Η εβδομάδα ξεκινά με βροχές και αφρικανική σκόνη - Η πρόγνωση του καιρού

Για σήμερα Δευτέρα, προβλέπονται αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι αναμένονται νότιοι νοτιοδυτικοί 6 μποφόρ στα πελάγη που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Ευνοείται σημαντική μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. H αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ:
Αττικήκαιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές
και τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.άνεμοι: αρχικά δυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.Θεσσαλονίκηκαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά.άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.θερμοκρασία: από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.Μακεδονία, Θράκηκαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Το βράδυ στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησοςκαιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στις βορειοτερες περιοχές και βαθμιαία στις υπόλοιπες. Το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησοςκαιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά.άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τη νύχτα στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ.θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.Κυκλάδες, Κρήτηκαιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες οπού πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές.άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 6 μποφόρ.θερμοκρασία: από 14 έως 20 και στη βόρεια Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησακαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. στα νησιά του βορείου και ανατολικού αιγαίου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 μποφόρ.θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα