Γκουτέρες: Να φέρουμε τους νέους και τους περιθωριοποιημένους μέσα στο πολιτικό σύστημα

Με μήνυμα του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τονίζει την ανάγκη να φέρουμε τους νέους και τους περιθωριοποιημένους μέσα στο πολιτικό σύστημα και να καταστήσουμε τις δημοκρατίες μας πιο καινοτόμες, ικανές να ανταποκρίνονται στις αναδυόμενες προκλήσεις.
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας ο κ. Γκουτέρες σημειώνει ότι ''η Δημοκρατία δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, και πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους για να αναζωογονήσουμε τη Δημοκρατία και να αναζητήσουμε απαντήσεις
για τις συστημικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει".
Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αναλυτικά:
15 Σεπτεμβρίου 2018 - Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας
Η δημοκρατία δέχεται μεγαλύτερη πίεση από οποιαδήποτε άλλη στιγμή εδώ και δεκαετίες. Γι' αυτό τον λόγο, αυτή η Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας πρέπει να μας παρακινήσει να αναζητήσουμε τρόπους για να αναζωογονήσουμε τη δημοκρατία και να αναζητήσουμε απαντήσεις για τις συστημικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει.
Αυτό σημαίνει την αντιμετώπιση της ανισότητας, τόσο της οικονομικής όσο και της πολιτικής. Σημαίνει να μην αποκλείεται κανείς από τις δημοκρατίες μας, φέρνοντας τους νέους και τους περιθωριοποιημένους μέσα στο πολιτικό σύστημα. Σημαίνει να καταστήσουμε τις δημοκρατίες μας πιο καινοτόμες, ικανές να ανταποκρίνονται στις αναδυόμενες προκλήσεις.
Δουλεύοντας για ένα μέλλον που δεν αφήνει κανέναν πίσω, απαιτείται να εξετάσουμε βασικές πιεστικές ερωτήσεις. Για παράδειγμα, ποιος θα είναι ο αντίκτυπος της μετανάστευσης ή της κλιματικής αλλαγής στη δημοκρατία για την επόμενη γενιά; Πώς θα αξιοποιήσουμε καλύτερα τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τους κινδύνους; Πώς θα οικοδομήσουμε μια καλύτερη διακυβέρνηση ώστε η δημοκρατία να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής και να ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες του κοινού;
Στη φετινή Διεθνή Ημέρα της Δημοκρατίας, ας δεσμευτούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το μέλλον της δημοκρατίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα