ΓΙΑ ΜΙΖΑ! Ποινική δίωξη στον Ευάγγελο Μυτιληναίο...

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας σε βάρος του προέδρου του Ομίλου Μυτιληναίος και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Ευάγγελου Μυτιληναίου, αλλά και κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Στέργιου Νέζη. Η υπόθεση αφορά μίζα ύψους 250.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε ο Σ. Νέζης, προκειμένου η εταιρεία
ΜΕΤΚΑ του Ευ. Μυτιληναίου να πάρει έργο (μονάδα της ΔΕΗ) στο Λαύριο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη για ενεργητική και παθητική δωροδοκία και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος του Ευάγγελου Μυτιληναίου και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Στέργιου Νέζη.

Η έρευνα, έφτασε στην ποινική δίωξη μετά τον εντοπισμό εμβάσματος ύψους 250.000 ευρώ, το οποίο εμβάστηκε από αλλοδαπή εταιρία συμφερόντων του Ευ. Μυτιληναίου σε εταιρία με πραγματικό δικαιούχο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ . Σκοπός της αποστολής του εμβάσματος φέρεται να ήταν η ανάθεση στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ έργου της ΔΕΗ στο Λαύριο.

Το έμβασμα φαίνεται να μπήκε στην εταιρεία του Σ. Νέζη τον Μάιο του 2003. Η υπόθεση της ανάθεσης του έργου είχε καταγγελθεί από τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΗ Γιάννη Παλαιοκρασσά, ο οποίος είχε κάνει λόγο για φωτογραφική διάταξη ενώ στη συνέχεια παραιτήθηκε. Μετά την καταγγελία, ο Σ. Νέζης είχε κατηγορηθεί για απιστία, αλλά είχε αθωωθεί λόγω έλλειψης στοιχείων.
Keywords
Τυχαία Θέματα