ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΟΔΑΣ μπροστά στο Ηρώδειο από την εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη...

Επίδειξη μόδας στον αύλειο χώρο μπροστά από το Ηρώδειο θα πραγματοποιήσει ο οίκος «Zeus and Dione» στις 2 Απριλίου 2018, μετά τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Η εκδήλωση του οίκου, που δημιούργησαν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι (σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη) και η Δήμητρα Κολοτούρα, εντάσσεται στο πλαίσιο της 23ης Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας («ATHENS XCLUSIVE DESIGNERS WEEK» ή AXDW), που θα γίνει στο Ζάππειο, από 29 Μαρτίου
έως 1 Απριλίου 2018.
Το αρχικό αίτημα της εταιρείας AXDW, ήταν να παραχωρηθεί για την επίδειξη το ίδιο το μνημείο. Ωστόσο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Αθηνών αντιπρότεινε τον αύλειο χώρο του Ηρωδείου, κάτι που οι διοργανωτές της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας αποδέχτηκαν, με το σχετικό αίτημα να αφορά πλέον την προσωρινή παραχώρηση της πλατείας που βρίσκεται μπροστά από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, καθώς και της σκάλας ανόδου.
Κατόπιν τούτου, η ΕΦΑ Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη της και την κείμενη νομοθεσία, δεν είχε καμία αντίρρηση στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καθώς, όπως αναφέρθηκε στο ΚΑΣ, ο ελληνικός οίκος είναι μια σοβαρή περίπτωση στον χώρο της μόδας, με ενδύματα που εμπνέονται από την αρχαία ελληνική μυθολογία και πολιτισμό, αναδεικνύοντας την ελληνική παράδοση και κληρονομιά.
Θετική στο αίτημα ήταν και η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΔΙΠΚΑ) του ΥΠΠΟΑ.

«Πέρσι, ανάμεσα στα πολύ δύσκολα θέματα που εξετάσαμε ήταν και το θέμα του οίκου μόδας Gucci, που ζήτησε τον Παρθενώνα και μόνον αυτόν, παρά το γεγονός ότι το ΚΑΣ πρότεινε και άλλους χώρους. Και τότε είχαν γραφτεί διάφορα, είχαμε πολλούς υποστηρικτές, αλλά και κάποιους που έλεγαν ότι έπρεπε να το είχαμε δώσει. Δεν είναι το ΚΑΣ αρνητικό σε σοβαρές εκδηλώσεις μόδας, αλλά βεβαίως να μπορούν να συνάδουν με τον χώρο που ζητούν» δήλωσε η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ και πρόεδρος του ΚΑΣ, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, συμπληρώνοντας, ότι «πέρσι, συνήθως με ομοφωνία, αλλά και κατά πλειοψηφία, παλέψαμε δύσκολα θέματα με αξιοπρέπεια, όπως το Gucci, το Ελληνικό, το Μετρό Θεσσαλονίκης. Το ΚΑΣ, όσο κι αν κατά καιρούς γκρινιάζουν ότι δεν αντιμετωπίζει κάποια πράγματα όπως ορισμένοι θα ήθελαν, βρίσκεται πολύ υψηλά στον χώρο του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς, ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα θέματα και νομίζω ότι αυτό είναι άκρως σεβαστό από την ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.
Η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας πραγματοποιείται δυο φορές τον χρόνο, παρουσιάζοντας τις κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι και Φθινόπωρο/Χειμώνας, σημαντικών σχεδιαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι η μακροβιότερη ελληνική διοργάνωση για τη μόδα (από το 2007) και δημιουργήθηκε στα πρότυπα των πιο αναγνωρισμένων Εβδομάδων Μόδας του εξωτερικού.
Στόχος της, η ενίσχυση της τοπικής βιομηχανίας και η υποστήριξη του έργου των Ελλήνων σχεδιαστών εντός και εκτός συνόρων, αλλά και η προβολή της Αθήνας, ως πόλης της μόδας. Σύμφωνα δε με τους διοργανωτές, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του τετραημέρου, η επισκεψιμότητα ξεπερνά τα 20.000 άτομα.
Ως σήμερα, η AXDW έχει φιλοξενήσει επιδείξεις μόδας θρυλικών διεθνών οίκων μόδας, όπως οι Escada, Cacharel, Emanuel Ungaro, Vivienne Westwood, Guy Laroche, Krizia, Vivia Ferragamo, Barbara Bui, Francois & Marithe Girbaud.

Στην επίδειξη μόδας του οίκου «Zeus & Dione» θα συμμετέχουν 40 μοντέλα, που θα περπατήσουν κατά μήκος της πλατείας, σε κυκλική διαδρομή, η οποία θα καλύπτει περίπου το μήκος των χαμηλών σωζόμενων καταλοίπων του μετασκηνίου του Ηρωδείου. Οι προσκεκλημένοι θα καθίσουν σε 150-200 καθίσματα, που θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν της διαδρομής, ενώ η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από ζωντανή άρπα. Θα χρησιμοποιηθούν επίσης ένα πάνελ για να μπορούν να αλλάζουν τα μοντέλα, ένας πάγκος για προσφορά νερού κι ένα αυτοστήρικτο banner. Μεταξύ των όρων που τέθηκαν, ήταν όλες οι υποδομές που θα χρησιμοποιηθούν να είναι ελαφρές και μεταφερόμενες, φυσικά να μην υπάρξει καμία φθορά στα χαμηλά αρχαία κατάλοιπα, η μεταφορά του εξοπλισμού να γίνει με όχημα βάρους μικρότερου των 8 τόνων και να καταβληθούν τα αναλογούντα τέλη υπέρ ΤΑΠΑ, δηλαδή 1.760 ευρώ. Η συνολική διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι 2 ώρες, ενώ η επίδειξη θα διαρκέσει 20-30 λεπτά, με έναρξη στις 12.30.
Keywords
Αναζητήσεις
ζευςντιον μεταξωτα, ζευσ ντιον ρουχα
Τυχαία Θέματα