αυτό που θα πετύχει η Ελισάβετ το 2022. Ο Λουδοβίκος ΙΔ’ της Γαλλίας (ο αποκαλούμενος και Βασιλιάς Ήλιος), ξεπέρασε κατά πολύ τα 70 έτη στο θρόνο, συμπληρώνοντας 81 χρόνια βασιλείας (1634-1715), όπως και ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ, ο οποίος πέθανε το 2016. Βασίλευε από το 1946, δηλαδή ακριβώς 70 χρόνια.

Τίτλοι τέλους για τη βασίλισσα Ελισάβετ
Αν και όλοι πίστευαν ότι η βασίλισσα Ελισάβετ θα αποσυρθεί και θα παραδώσει τον θρόνο στον διάδοχό της πρίγκιπα Κάρολο το 2021, όταν θα συμπληρώσει τα 95 χρόνια ζωής η τετραπέρατη βασίλισσα έχει άλλη γνώμη.

Θα γιορτάσει πρώτα τα 70 χρόνια της στον θρόνο και στη συνέχεια θα αποσυρθεί στα 96 της χρόνια, σηματοδοτώντας έτσι την ολοκλήρωση του κύκλου της βασιλείας της, με μια γιορτή που αρμόζει στη μακροβιότερη βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία κατάφερε να κρατήσει τη βασιλική οικογένεια ψηλά στα μάτια του κόσμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα