Εναέρια φωτογράφηση πάνω από την Αλβανία

02:33 8/8/2013 - Πηγή: Press-gr

Η ιταλική οικονομική αστυνομία "Guardia di Finanza" ολοκλήρωσε την εναέρια επιχείρηση για τη φωτογράφιση όλων των περιοχών, όπου καλλιεργείται κάνναβη, σε όλη την Αλβανία.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Τίρανα, ο επικεφαλής τον εναέριων δυνάμεων της "Guardia di Finanza", Στέφανο Μπαστόνι (Stefano Bastoni) δήλωσε ότι "αεροσκάφη με προηγμένη τεχνολογία έχουν ανακαλύψει εκατοντάδες εκτάσεις κάνναβης. Μόνο στο περιβόητο χωριό Λαζαράτι (κοντά στα ελληνο-αλβανικά σύνορα), σύμφωνα με τη βιντεοσκόπηση, η παραγωγή αναμένεται να φτάσει έως και 900 τόνους, αξίας
περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ", όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο ίδιος παρουσίασε στους δημοσιογράφους τα εναέρια βίντεο, που καταγράφουν τις εκτάσεις με καλλιέργειες χασισόδεντρων σε όλη την Αλβανία. Στο μεταξύ, ο γενικός διευθυντής της αλβανικής αστυνομίας Χίσνι Μπουργκάι δήλωσε ότι "προβληματικές περιοχές για την καλλιέργεια χασισόδεντρων παραμένουν η Αυλώνα, η Σκόδρα, το Αργυρόκαστρο, τα Τίρανα και το Δυρράχιο".

Σύμφωνα με τον ίδιο, "το 2012 κατασχέθηκαν 7 τόνοι χασίς, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου προοριζόταν για την αγορά της Ελλάδας".
Keywords
Τυχαία Θέματα