Ευαγγελισμός: Περισσότερες από 100 κενές θέσεις, λένε οι εργαζόμενοι!


Οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον «Ευαγγελισμό», συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου. «Τα προβλήματα στο νοσοκομείο επιδεινώνονται», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, και σημειώνει ότι «οι εξαγγελίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία είναι "κοροϊδία" , αφού ελάχιστοι ανέλαβαν στον Ευαγγελισμό και αυτοί κυρίως, με ελαστικές σχέσεις εργασίας».
Όπως αναφέρεται, οι αποχωρήσεις μόνο του 2015 και α΄εξάμηνο του 2016, προσεγγίζουν τις 100 και «τα κενά ανέρχονται
σε πολλές εκατοντάδες», ενώ «το προσωπικό έχει γονατίσει από την εντατικοποίηση δουλεύοντας χωρίς ρεπό, με διπλοβάρδιες κλπ.»
Οι εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση της κρατικής επιχορήγηση του νοσοκομείου, καθώς, όπως υποστηρίζουν, «ήδη διαφαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουμε άμεσα ελλείψεις υλικών και φαρμάκων αφού δεν επαρκούν τα κονδύλια».
Όσον αφορά τους εργολαβικούς εργάτες (σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη), σύμφωνα με το Σωματείο, «είναι απλήρωτοι για Αύγουστο» και όπως σημειώνεται «οι δεσμεύσεις ότι δήθεν λύθηκαν οι εκκρεμότητες με παρέδρους και υπουργείο, έπεσαν ήδη στο κενό». «Καμιά ανοχή στην απλήρωτη δουλειά -Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους» ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό».
Keywords
Τυχαία Θέματα