Ένας Πούτιν "να τον πιεις στο ποτήρι"! Για την Γκρέτα, τα τηλεφωνήματα με Τραμπ, την ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Δεν συμμερίζομαι τον γενικό ενθουσιασμό για την ομιλία της Γκρέτα.Η χρήση παιδιών και...
εφήβων ακόμη και για ευγενείς στόχους είναι απαράδεκτη»Влади́мир Влади́мирович Пу́тин

Μιλώντας σήμερα στη Μόσχα, στο Φόρουμ για την εθνική ενεργειακή πολιτική, ο πρόεδρος Πούτιν μίλησε για όλα κι απέδειξε πως είναι πλέον ο πρώτος "παίκτης" στην παγκόσμια σκακιέρα.
Ίσως κατανοήσουμε αν θυμηθούμε τα λόγια του μεγάλου Κουβανέζου Επαναστάτη:

«Η βαθιά συμμαχία των λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας,βασισμένη
στην επιστήμη, σε ισχυρούς στρατούς και γενναίους στρατιώτες,είναι σε θέση να εγγυηθεί την επιβίωση του ανθρώπινου γένους»Fidel Castro Ruz

Στην ομιλία του ο Ρώσος ηγέτης μίλησε για τα πάντα και απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεις που ακούμπησαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον κόσμο.
Για το καθαρό αέριο, το μέλλον του δολαρίου, το Ιράν, τη Συρία, τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του με τον Αμερικανό πρόεδρο, την εμπλοκή του στις αμερικάνικες εκλογές και πολλά άλλα θέματα.
Ας αφήσουμε στους δημοσιογράφους τα συνολικά ζητήματα που αναφέρθηκε ο Πούτιν κι ας επικεντρωθούμε σε μόνον τρία (3), που ουσιαστικά δίνουν το δείγμα γραφής της Ρωσικής πολιτικής, αλλά κυρίως πως ο "παίκτης" στην παγκόσμια σκακιέρα είναι σήμερα ο Βλαδίμηρος, μας αρέσει δεν μας αρέσει.

Putin: «Δεν συμμερίζομαι τον γενικό ενθουσιασμό για την ομιλία της Γκρέτα. Η χρήση παιδιών και εφήβων ακόμη και για ευγενείς στόχους είναι απαράδεκτη. Όταν κάποιος εκμεταλλεύεται τα παιδιά, είναι άξιος καταδίκης. (...) Κανείς δεν της εξήγησε ότι ο κόσμος είναι πολύπλοκος και μεταβαλλόμενος κι ότι οι άνθρωποι στην Αφρική θέλουν να ζήσουν όπως στη Σουηδία. Πώς να το κάνουμε;»
Σχετικό: Η Γκρέτα συγκλόνισε & τους δωσίλογους στην πατρίδα μας

Δημοσιογράφος: "Επιτρέπετε τη δημοσιοποίηση τηλεφωνικών σας επικοινωνιών με τον Τραμπ";
Putin: «Κοιτάξτε, δεν εργαζόμουν μια ζωή στη σημερινή μου θέση. Κι η προηγούμενη εμπειρία μου με δίδαξε πως οποιαδήποτε συνομιλία μου μπορεί να δημοσιοποιηθεί. Κι αυτό δεν το ξεχνώ ποτέ»

Αμερικανός δημοσιογράφος: "Θα εμπλακείτε στις αμερικάνικες εκλογές του 2020";
Putin: «Εντάξει (ok), σας αποκαλύπτω ένα μυστικό: Ναι! Σίγουρα θα το κάνουμε. Για να σας διασκεδάσουμε σωστά, όπως πρέπει. Αλλά σας παρακαλώ: μην πείτε σε κανέναν!»

Εσύ δεν κατάλαβες... ούτε και τώρα;
Περιμένεις να επιτεθούν στο Ιράν, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, να συνεχίζουν κατοχή τμημάτων της Συριακής πατρίδας, να κάνουν κουμάντο στον πλανήτη κι όχι μόνον στις αποικίες τους υπόδουλες χώρες με αμερικανόδουλους πρωθυπουργούς... και πάει λέγοντας;
Keywords
Τυχαία Θέματα