Η αλληλεγγύη του Βιετνάμ για την Κούβα... με σημείο αναφοράς τον πατριωτισμό!

21:42 2/7/2020 - Πηγή: Press-gr
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η αξία που με ώθησε να πιστέψω στο Λένιν και στην Τρίτη Διεθνήήταν ο πατριωτισμός κι όχι ο...
κομμουνισμός.
Η θεωρία του Λένιν στην εθνική κι αποικιοκρατική υπόθεσημου προκάλεσαν ισχυρή συγκίνηση που ξέσπασε σε δάκρυα χαράς...»Χο Τσι Μινχ... ο "θείος Χο"Στη διαθήκη του ο μεγάλος επαναστάτης το επαναλαμβάνει με ένταση:
«Υπηρέτησα όλη μου τη ζωή την Πατρίδα, την επανάσταση και το λαό»

Χθες η κυβέρνηση του Βιετνάμ, το Κομμουνιστικό Κόμμα και ο λαός αυτής της χώρας πρόσφεραν στο λαό της Κούβας 5.000 τόνους ρυζιού, ως ελάχιστο δείγμα βοήθειας για την αντιμετώπιση των διατροφικών αναγκών του Αδέσποτου κι Αδούλωτου νησιού κάτω από το δολοφονικό εμπάργκο των ΗΠΑ και της "πολιτισμένης" δύσης που διαρκεί σχεδόν 60 χρόνια.
Η παράδοση πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Χάι Φονγκ, περίπου 100 χιλιόμετρα από το Ανόι, στο δέλτα του Ερυθρού Ποταμού.
Η επιλογή του Χάι Φονγκ δεν ήταν τυχαία. Δείχνει και συμβολίζει την πραγματική κι ουσιαστική Διεθνιστική Αλληλεγγύη, γιατί ο λαός του Βιετνάμ δεν ξεχνάει πως τις δεκαετίες του '60 και του '70, όταν πολεμούσαν για Ελευθερία κι Ανεξαρτησία εναντίον των ΗΠΑ, σ' αυτό το λιμάνι από όπου παραδόθηκε το ρύζι για το λαό της Κούβας, ο Φιδέλ έστελνε την κουβανέζικη ζάχαρη κι άλλα κουβανικά προϊόντα για το λαό του Βιετνάμ.

Η Lianys Torres Rivera, πρέσβειρα της Κούβας στο Βιετνάμ, τόνισε στην τελετή παράδοσης ότι «Αυτή η ευγενής και χειρονομία αλληλεγγύης αποτελεί έκφραση των ιστορικών σχέσεων φιλίας κι αδελφοσύνης μεταξύ των δύο χωρών».
Ευτυχώς που αυτή την αλληλεγγύη των λαών που στενάζουν από τα φονικά εμπάργκο, δεν ενστερνίζονται μόνον οι ευρωπαίοι της "αριστεράς της εποχής μας", της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς", αλλά δυστυχώς και λίγα, πολύ λίγα ευρωπαϊκά κομμουνιστικά κόμματα που δεν μπορούν ν' ανεχθούν πως η σοσιαλιστική Κούβα, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, η Συρία, το Ιράν, η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας... δίνουν μαζί και στην πρώτη γραμμή Αντίστασης τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες.

«Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαούκι η υπόθεση του Λαού θα είναι εκείνη του Έθνους...
Η αναγνώριση της υπεράσπισης της πατρίδας,σημαίνει την αναγνώριση ενός πολέμου δίκαιου ή άδικου.Εμείς υπερασπιζόμαστε την πατρίδα από 25 Οκτώβρη 1917.Είναι ακριβώς για να ενισχύσουμε το δεσμό του προλεταριάτου με το διεθνές προλεταριάτο...»Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ "Λένιν"
Keywords
Τυχαία Θέματα